Nationaal autosport nieuws: 'Circuit Park Zandvoort publiceert evenementenkalender 2007'ZANDVOORT - Voor het autosportjaar 2007 heeft het Circuit Park Zandvoort een buitengewoon fraaie racekalender. Maar liefst negentien publieksevenementen zullen plaatsvinden op het Zandvoortse circuit. Hieronder vallen vier grote internationale evenementen: het FIA WK Toerwagens, de Masters of Formula 3, de DTM en de A1GP.

De traditionele Paasraces op tweede Paasdag (maandag 9 april) vormen de ouverture van het nationale raceseizoen. Ook de Pinksterraces op tweede Pinksterdag (maandag 28 mei), de Trophy of the Dunes op 2 september en de Finaleraces op 21 oktober behoren tot de kalender van de diverse nationale raceklasses met toer- en formulewagens, die onder de noemer “Dutch Power Pack” in actie zullen komen.

Daarnaast staan er dit jaar maar liefst vier internationale race-evenementen op de kalender van Circuit Park Zandvoort. Van 4 tot en met 6 mei is het FIA WK Toerwagens, kortweg WTCC, in actie op het 4,3 kilometer lange circuit in de duinen. Op de racedag worden er twee wedstrijden voor dit prestigieuze kampioenschap verreden. Met fabrieksdeelname van BMW, Chevrolet en SEAT en sterke privéteams met onder andere Alfa Romeo staat het FIA WK Toerwagens garant voor volop racespektakel.

Het tweede grote evenement is de Masters of Formula 3, dit jaar tijdens het weekeinde van 16 en 17 juni. Hierin nemen alle topcoureurs uit de diverse internationale Formule 3-kampioenschappen het tegen elkaar op. Met eerdere winnaars als David Coulthard, Takuma Sato, Lewis Hamilton en natuurlijk Jos Verstappen en Tom Coronel is de Masters of Formula 3 een “must” voor elke Formule 3-rijder.

Van 27 tot en met 29 juli is de Deutsche Tourenwagen Masters (DTM) voor het zevende jaar achtereen te gast op Circuit Park Zandvoort. In 2006 genoten 78.500 bezoekers op Zandvoort van een spannend raceweekend. Ook in 2007 zal de strijd tussen Audi en Mercedes-Benz opnieuw losbarsten. Daarnaast is Formule 3 Euro Serie wederom een vast onderdeel van het DTM-programma.

Het laatste weekend van september belooft weer een enorm spektakel te worden tijdens de A1 Grand Prix. Deze landencompetitie met gelijkwaardige formuleauto’s trok in 2006 op Circuit Park Zandvoort maar liefst 120.000 bezoekers. Op 29 en 30 september rijdt deze klasse voor de tweede achtereenvolgende keer in Nederland. Het raceweekend vormt de start van het A1-seizoen 2007/2008, een weekeinde om vrij te houden voor de echte autosportfan!

“Met vier internationale topevenementen, een mooie mix van formule- en toerwagens, en daarnaast tal van andere aantrekkelijke raceweekeinden en een Dutch Power Pack dat sterker is dan ooit, hebben we op Circuit Park Zandvoort een kalender om trots op te zijn”, verklaart Hans Ernst, directeur van Circuit Park Zandvoort.

Meer informatie over evenementen en toegangsprijzen is te vinden op de website www.circuit-zandvoort.nl.

De racekalender van Circuit Park Zandvoort voor 2007:

7 januari  Nieuwjaarsrace (Dutch Winter Endurance Series)
11 februari  4 uur van Zandvoort (Dutch Winter
                    Endurance Series)
11 maart  Final Six (Dutch Winter Endurance Series)
7 & 9 april  Paasraces (Dutch Power Pack)
22 april  Clubspecial
5 & 6 mei  FIA World Touring Car Championschip (WTCC)
19 & 20 mei  Historische Zandvoort Trophy
26 & 28 mei  Pinksterraces (Dutch Power Pack)
15 - 17 juni  Masters of Formula 3
23 & 24 juni  Mini United
7 & 8 juli  All Dutch Porsche Zandvoort Days
27 - 29 juli  DTM
1 & 2 september Trophy of the Dunes (Dutch Power Pack)
8 & 9 september HARC GP Classic
16 september  Clubspecial
22 & 23 september Spettacolo Sportivo
28 - 30 september A1 Grand Prix
20 & 21 oktober Finale Races (Dutch Power Pack)
4 november  Zandvoort 500 (Dutch Winter
                     Endurance Series)

Bron: Media Circuit Zandvoort
Foto: Chris Schotanus, Essay Produkties.


Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
97b436
Onthoud mijn gegevens!