Nationaal autosport nieuws: 'Bekende racenamen bij Geva Racing'
ZANDVOORT - Hilariteit bij de presentatie van Geva Racing. Aan de vooravond van de komende Paasraces op het Circuit Park Zandvoort merkte teambaas Gert Valkenburg gisteren terloops op dat hij zich vroeger als coureur had geërgerd aan de snerpende herrie die Hans van der Beek met zijn roterende Mazda RX-7 produceerde. Gekscherend zei hij "dat we daaraan nu die strenge geluidsnormen hebben te danken".

Ook liet hij niet onvermeld dat hij als 'godfather' van de Formule Ford niet bepaald gelukkig was met de komst van de Formule Arcobaleno waarmee Franco Pastorelli een directe concurrent voor zijn klasse dreigde te worden. "Water en vuur", beschouwde hij de rivaliteit die na het opheffen van de regenboogklasse is gedoofd. Maar zie. Wie introduceerde hij gisteren op het circuit van Zandvoort als zijn nieuwe rijders in de Formule Ford? Het waren de dochter van Hans van der Beek en de zoon van Franco Pastorelli...
 
 
Of zij in de voetsporen zullen treden van Jeroen Bleekemolen, Tom Coronel of Sepp Koster die de leerschool Geva Racing doorliepen, blijft uiteraard de vraag maar Valkenburg heeft in de loop der jaren bewezen een neusje voor talent te bezitten. Met 23 titels mag het team zich ook tot één van de meest succesvolle in de Nederlandse autorensport rekenen. De 16-jarige Jennifer van der Beek uit Pijnakker en Rijswijker Francesco Pastorelli, die het jongere broertje is van champcarcoureur Nicky Pastorelli, hopen van de 30-jarige ervaring van Valkenburg te profiteren. Maar er is nog een link binnen het team die verwijst naar het verleden. De 20-jarige Shirley van der Lof is een kleindochter van Dries van der Lof, die ooit aan de eerste Formule 1-race in Nederland deelnam. Zij reed vorig jaar al bij Geva Racing en hoopt dit seizoen de aansluiting bij de top te vinden. De vierde coureur is een vertrouwde. Auke Genemans uit Leidschendam, de voormalig winnaar van de 'Gerrit van Uitert Rookie of the Year-award', wil in zijn derde formule-Ford-seizoen doorbreken.

Met de Paasraces komt de klasse met een primeur. Eigenlijk twee. De FF komt komend weekeinde niet twee maar uniek driemaal in actie (zaterdag en maandag tweemaal). Daarnaast debuteert de nieuwe 1600cc Duratec-motor (30 kilo lichter dan de bestaande 1800cc Zetec-motor). Het zal een impuls voor de klasse betekenen en volgens adviseur Jeroen Bleekemolen zal de Duratec met zijn 140pk een seconde per ronde sneller gaan dan de Zetec-motor; beide getuned door Scholar. Geva Racing zet er van elk twee in: Mygale SJ07 Duratec voor Pastorelli en Van der Lof, Mygale SJ00 Zetec voor Van der Beek en Mygale SJ04 voor Genemans.


Bron: Telesport, door Coo Dijkman

  

  

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
ab16ee
Onthoud mijn gegevens!