Nationaal autosport nieuws: 'Autosportfans zetten zich in voor extra geluidsdagen Circuit Zandvoort'Zandvoort, 13 april 2007 - Zandvoortse racefans willen de geluidsdagen die Circuit Park Zandvoort in februari kwijtraakte terugwinnen. Vrijdag, vlak voor aanvang van het nieuwe raceseizoen, werd het startsein gegeven voor het burgerinitiatief, dat door 40.000 handtekeningen gesteund zal moeten worden.

Het burgerinitiatief van Scheivlak.nl komt als reactie op de uitspraak van de Raad van State, dat eerder dit jaar besloot de uitbreiding van het aantal geluidsdagen voor het Zandvoortse circuit terug te schroeven naar vijf. Concreet houdt dit in dat de Masters of Formula 3, dat al sinds 1991 traditioneel op Zandvoort verreden werd, dit jaar uit zal wijken naar het Belgische circuit Zolder. “Maar dat is natuurlijk niet zoals het hoort,” verklaarde Angelo Koning. “De Masters is al sinds 1991 traditie in Zandvoort, die we het liefst vanuit ons ‘eigen’ Scheivlak willen volgen!”

Afgelopen weekend werd het nieuwe autosportseizoen tijdens de Paasraces weer ingeluid en werden tevens de eerste petitiedocumenten verspreid. “We hebben de documenten zaterdag al aan de teams en rijders uitgedeeld en verder zullen we in Zandvoort, in onder andere winkels en tankstations, de petitiepapieren aanbieden,” aldus Gerrit van den Nulft, samen met Koning initiatiefnemer van de burgeractie. “Daarnaast gaan we waarschijnlijk langs de deuren in het dorp om zoveel mogelijk handtekeningen te verzamelen.”

Dit laatste moet overigens geen enkel probleem zijn, aangezien een enquête van het Zandvoortse Courant al aantoonde dat 94 procent van de Zandvoortse inwoners geen bezwaar heeft tegen extra geluidsdagen voor het ‘circuit in de duinen’.

Via de website www.Geluidsdagen.nl kan iedere volwassen inwoner van Nederland het petitiedocument downloaden en ondertekenen.

Bron: Angelo Koning (Autovision.nl) www.scheivlak.nl

 

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
d79a45
Onthoud mijn gegevens!