Nat.autosport nieuws: 'FORMIDO FINALERACES Zandvoort 20/21 oktober 2007'
In het weekend van 20 en 21 oktober vinden op Circuit Park Zandvoort de Formido Finaleraces plaats. Tijdens dit evenement zal in de diverse klasses uit het Dutch Power Pack worden gestreden om de laatste kampioenschapspunten. Op zaterdag zullen de kwalificaties afgewerkt worden, gevolgd door een race. Op zondag zullen uitsluitend races plaats vinden.

Alle raceklassen zullen een dubbele race rijden. Ook zal Formido als hoofdsponsor van dit evenement zeer prominent aanwezig zijn en met een spectaculaire demonstratie voor het nodige vuurwerk zorgen.

Spannende gevechten kenmerkten het seizoen van de Samsung BMW 130i Cup. Na een explosieve openingsrace tijdens Pasen, een goede prestatie tijdens de Pinkersterraces en twee succesvolle weekenden op Assen en Zolder (B), is het Ricardo van der Ende die het kampioenschap leidt. Met een voorsprong van negentien punten op rivaal Tim Coronel ziet het er goed uit voor Van der Ende. Tijdens de Formido Finaleraces heeft hij twee punten nodig om de titel veilig te stellen. Makkelijk zal het niet worden, want Coronel wil niets liever dan het scoren van twee overwinningen en de titel. Er zal niet alleen strijd geleverd worden door deze twee coureurs, want ook rijders als Jan Lammers, Duncan Huisman, Rory Bertram en Dillon Koster zijn uit op dagsuccessen in deze spectaculaire toerwagen serie.

Na twaalf races in de Dunlop SportMaxx Clio Cup is nog steeds niet duidelijk wie de titel zal pakken. Weliswaar leidt Tim Buijs het kampioenschap met een voorsprong van vijftien punten op Pim van Riet, maar met nog vierenveertig punten te verdienen is nog alles mogelijk. Ook Melvin de Groot, derde in de stand om de titel, geeft zich met zijn achterstand van zes punten op Van Riet nog niet gewonnen.
Het raceformat zal wellicht ook een rol gaan spelen. Zo zal de eerste gaan over 45 minuten en de tweede race over 12 ronden. Bij de tweede race zullen de beste acht coureurs uit de eerste race in omgekeerde volgorde op de grid staan. Meer dan twintig Clio’s zullen tijdens de Formido Finaleraces aan de start verschijnen.

Naast de aanwezigheid van Formido als hoofdsponsor van de Finaleraces is de bouwmarkten keten ook actief in de Formido Swift Cup. In deze klasse, met gelijkwaardige Suzuki Swift Sport auto’s, bleek Duitser Steve Kirsch dit seizoen oppermachtig. Echter, achter hem is het gevecht om de tweede positie in het kampioenschap hevig. Ook in de ladies cup heeft Sandra Douma de nodige tegenstand van dames als Suzanne Jager, Laura Kool, en Kim van den Berg. Met de Formido Finaleraces zal het deelnemersveld een uitbreiding krijgen.De titel in de SEAT Cupra Cup lijkt een prooi te worden voor Ronald Morien en Ferry Duivenvoorde. Met hun SEAT van Match Racing zijn zij enkele punten verwijderd van het kampioenschap. Het damesteam van Sandra van der Sloot en Sheila Verschuur is er op gebrand om zo goed mogelijk te scoren en toch de titel te pakken. De klasse zal op de zaterdag een twee-uurs race rijden en op zondag komt de klasse in actie voor een race over veertig minuten.

De klap op de vuurpijl komt van de Benelux Racing League. Ook deze klasse zal op Zandvoort haar laatste races uit het kampioenschap rijden. Er wordt gestreden binnen twee divisies: de BRL V6 en de BRL Light. De divisies zullen tegelijkertijd op de baan verschijnen wat een fraai schouwspel van meer dan 30 auto’s op zal leveren. Daarmee is de Benelux Racing League een buitengewoon fraai aanvulling op het raceprogramma.

Tijdens de Formido Finaleraces gaat de strijd om de titel tussen twee teamgenoten. Uitkomend voor het Collé Rentals & Sales team strijden Donald Molenaar en Sandor van Es voor de eindoverwinning. Het gehele seizoen leek Sandor van Es oppermachtig, maar na een minimale score tijdens een evenement op Assen en tijdens de A1GP op Zandvoort, komt Donald Molenaar als aanvoerder naar de Formido Finaleraces. Molenaar en Van Es zijn echter niet de enige kanshebbers op de titel. Jacky van der Ende, uitkomend voor Linder Racing, heeft een behoorlijke achterstand, maar is nog niet uitgesloten voor de titelstrijd.

Toegangskaarten
Een weekend duin-kaart kost € 12,00. Voor slechts 12 euro kan men dus het hele weekend de races vanuit de duinen volgen. Een paddock kaart biedt naast de duinen ook het gehele weekend toegang tot het rennerskwartier en de hoofdtribune. Een weekend paddock kaart kost € 35,00. Kinderen tot 12 jaar hebben onder begeleiding van een volwassene gratis toegang tot de duinen en op de paddock-kaart ontvangen zij 50% korting.

Kaarten zijn verkrijgbaar via www.ticketbox.nl of bij de TicketBox verkooppunten. Daarnaast kan men simpel en snel E-Tickets bestellen via de website van Circuit Park Zandvoort.

Foto: Chris Schotanus, Essay Produkties.
Bron: Media CPZ, Kees Koning


  

  
  

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
8a8f0e
Onthoud mijn gegevens!