Nat. autosport nieuws: 'VOL PROGRAMMA TIJDENS PROFILE TYRECENTER PINKSTERRACES'
Zandvoort, 24 april 2008 - Autosportfans kunnen zich opmaken voor een vol autosportweekend tijdens de Profile Tyrecenter Pinksterraces op Circuit Park Zandvoort. Zowel op zaterdag 10 als maandag 12 mei komen de raceklassen uit het Dutch Power Pack voor de tweede maal dit seizoen in actie. Het programma kent een bijzonder fraaie aanvulling in de vorm van de Supersport 2 en Sport Divisies uit de Dutch Supercar Challenge.

De Pinksterraces worden gesponsord door Profile Tyrecenter in samenwerking met Kumho Nederland. Profile Tyrecenter staat bekend als de specialist op het gebied van banden en wielen. Harm Nieboer, Retail Manager van Profile Tyrecenter Nederland, legt uit: “De Pinksterraces is één van de grootste evenementen van Circuit Park Zandvoort. Wij zijn dan ook trots onszelf hoofdsponsor van dit evenement te mogen noemen. Het is een geweldige promotie voor de gehele organisatie. Maar het draait om meer. Alle klanten van Profile Tyrecenter krijgen de mogelijkheid dit evenement met ons te vieren, ook als dank voor hun vertrouwen in onze organisatie.”

Ook Circuit Park Zandvoort is blij met de adoptie van de Pinksterraces. “Wij zijn zeer verheugd dat wij in het seizoen waarin we het 60-jarig jubileum van Circuit Park Zandvoort vieren, de samenwerking kunnen aangaan met een sterke partner als Profile Tyrecenter. De bekendheid en het uitgebreide netwerk van Profile Tyrecenter stellen ons in de gelegenheid om de Pinksterraces als een van onze belangrijke evenementen op landelijk niveau extra onder de aandacht te brengen. Omgekeerd kan Profile Tyrecenter in samenwerking met Kumho door de ondersteuning van de Pinksterraces een aantrekkelijk evenement bieden, dat uitstekend geschikt is voor relatiemarketing en promotie” aldus Erik Weijers, Chief Operating Officer van Circuit Park Zandvoort.

Samsung BMW 130i Cup
Dat een groot startveld auto’s geen vereiste is om spectaculaire races te verzorgen werd tijdens de Kinzo Paasraces bewezen door de coureurs uit de Samsung BMW 130i Cup. Tim Coronel en Bas Schothorst kende het meeste succes tijdens het paasweekeinde, maar rijders als Duncan Huisman, Jan Lammers, Dillon Koster en Jan-Joris Verheul zijn gebrand op een overwinning tijdens de Profile Tyrecenter Pinksterraces. Daarnaast verwacht de organisatie een uitbreiding van het startveld, waardoor het publiek zich mag opmaken voor een interessante strijd. De klasse komt op maandag 12 mei tweemaal in actie.

Dunlop SportMaxx Clio Cup
De vele inhaalacties bij de Dunlop SportMaxx Clio Cup zijn een goede weergave van de competitiviteit van het startveld. Bij de Kinzo Paasraces werden de wedstrijden gewonnen door Ronald Morien en Pim van Riet. De rijkwaliteiten van Sebastiaan Bleekemolen, Robert van den Berg, Paul Vahstal en Addie van de Ven mogen echter ook niet onderschat worden, waardoor nauwelijks te voorspellen valt wie de wedstrijden tijdens de Profile Tyrecenter Pinksterraces zal winnen. Ook Sheila Verschuur en Sandra van der Sloot hebben met hun Koninklijke Landmacht-clio’s aangetoond dat zij goed hun mannetje kunnen staan.

Formule Ford
Vanwege de wisselende weersomstandigheden tijdens de Kinzo Paasraces was het voor enkele coureurs uit de Formule Ford een lastige keus op welk type band zij van start zouden gaan. Daarnaast zou het winnen van de races een lastig karwei worden, want niemand minder dan Jeroen Bleekemolen stond op de inschrijflijst met de gastenauto van Geva Racing. Tijdens de Profile Tyrecenter Pinksterraces zal Allard Kalff in de gastenauto in actie komen. Opponenten van Kalff zijn Simon Knap, Leroy Stuart, Rogier Jongejans, Henk Vuik jr. en Jennifer van der Beek, de enige dame in het startveld.

Formido Swift Cup
Prachtige autosport kan verwacht worden tijdens de races van de Formido Swift Cup. Het paasweekend werd zeer succesvol afgesloten door Hans Bos, die tweemaal wist te winnen. Bos zal het niet makkelijk krijgen tijdens de Pinksterraces, want Jeroen den Boer, Niels Langeveld, Bart van Raamsdonk, Tim van Gog en Pieter Schothorst lijken vastberaden om ook op de hoogste trede van het podium te eindigen. Binnen de Formido Swift Cup is ook een ladies cup uitgeschreven. Sandra Douma leidt dit dameskampioenschap, maar Suzanne Jager, Kim van den Berg en Maaike de Wit zijn geduchte tegenstanders.

Toerwagen Diesel Cup
Met een startveld vol BMW 120D’s, Seat Cupra’s, Volkswagen Golfs en Alfa 147 JTD kan worden teruggekeken op een geslaagd debuut van de Toerwagen Diesel Cup . Omdat elke auto een verplichte pitstop moet maken, vindt er naast spektakel op het circuit, ook veel actie plaats in de pitsstraat. De klasse komt twee keer in actie tijdens de Profile Tyrecenter Pinksterraces.

Benelux Racing League
Met meer dan dertig auto’s, bekende namen uit de autosport en een NASCAR-achtig uiterlijk zorgt de Benelux Racing League elk evenement voor veel sensationele momenten op het circuit. Kampioen Donald Molenaar zal het met zijn Collé Rental & Sales BRL V6-bolide opnemen tegen Sandor van Es, Ferdinand Kool, Nelson van der Pol en Donny Crevels. Naast de V6 divisie wordt er ook gestreden in de BRL Light waar felle deur-aan-deur gevechten de hoofdmoot voeren.

Dutch Supercar Challenge
Na een jaar afwezigheid is de Dutch Supercar Challenge weer terug op Circuit Park Zandvoort. Tijdens de Profile Tyrecenter Pinksterraces verschijnen meer dan dertig auto’s uit de Supersport 2 en Sport divisie aan de start. Met auto’s als de Lotus Exige Cup, Mini Cooper, BMW Compact, BMW GTR, Saker Sportscar, Marcos Mantis en SEAT Léon Supercopa kan het publiek zich opmaken voor twee races met een zeer divers startveld.

Programma
De kwalificaties op zaterdag 10 mei vinden plaats om 9.30 uur.
Op tweede pinksterdag begint het programma om 9.00 uur met de eerste race van de Formido Swift Cup. De laatste race zal om 18.10 uur van start gaan.

Gratis toegang voor het hele gezin!
Profile Tyrecenter heeft voor haar klanten een zeer aantrekkelijke actie. Bij besteding van € 50,- bij een van de Profile Tyrecenters, ontvangt men een gratis toegangsbewijs, welke het gehele raceweekend gratis toegang geeft tot de duinen rondom het circuit voor het gehele gezin (twee volwassenen en twee kinderen). Voor kinderen heeft Profile Tyrecenter een speciale Junior Paddock opgezet, waar ook de allerjongsten zich prima kunnen vermaken.

Toegangskaarten
Alle overige toegangsbewijzen zijn in de voorverkoop aan te schaffen via de website van Circuit Park Zandvoort (www.circuit-zandvoort.nl) of via het Ticket CallCentre (0900 – 9000 500). Een weekend-duinkaart kost € 12,00, waarbij kinderen tot 12 jaar, onder begeleiding van een volwassene, gratis toegang hebben. Een weekend-paddockkaart, met toegang tot het rennerskwartier, kost € 35,00. Kinderen tot 12 jaar, onder begeleiding van een volwassene, ontvangen vijftig procent korting op een paddockkaart. Uiteraard zijn toegangskaarten tijdens de Profile Tyrecenter Pinksterraces ook aan de circuitkassa’s verkrijgbaar.

Meer informatie over tickets en het meest recente tijdschema is te vinden op www.circuit-zandvoort.nl

Voorlopig tijdschema Profile Tyrecenter Pinksterraces (onder voorbehoud van wijzigingen – zie www.circuit-zandvoort.nl voor het meest actuele tijdschema)


  
Zaterdag 10 mei 2008
09:00 – 09:20 Benelux Racing League   Vrije training
09:30 - 09:50  Samsung BMW 130i Cup   Kwalificatie 1
10:00 - 10:20  Dutch Supercar Challenge  Kwalificatie
10:30 - 10:50  Toerwagen Diesel Cup   Kwalificatie
11:00 - 11:20  Dunlop SportMaxx Clio Cup  Kwalificatie
11:30 - 11:50  Formule Ford    Kwalificatie
12:00 - 12:20  Formido Swift Cup   Kwalificatie
12:20 - 13:20  Pauze
13:20 - 13:40  Benelux Racing League   Kwalificatie
13:50 - 14:10  Samsung BMW 130i Cup   Kwalificatie 2
14:25 - 15.30  Dutch Supercar Challenge   Race 1 – 60
                      minuten + 1 ronde
15:50 - 16.35  Dunlop SportMaxx Clio Cup   Race 1 – 45
                      minuten
16:50 - 18.20  Toerwagen Diesel Cup    Race 1 – 90 minuten

Maandag 12 mei 2008
09:00 - 09:30 Formido Swift Cup    Race 1 – 12 ronden
09:45 - 10:10  Formule Ford     Race 1 – 12 ronden
10:25 - 11:25  Toerwagen Diesel Cup    Race 2 – 60 minuten
11:40 - 12:05  Benelux Racing League   Race 1 – 12 ronden
12:05 - 13.10  Pauzeprogramma
13:10 - 13.35  Samsung BMW 130i Cup   Race 1 – 10 ronden
13:50 - 14:55  Dutch Supercar Challenge   Race 2 – 60
                      minuten + 1 ronde
15:15 - 15:40  Dunlop SportMaxx Clio Cup   Race 2 – 12
                       ronden
15:55 - 16:25  Formido Swift Cup    Race 2 – 12 ronden
16:40 - 17.05  Benelux Racing League   Race 2 – 12 ronden
17:20 - 17.55  Samsung BMW 130i Cup   Race 2 – 16 ronden
18:10 - 18.35  Formule Ford     Race 2 – 12 ronden

Bron: Kees Koning, Media Coördinator Circuit Park Zandvoort
Foto's: Chris Schotanus, Essay Produkties / Fastcompany Group / Raceflash.nl / Colleracing.nl

  

  
  
  

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
312c66
Onthoud mijn gegevens!