Nat. autosport nieuws: 'Vol programma Profile Tyrecenter Pinksterraces'Autosportfans kunnen zich opmaken voor een vol autosportweekend tijdens de Profile Tyrecenter Pinksterraces op Circuit Park Zandvoort. Zowel op zaterdag 10 als maandag 12 mei komen de raceklassen uit het Dutch Power Pack voor de tweede maal dit seizoen in actie. Het programma kent een bijzonder fraaie aanvulling in de vorm van de Benelux Racing League en de Supersport Divisie uit de Dutch Supercar Challenge.

De Pinksterraces worden gesponsord door Profile Tyrecenter in samenwerking met Kumho Nederland. Profile Tyrecenter staat bekend als de specialist op het gebied van banden en wielen. Een vol raceprogramma afgewisseld met entertainment op de paddock staat voor de bezoekers op het menu.


 
Samsung BMW 130i Cup
Dat een groot startveld auto’s geen vereiste is om spectaculaire races te verzorgen werd tijdens de Kinzo Paasraces bewezen door de coureurs uit de Samsung BMW 130i Cup. Tim Coronel en Bas Schothorst kende het meeste succes tijdens het paasweekeinde, maar rijders als Duncan Huisman, Jan Lammers, Dillon Koster en Jan-Joris Verheul zijn gebrand op een overwinning tijdens de Profile Tyrecenter Pinksterraces. Daarnaast verwacht de organisatie een uitbreiding van het startveld, waardoor het publiek zich mag opmaken voor een interessante strijd. De klasse komt op maandag 12 mei tweemaal in actie.

Dunlop SportMaxx Clio Cup
De vele inhaalacties bij de Dunlop SportMaxx Clio Cup zijn een goede weergave van de competitiviteit van het startveld. Bij de Kinzo Paasraces werden de races gewonnen door Ronald Morien en Pim van Riet. De rijkwaliteiten van Sebastiaan Bleekemolen, Robert van den Berg, Paul Vahstal en Addie van de Ven mogen echter ook niet onderschat worden, waardoor nauwelijks te voorspellen valt wie de wedstrijden tijdens de Profile Tyrecenter Pinksterraces zal winnen. Ook de twee dames Sheila Verschuur en Sandra van der Sloot hebben met hun Koninklijke Landmacht-Clio’s aangetoond dat zij goed hun mannetje kunnen staan.


 
Formule Ford
Vanwege de wisselende weersomstandigheden tijdens de Kinzo Paasraces was het voor enkele coureurs uit de Formule Ford een lastige keus op welk type band zij van start zouden gaan. Daarnaast zou het winnen van de races een lastig karwei worden, want niemand minder dan Jeroen Bleekemolen stond op de inschrijflijst in de gastenauto van Geva Racing. Tijdens de Profile Tyrecenter Pinksterraces zal Allard Kalff in de gastenauto in actie komen. Opponenten van Kalff zijn Simon Knap, Leroy Stuart, Rogier Jongejans, Henk Vuik jr. en Jennifer van der Beek, de enige dame in het startveld.

Formido Swift Cup
Prachtige autosport kan verwacht worden tijdens de races van de Formido Swift Cup. Het paasweekend werd succesvol afgesloten door Hans Bos, die tweemaal wist te winnen. Bos zal het niet makkelijk krijgen tijdens de Pinksterraces, want Jeroen den Boer, Niels Langeveld, Bart van Raamsdonk, Tim van Gog en Pieter Schothorst lijken vastberaden om ook op de hoogste trede van het podium te eindigen. Binnen de Formido Swift Cup is ook een ladies cup uitgeschreven. Sandra Douma leidt dit dameskampioenschap, maar Suzanne Jager, Kim van den Berg en Maaike de Wit zijn geduchte tegenstanders.


 
Toerwagen Diesel Cup
Met een startveld vol BMW 120D’s, Seat Cupra’s, Volkswagen Golfs en een Alfa 147 JTD kan worden teruggekeken op een geslaagd debuut van de Toerwagen Diesel Cup . Omdat elke auto een verplichte pitstop moet maken, vindt er naast spektakel op het circuit, ook veel actie plaats in de pitsstraat. De klasse komt twee keer in actie tijdens de Profile Tyrecenter Pinksterraces.

Benelux Racing League
Met meer dan dertig auto’s, bekende namen uit de autosport en een NASCAR-achtig uiterlijk zorgt de Benelux Racing League elk evenement voor veel sensationele momenten op het circuit. Kampioen Donald Molenaar zal het met zijn Collé Rental & Sales BRL V6-bolide opnemen tegen Sandor van Es, Ferdinand Kool, Nelson van der Pol en Donny Crevels. Naast de V6 divisie wordt er ook gestreden in de BRL Light waar felle deur-aan-deur gevechten de hoofdmoot voeren.
 
Dutch Supercar Challenge
Na een jaar afwezigheid is de Dutch Supercar Challenge weer terug op Circuit Park Zandvoort. Tijdens de Profile Tyrecenter Pinksterraces verschijnen meer dan dertig auto’s uit de Supersport 2 en Sport divisie aan de start. Met auto’s als de Lotus Exige Cup, Mini Cooper, BMW Compact, BMW GTR, Saker Sportscar, Marcos Mantis en SEAT Léon Supercopa kan het publiek zich opmaken voor twee races met een zeer divers startveld.

Programma
De kwalificaties op zaterdag 10 mei vinden plaats vanaf 9.00.
Op tweede pinksterdag begint het programma om 9.00 uur met de eerste race van de Formule Ford. Het overvolle programma zal om 18.10 worden afgesloten met de start van de laatste race.

Gratis toegang voor het hele gezin!
Profile Tyrecenter heeft voor haar klanten een zeer aantrekkelijke actie. Bij besteding van 50 euro bij één van de Profile Tyrecenters, ontvangt men een gratis toegangsbewijs, welke het gehele raceweekend gratis toegang geeft tot de duinen en de hoofdtribune voor het gehele gezin (twee volwassenen en twee kinderen). Voor kinderen heeft Profile Tyrecenter een speciale Junior Paddock, waar ook de allerjongsten zich prima kunnen vermaken.

Toegangskaarten
Alle overige toegangsbewijzen zijn in de voorverkoop aan te schaffen via E-Tickets of via het Ticket CallCentre (0900 – 9000 500). Een weekend-duinkaart kost € 12,00, waarbij kinderen tot 12 jaar, onder begeleiding van een volwassene, gratis toegang hebben. Een weekend-paddockkaart, met toegang tot het rennerskwartier, kost € 35,00. Kinderen tot 12 jaar, onder begeleiding van een volwassene, ontvangen vijftig procent korting op een paddockkaart. Uiteraard zijn toegangskaarten tijdens de Profile Tyrecenter Pinksterraces ook aan de circuitkassa’s verkrijgbaar.

Bron: Media CPZ / Foto's Raceflash.nl
  

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
293e3f
Onthoud mijn gegevens!