Nat. autosport nieuws: 'Veranderingen doorgevoerd in Toerwagen Diesel Cup'Aan de vooravond van de Kinzo Paasraces die over een week aanvang hebben, zijn er nog een aantal belangrijke veranderingen doorgevoerd in het format van de Toerwagen Diesel Cup. Zo is tijdens een uitvoerige testsessie gebleken dat na lichte aanpassing alle type auto’s competitief genoeg zijn om direct met elkaar te kunnen strijden. Het eerder gecommuniceerde divisiesysteem wordt derhalve dus afgeschaft.


Afgelopen donderdag trok Jaap van Lagen een middag uit om te testen met de BMW 120d, Volkswagen Golf TDi, Seat Ibiza Cupra en Alfa Romeo 147JTD. Hieruit bleek dat alle genoemde auto’s competitief qua tijden erg gewaagd aan elkaar waren. Erik Weijers, COO van Circuit Park Zandvoort geeft uitleg: “De test was bedoeld om door inzet van een dergelijke topcoureur de onderlinge verschillen tussen de auto’s te kunnen meten. De test heeft velen doen verrassen, gebleken is namelijk dat alle vier de auto’s in de huidige configuratie qua rondetijden heel erg dicht bij elkaar zitten.” Hiervoor waren echter wel de nodige aanpassingen vereist. Vooral de Seat Ibiza Cupra werd flink onder handen genomen. “De Seat heeft de nodige aanpassingen ondergaan,” vervolgde Weijers. “Zoals de voorwielophanging, sper-differentieel en turbo, maar de aanpassingen zijn financieel erg te overzien en de Seat is nu een zeer competitieve auto geworden om het tegen de andere merken op te nemen.”Tijdens de Kinzo Paasraces zullen de auto’s dus in één algemeen klassement rijden, terwijl er ook gedurende de pitstops geen verschillen meer zullen zijn, want iedereen zal twee minuten stil moeten staan. “Na evaluatie van de Paasraces kunnen er bij het volgende evenement mogelijk variabele pitstoptijden komen, mocht blijken dat een bepaald type auto niet kan meekomen. We kijken met veel vertrouwen de Paasraces tegemoet, waarbij we mikken op een startveld van twintig auto’s. Voor de eerste race absoluut geen slecht begin!”, besloot Weijers.

Het eerste seizoen van de Toerwagen Diesel Cup begint tijdens de Kinzo Paasraces op Circuit Park Zandvoort op 22 en 24 maart aanstaande.

Bron: Cees van Oord, Cup Coördinator Toerwagen Diesel Cup    


  
   

  

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
f753d8
Onthoud mijn gegevens!