Nat. autosport nieuws: “ vd Heuvel zeer tevreden over vooruitgang bij Saker Mototsport “.Het team van Jadbalja Racing heeft weer een succesvol raceweekend achter de rug. In de Saker Sportscar Challenge werden 5 podiumplaatsen behaald, daarnaast reed Laurens Meyer ook nog eens tweemaal naar de overwinning in de Supersport klasse.

In de kwalificatie zaten de meeste Jadbalja equipes er goed bij. Saker Europe en Jadbalja-1 en -2 beleefden een prima kwalificatie en hadden zodoende voldoende uitzicht op een succesvolle eerste manche.

Startposities voor manche 1:
1 Schouten Racing (Joris Schouten, Coos Schouten)
2 Saker Europe (Herbert Boender, Robbert Visser)
3 Jadbalja-2  (Gerrit en Rudolf Meyer)
4 Jadbalja-1 (Laurens Meyer)  
5 Team Hekker (Floris Jan en Jaap Hekker)
6 Bullitt Racing (Wilco Pels)
7 Hotspring Racing (Gerben van der Weij, Ben van Leliveld,
   Jeroen Rutges) 
8 Jadbalja Persoonality (Johan Garrelfs, Bob Weghorst)
9 Jadbalja-3 (Nico Gründmann) 
10 VDI Racing (Dirk van Dijk, Gert-Jan Inpijn,Theo van den Berg)

Bij de start voor race 1 wist Herbert Boender voor Saker Europe de leiding te pakken waarna er een rondenlang gevecht ontstond met Schouten Racing. Nog voor de pitstops wist Schouten Racing echter al de leiding over te nemen. Ondertussen kregen diverse equipes van Jadbalja problemen, Rudolf Meyer viel stil door een probleem met de schakelstang. Dankzij een trap via de achterkant van de wagen wist hij wonderwel zijn Jadbalja-2 bolide in staat te brengen om zelfstandig terug naar de pit te rijden. Hier konden de problemen worden opgelost waarna de race werd hervat. 

Laurens Meyer (Jadbala-1) moest opgeven na een rit door de grindbak. Hij moest uitwijken na een onverwachtse beweging van een deelnemer uit een langzamere klasse. Helaas voor hem verloor hij onderweg naar de pit zijn achterkap met spoiler. Uiteindelijk won Schouten Racing de wedstrijd, gevolgd door Saker Europe en Jadbalja Persoonality.

Uitslag manche 1 (1uur)
1 Schouten Racing                   31 laps
2 Saker Europe                       51.995
3 Jadbalja Persoonality            1:01.170
4 Hotspring Racing                  1:13.024
5 Team Hekker                       1:45.227
6 Jadbalja-2                            16.405
7 VDI Racing                          25 laps
8 Jadbalja-1                            14 laps
9 Jadbalja-3                            12 laps

Op zondag had Nico Gründmann Jeroen van den Heuvel ingeschakeld om hem bij te staan. Van den Heuvel, die regelmatig voor Jadbalja uitkomt, was een welkome aanvulling voor Jadbalja-3 aangezien Nico Gründmann zich het hele weekeinde niet lekker voelde.

Race 2 werd uiteindelijk wederom een prooi voor Schouten Racing. Saker Europe kon helaas geen vuist maken, nadat hun erestraf van 50 seconden in manche 1 als onreglementair werd beschouwd (ze stonden achter Schouten tijdens de uitvoering, twee wagens tegelijkertijd is niet toegestaan), werd deze alsnog ingelost tijdens de tweede manche. Meerdere rijders hadden last van onoplettendheid van diverse BMW rijders, een mooie strijd in de tweede stint tussen Jeroen van den Heuvel (Jadbalja-3) en Herbert Boender (Saker Europe) kon helaas niet voortgezet worden na een crash van Jeroen met een BMW rijder.

Uitslag manche 2 (1 uur)
1 Schouten Racing                  21 laps
2 Jadbalja-1                           55.070
3 Jadbalja Persoonality            56.615
4 Team Hekker                       58.224 
5 Saker Europe                      1:11.110
6 VDI Racing                          1:36.228
7 Jadbalja-3                            19 laps
8 Jadbalja-2                            2 57.325
9 Hotspring Racing                  1:14.450


De laatste manche bracht uiteindelijk de eerste overwinning in de Sportscar Challenge voor team Hekker. Aanvankelijk leek het een overwinning te worden voor VDI Racing. Zij namen de leiding over van Saker Europe, nadat zij deze even daarvoor had overgenomen van Jadbalja Persoonality. Een code-60 periode bracht verwarring over het wel of niet mogen wisselen van rijder gezien de afgesproken minimale stint-tijd. Feit was dat Team Hekker het meest profiteerde en als eerste onder de vlag doorreed voor een knap opgeklommen Laurens Meyer voor Jadbalja-1.
Helaas viel de equipe vd Heuvel-Gründmann uit door een klein technisch mankementje, wat na een kleine aanpassing weer verholpen kan zijn voor de volgende race.

Jeroen : “ 2 dingen vielen mij echt op, de vooruitgang welke we aan de auto bereiken, en het zeer goed presteren van de jongste telg binnen het race team, namelijk Rudolf Meyer. Hij wordt steeds sneller, zeer constant en maakt zeer weinig fouten. Ik denk dat we nog veel gaan horen van deze jonge man “.

Uitslag manche 3 (1uur)
1 Team Hekker                       29 laps
2 Jadbalja-1                           34.662
3 VDI Racing                          35.203
4 Saker Europe                      1:07.709
5 Jadbalja-2                           1:13.859
6 Jadbalja Persoonality            28 laps
7 Jadbalja-3                            23 laps
8 Schouten Racing                  12 laps
9 Hotspring Racing                  7 laps


Overigens reden er dit weekend ook weer twee Jadbalja bolides mee in de Supersport sprintklasse. Laurens Meyer (Jadbalja-1) reed met de zwaardere Winterkampioenschaps-Sakers met maar liefst 330pk aan boord. Gerrit Meyer (Jadbalja-2) nam deel met de gebruikelijke Saker van de Challenge. Beiden deden het erg goed, Laurens wist zelfs twee overwinningen mee te pakken, terwijl Gerrit consistent naar het podium reed. 

Supersport manche 1 (7 ronden)
1  Jadbalja-1, 2  Team Hekker , 3  Jadbalja-2 , 4  VDI Racing

Supersport manche 2 (8 ronden)
1 Jadbalja-1 , 2 VDI Racing, 3 Jadbalja-2, 4 Team Hekker

Supersport manche 3 (7 ronden)
1 VDI Racing, 2 Jadbalja-2, 3 Team Hekker
Jadbalja-1 uitgevallen

Supersport manche 4 (10 ronden)
1 VDI Racing, 2 Jadbalja-2, 3 Team Hekker, 4 Schouten Racing, 5 Jadbalja-1

Terugblikkend kan worden gesteld dat het Super Race Weekend een uitermate boeiende aaneenschakeling van spannende races is geworden. Degene met de meeste Saker-kilometers dit weekend was toch wel Laurens Meyer, hij reed alle Saker Challenge en Supersport wedstrijden alleen, maar toonde tot het einde toe vechtlust door in de laatste manches van beide competities nog in de laatste ronde iemand te verschalken. Met een grote grijns op zijn gezicht reed hij zondagavond weer tevreden naar huis.

De volgende wedstrijd om de Saker Sportscar Challenge is op Zolder, en wel op 7 en 8 juli.

Bron: media Jeroen vd Heuvel 
                             

                

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
0547d3
Onthoud mijn gegevens!