Nat. autosport nieuws: 'Vd Heuvel weer terug aan de top !'Nadat de shakedown van de nieuwe Marcos niet helemaal vlekkeloos was verlopen ging het team van VDH Racing met volle moed naar Assen voor het weekend van de DSC tijdens de Champcar. In de vrije training kwamen veel afstellingproblemen naar boven, maar de monteurs wisten dit snel om te zetten in een stabiele auto voor de wedstrijd. Vandaar dat de kwalificatie niet zo belangrijk was en Jeroen van den Heuvel de auto als 13e kwalificeerde.

Het team heeft toen tot s’nachts doorgewerkt om veel opstartproblemen uit de auto te halen. Bij de start op zaterdag liet Jeroen zich een paar plaatsen terugzakken omdat er veel ongelukken gebeurde. Hierna vocht hij zich terug naar boven, maar moest halverwege de strijd staken vanwege benzinepomp problemen.

Hierdoor moest het team op zondag, met ruim 40.000 toeschouwers, helemaal achteraan starten als 54e ! Bij de start wist Jeroen gelijk een paar plaatsen te pakken om daarna zijn opmars te maken. Na een paar mooie gevechten kwam voor Jeroen het geschenk letterlijk uit de hemel : REGEN.” Wanneer de regen verschijnt heeft het aantal PK’s namelijk geen invloed meer op de rijderkunsten van een coureur en wordt de strijd een stuk eerlijker “: aldus Jeroen. De ene na de andere auto werd gepasseerd door de Marcos. Toen het nog harder begon te regenen besliste veel teams om op regenbanden over te stappen. Het team van Jeroen bleef gewoon op slicks staan even als kampioenschapleider Richard van den Berg in zijn fabrieks BMW. Jeroen kon zeer veel teams met mega grote budgetten achter zich laten, tot groot genoegen van zijn sponsoren die aanwezig waren op dit geweldige evenement wat weer perfect georganiseerd was door Dick van Elk en zijn crew. Jeroen wist te finishen als 5e in de klasse. Jeroen “ Dit was echt wat het team nodig had na al dat werk en gerommel met budgetten om te kunnen racen, zeker nu we een paar grote jongens achter ons hebben gelaten en het een keer uit hebben kunnen vechten als coureurs en niet met banksaldo’s ! Wat te denken als wij zaterdag niet uitgevallen waren en ook voorin mee hadden kunnen starten. Teruggerekend hadden we een dik podium behaald, maar ja ….als, als…..Ik ben in ieder geval al weer dik tevreden qua potentie ! “. 

UITSLAG SS1 ( eerste 10 )
1. R vd Berg       BMW
2. H.Thuis          BMW
3. R.Olij             BMW
4. P. van Soelen BMW
5. Jeroen van den Heuvel  MARCOS
6. P. vd Kolk      BMW
7. D. van Dijk     SAKER
8. D. Jong          Porsche
9. J.Storm          Porsche
10. D.Schulz      Porsche

Bron: Media Jeroen van den Heuvel

                             


Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
f18d4f
Onthoud mijn gegevens!