Nat. autosport nieuws: 'Van Uitert Geva Racing team klaar voor 2008'OOSTERHOUT, 19 maart 2008 -  Van Uitert Geva Racing, het meest succesvolle team ooit in de Formule Ford klasse, is aan de vooravond van het nieuwe seizoen klaar om de strijd met de concurrentie opnieuw aan te gaan. Zo gaan Jennifer van der Beek en Arthur van Uitert de kleuren van het Brabantse team vanaf de Paasraces verdedigen. Ook zorgt het team voor spektakel door autosportcoryfeeën die hun carrières zijn gestart in de Formule Ford een kans te geven om in een gastrace het verleden te herleven.

Dame met racebloed
Jennifer van der Beek (17) maakte vorig jaar haar debuut in de Formule Ford Zetec klasse. De dochter van toerwagenlegende Hans van der Beek liet in dat eerste seizoen  een uitstekende indruk achter door meerdere malen het podium te beklimmen. Uiteindelijk belandde Jennifer op een vijfde plaats in het kampioenschap, een uitstekende plaats maar wat echt tekenend is voor het overduidelijke talent van de Nootdorpse zijn haar resultaten in de regen. Zodra de omstandigheden ‘tricky’ zijn is Jennifer nadrukkelijk op haar best, waarschijnlijk een voordeel in een Nederlands kampioenschap.
Dit seizoen stoomt Jennifer door naar de Duratec-klasse, de hoogste divisie in de Formule Ford en komt zij uit in de bekende rood-witte kleuren van het Van Uitert Geva Racing team .
Teambaas Gert Valkenburg ziet veel potentieel in zijn jonge pupil: “Jennifer is relatief onervaren maar ze is snel genoeg en heeft  het talent om het goed te doen dit jaar. Daarnaast beschikt ze ten overvloede over iets wat haar ver kan brengen en dat is pit. Jennifer is absoluut niet bang om de strijd aan te gaan en dat is absoluut mooi om te zien!”
1 ding is zeker: De grote mannen voorin mogen oppassen voor deze dame met overduidelijk veel racebloed!

Van langs de baan tot achter het stuur
In de Zetec-klasse is het Arthur van Uitert die de kleuren van het team verdedigt. Jarenlang stond Arthur, directeur van Van Uitert B&P, jarenlang partner van het Geva Racing team, langs de baan, kijkend naar auto’s die zijn bedrijfsnaam droegen.
Dit jaar neemt de Dongenaar zelf het stuur in handen in zijn allereerste raceseizoen, een seizoen dat in het teken staat van maar 1 ding: kilometers maken en leren.
De afgelopen winter maakte Arthur al veel kilometers in zijn rood-zwarte Mygale waarin al gauw bleek dat Arthur over het nodige talent beschikt en dat podiumplaatsen absoluut haalbaar zijn.

Gert Valkenburg kijkt dan ook enorm uit naar het  eerste seizoen van Arthur: “Ik heb al zoveel jaren een geweldige  band met Van Uitert B&P, een band die heeft geleid tot bijna 30 titels, dat het bijna voelt als gerechtigheid dat er nu ook echt een Van Uitert achter het stuur zit. Arthur moet veel leren, maar dat gaan we absoluut doen en ik zal ook totaal niet verbaasd zijn als Arthur het dit jaar erg goed presteert.”


Grote namen
Naast de twee troeven zet het Geva Racing team dit jaar ook een gastenauto in waarin het racepubliek veel grote namen zal tegenkomen.
Jeroen Bleekemolen opent het bal met een gastoptreden tijdens de Paasraces. Precies 10 jaar geleden maakte de A1GP en Le Mans coureur zijn debuut in de autosport bij Geva Racing, een team dat hij nog steeds als zijn thuis voelt.
Tijdens de Paasraces komt hij voor het eerst sinds jaren weer uit in een Formule Ford maar na zijn sterke optreden tijdens de A1 GP race in Mexico kunnen de fans er zeker van zijn dat Jeroen met  zijn wit-rode Ford Duratec helemaal voor een goede klassering zal gaan.
Gedurende het jaar komen er meer grote namen in actie waarbij gedacht moet worden aan namen als Jan Lammers, Michael Bleekemolen en Tom Coronel. Allemaal coureurs die in de Formule Ford de basis hebben gelegd voor hun grote internationale carrière en daarnaast een Geva Racing achtergrond hebben.Een “blast from the past” die zonder twijfel spektakel gaat opleveren.

Gert Valkenburg somt het gevoel voor 2008 perfect op: “Met dit rijderconcept  en de steun van onze trouwe en ook nieuwe sponsoren weet ik zeker dat we weer een prima seizoen tegemoet gaan.”

Bron: Gert Valkenburg, www.gevaracing.nl  

  


  
   

  

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
3b0d85
Onthoud mijn gegevens!