Nat. autosport nieuws: 'TUMULTUEUS WEEKEND VAN AMERSFOORT RACING BIJ SEIZOENSOPENER HOCKENHEIM'HOCKENHEIM, 29 APRIL 2008 – Teambaas Frits van Amersfoort kijkt terug op een zwaar raceweekend in de eerste ronde van de ATS Formule 3 Cup en de NEC Formule Renault 2.0. De ervaren vakman zag op Hockenheim in de ATS Formule 3 Cup zijn pupillen Laurens Vanthoor en Rahel Frey strijden om de punten, maar een gebrek aan ervaring èn geluk brak het Belgisch – Zwitserse duo op. Ook de seizoensopener van de NEC Cup werd een weekend van uitersten. Stef Dusseldorp reed op Duitse bodem twee sterke races en wist in de laatste manche op schitterende wijze beslag te leggen op een podiumplaats door als tweede te finishen. Bovendien doorbrak hij als enige deelnemer de hegemonie van Motopark Academy, dat maar liefst zeven rijders liet opdraven. Daarentegen speelde onervarenheid bij Nigel Melker een allesbepalende rol. De 17-jarige debutant had moeite om het hoofd koel te houden en moest beide races vanaf de zijlijn toekijken.ATS FORMULE 3 CUP

Na de geslaagde testdag van 21 april jongstleden op hetzelfde circuit, waarbij het raceteam uit Huizen met de volle fabrieksondersteuning van Volkswagen de Dallara F307-Volkswagen aan de tand voelde, keek men met vertrouwen uit naar het eerste raceweekend. Op donderdag stond de vrije training op het programma, waarbij Vanthoor op een natte baan verreweg de snelste was. Op droog bleef het 16-jarige talent steken op een achtste positie. Frey moest genoegen nemen met de tiende plaats. Op vrijdagmorgen werd de eerste kwalificatie afgewerkt. Vanthoor eindigde de tijdtraining op een keurige vierde plaats. Ondanks dat hij in de tweede kwalificatie werd gehinderd door verkeer op de baan en de vele gele vlagsituaties, legde hij beslag op een prima zesde positie. Zijn teamgenote Frey finishte respectievelijk op de elfde en twaalfde positie.

Vanthoor kende in zijn debuutrace pech toen hij achter de stilgevallen Eng tot staan werd gebracht en eveneens zijn motor liet stilvallen. Hij liet zich echter niet van de wijs brengen en wist vanuit het achterveld veel rijders te passeren. Vanthoor kwam als twaalfde over de meet. Hij zette bovendien overall de vierde snelste rondetijd neer. Frey had eveneens een moeilijk debuut. Ze wist nog wel te profiteren van de chaos in de eerste ronde, maar raakte Swart vijf ronden later. Ze kon haar race gelukkig vervolgen en werd als tiende afgevlagd. In de tweede race kwam Vanthoor wel goed uit de startblokken en schoof door naar de tweede plek. Toen Vanthoor het gat naar de kopgroep probeerde dicht te rijden ging het mis. Hij schoot in de Sachs-kurve van de baan, met een gebroken voorophanging tot gevolg. Ondanks dat ze haar motor liet afslaan, hield Frey zich tussen het mannelijke geweld goed staande. Ze eindigde de manche als tiende.

NEC FORMULE RENAULT 2.0
Onder leiding van teammanager Jeroen de Jong wachtten Dusseldorp en Melker een zware competitie. De training begon moeizaam voor Dusseldorp, die door kortsluiting in zijn dashboard op de achtste plaats belandde. Melker zat daarentegen goed in het ritme en wist een vijfde tijd uit het vuur te slepen. De kwalificaties gingen Dusseldorp wel goed af. Met een zesde en zevende plaats wist hij zich tweemaal als snelste niet Motopark Academy rijder te kwalificeren. Ook Melker mocht niet ontevreden zijn met een negende en elfde stek.

In de openingsrace kwam Dusseldorp goed weg. Hij wist Jokinen te passeren, maar moest Giermaziak en Felix da Costa laten gaan. Na vijftien kwam Dusseldorp als vijfde over de meet. Hij zette daarmee direct zijn beste Formule Renault 2.0 prestatie uit zijn carrière neer! In de afsluitende race werd Dusseldorp geblokt door Garcia, waardoor Catsburg hem wist uit te remmen. Toen twee rijders van Motopark Academy elkaar in de weg zaten en Catsburg in bocht 4 te wijd ging, rukte Dusseldorp op naar de derde plaats. Het venijn van de race zat echter in de staart, toen Dusseldorp doorschoof naar plaats twee en pakte daarmee zijn eerste podium in de NEC Formule Renault 2.0! Melker kwam niet aan racen toe. In de warming-up van race 1 raakte hij van de baan. Met veel schade was zijn race ten einde. In de tweede race kwam hij bij de start in aanraking met Wissel en Sammarone en moest opnieuw het strijdtoneel voortijdig verlaten.

FRITS VAN AMERSFOORT: “Het was een heftig weekend voor ons. Laurens liet zich van zijn goede kant zien maar een gebrek aan ervaring brak hem uiteindelijk op. Hij is met 16 jaar nog erg jong en leert bijzonder snel. Rahel heeft zich gaandeweg het weekend ontzettend verbeterd, maar zal haar rijstijl nog moeten aanpassen. Ik ben erg trots op de prestaties van Stef. Hij was als enige deelnemer opgewassen tegen de Motopark Academy rijders. Fraai dat hij juist hier op het podium belandde, na zijn zware crash van een half jaar geleden. Bij Nigel speelde onervarenheid een grote rol, waardoor hij niet aan racen toekwam. Jammer want zijn prestaties in de trainingen en kwalificaties waren goed. Samengevat zie ik veel potentieel in onze rijders om in beide kampioenschappen hoge ogen te gooien.”     


Meer info: www.vanamersfoortracing.nl

Bron: Insight F1 Motorsport Report namens Van Amersfoort Racing  

  

     
  
  

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
6c2edd
Onthoud mijn gegevens!