Nat. autosport nieuws: 'TT CIRCUIT ASSEN PRESENTEERT EVENEMENTENKALENDER'Op het moment dat de eerste werkzaamheden voor de bouw van de nieuwe Strubbentribune zijn gestart en het leggen van de eerste steen voor de 17.000 m2 tellende evenementenhal ‘TT Hall’ op het TT World terrein met rasse schreden nadert, presenteert het TT Circuit Assen de evenementenkalender voor het auto- en motorsportseizoen 2007, die is opgebouwd uit traditie, vernieuwing en afwisseling.

Tevens maakte het TT Circuit Assen de entreeprijzen voor het naar de opening van het seizoen verhuisde WK Superbike (27-29 april) en de 77e TT van Assen (28-30 juni) bekend. Opvallend daarbij is dat de motorsportfans voor zowel het WK Superbike als de TT van Assen entreekaarten met een fikse prijskorting kunnen aanschaffen.

WK Superbike als ‘voorgerecht’
Het TT Circuit Assen heeft voor een andere seizoensverdeling van een aantal evenementen gekozen. Kijkend naar de verschillende publieksgroepen, kalender mogelijkheden en WK data van andere auto- en motorsportevenementen is er een nieuwe datum voor het WK Superbike gevonden, zondag 29 april! Het WK Superbike verschuift daarmee op het jaarlijkse motorsportmenu van toetje naar voorgerecht. De geheel auto- en motorsportvrije datum op zondag 29 april, een dag voor Koninginnedag, is daarmee dé uitgelezen dag voor de officiële start van motorsportseizoen 2007!

Traditie, vernieuwing en afwisseling
Traditie is er met de vaste data als de laatste zaterdag in juni voor de 77e A-Style TT Assen (28 t/m 30 juni), die dit jaar de Red Bull Rookie Cup en wederom het WK Zijspannen in het bijprogramma heeft, voor het Truckstar Festival in de bouwvakvakantie (5 aug.) en de 8e editie van de Rizla Racing Day (12 aug.).

Nieuw: Champ Car en Porsche Festival
Veranderd zijn de datum voor het WK Superbike (29 april) en de Landelijke Motordagen, die dit jaar een week naar voren schuiven (21 en 22 april). Geheel nieuw op de kalender is de beoogde Dutch Champ Car Grand Prix (2 sept.) en het Porsche Festival (14 okt.). De Dutch Champ Car Grand Prix geldt als de ‘hogeschool’ van de autosport. Met 750 pk en +350 km/u sterke V8 turbomotoren rijdend op methanol overtreft het vrijwel ieder ander kampioenschap ter wereld en behoort het tot de top der gemotoriseerde sporten. Een perfecte aanvulling op de evenementenkalender van het TT Circuit Assen.

Terug van weggeweest
De afwisseling bestaat uit een uitgekiend topprogramma van vijf internationale autoraces: Dutch Power Pack, RSG Racing Days, Beru Top 10, Rizla Racing Day en de Dutch Supercar Challenge Finals. Ook zijn er in 2007 zes internationale motorraces, de Paasraces, de gecombineerde races voor het ONK en de Internationale Deutsche Motorradmeisterschaft, de Ducati Clubraces, de Lustrumraces van de Motorclub Assen e.o., de Rizla Racing Day en de Race of the Champions. Verder biedt de kalender een breed scala aan themafestivals, het Japanse- en Duitse Autosport Festival, Viva Italia! en het Classic Car Festival. Terug van weggeweest zijn de American Sunday (19 aug.) en het Spettacalo Sportivo Alfa Romeo (26 aug.), twee aansprekende evenementen die weer op de 24 evenementen tellende kalender van het TT Circuit Assen zijn teruggekeerd.

EVENEMENTENKALENDER TT CIRCUIT ASSEN 2007
25 maart - 12e Duitse Autosportfestival
1 april - 10e Japanse Autosportfestival
7-9 april - ONK Wegrace: Paasraces
21-22 april - Landelijke Motordagen
26 april - Open Paddock WK Superbike (gratis toegankelijk)
27-29 april - WK Superbike
12-13 mei - RSG Racing Days Internationale Autoraces
28 mei - Viva Italia! (Pinksteren)
1-3 juni - Internationale Deutsch Motorradmeisterschaft
              en ONK wegraces
9-10 juni - 28e Internationale Ducati Club Races
28-30 juni - 77e A-Style TT Assen
6-8 juli - Dutch Power Pack Internationale Autoraces
14-15 juli - ONK Wegrace: Lustrum Races (85 jaar
                 Motorclub Assen e.o.)
20-22 juli - Beru Top 10 Autoraces
4-5 augustus - 27e Truckstar Festival
10-12 augustus - Rizla Racing Day 8
19 augustus - American Sunday
25-26 augustus - Spettacolo Sportivo Alfa Romeo
31 augustus, 1-2 september - Dutch Champ Car
                    Grand Prix Assen
22-23 september - ONK Wegrace: Race of the Champions
29-30 september - Classic Car Festival
14 oktober - Porsche Festival
20 oktober - Drents Kampioenschap Klootschieten
27-28 oktober - Dutch Supercar Challenge Finals

(evenementen en data onder voorbehoud van wijzigingen)

Tickets en info:
www.tt-assen.com of 0900-DUTCH TT (0900-388 2 488) (0,40 p/m)

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
f68ab3
Onthoud mijn gegevens!