Nat. autosport nieuws: 'Toerwagen Diesel Cup in 2008 van start'Met ingang van 2008 zal een nieuwe raceklasse in Nederland van start gaan. Kenmerkend aan deze nieuwe toerwagen klasse is de aanwezigheid van verschillende merken, maar diesel als gemeenschappelijke brandstof. De "Toerwagen Diesel Cup", zoals deze klasse op dit moment heet, zal met ingang van de Paasraces tijdens alle zeven Dutch Power Pack evenementen aan de start verschijnen.

Binnen de TDC zal onder andere worden gereden met de BMW 120d, de VW Golf TDi en de Seat Ibiza Cupra.

Na vier seizoenen heeft de SEAT Ibiza Cupra bewezen een leuke en interessante race auto te zijn. Vanuit het huidige deelnemersveld van de SEAT Cupra Cup is dan ook nog een grote interesse om de auto ook bij de Toerwagen Diesel Cup in te zetten. De voorwiel aangedreven auto levert een vermogen van 180 pk.

Voor de liefhebbers van achterwiel aangedreven diesels is er de BMW 120d. Deze 200 pk sterke cup auto is interessant voor zowel beginnende als ervaren coureurs. De auto bevat een Intrax-race onderstel en is op technisch gebied ontwikkeld door Achterberg Motorsport. Onder de vlag van de ACNN is de klasse gestart en momenteel zijn er meer dan vijftien BMW 120d's actief.

Ook de Volkswagen Golf TDi is geen onbekende in de nationale autosport. De auto werd vanaf 2006 ingezet voor de Endurance Cup, welke georganiseerd werd door de Stichting DNRT. Veel teams en rijders hebben inmiddels laten blijken dat zij graag met hun 190 pk voorwiel aangedreven Volkswagen in actie komen op de diverse Dutch Power Pack evenementen.

Tevens is de organisatie op dit moment druk bezig om nog een vierde divisie aan het kampioenschap toe te voegen. Meer informatie hoopt de organisatie binnenkort bekend te maken.

De klasse kent voor elk merk een eigen divisie, maar ook een algemeen klassement. Hierbij gebruikt men de puntentelling van de Dutch Winter Endurance Series als basis, waarbij de winnaar in een langzamere divisie, net zoveel kans heeft op de algemene titel, als de snellere divisies. De klasse biedt net zoals bij de voorgaande SEAT Cupra Cup, de mogelijkheid om twee rijders per auto in te schrijven.

Woensdag 7 november wordt een informatie bijeenkomst georganiseerd op Circuit Park Zandvoort. Geïnteresseerden kunnen zich voor deze avond opgeven via info@cpz.nl of contact opnemen met Renate Sanders (06 10 25 25 30).

Bron: Nieuwsbank.nl / Foto's: Marcel Bol, (C) Raceflash.nl  

   


Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
f625ea
Onthoud mijn gegevens!