Nat. autosport nieuws: 'Team Bleekemolen verrast met zege bij debuut Dutch Supercar Challenge'Zandvoort, 14 juni 2009 – Team Bleekemolen heeft tijdens het Masters of Formula 3-weekend (27.500 toeschouwers) verrast met een prachtige zege in de Dutch Supercar Challenge. Het duo Sebastiaan Bleekemolen/Ronald van de Laar ging in de eerste manche knap als overwinnaar over de finish. Michael Bleekemolen ging terug naar zijn roots en reed voor het eerst sinds 1976 in de Formule Ford. Ook in de Toerwagen Diesel Cup en Suzuki Swift Cup kwam Team Bleekemolen in actie. Sebastiaans broer Jeroen Bleekemolen reed dit weekend in de 24 uur van Le Mans, waar hij met het team van Spyker als vijfde finishte in de GT2-klasse.

Sebastiaan Bleekemolen en Ronald van de Laar rijden dit seizoen vaker met elkaar in de ADAC GT Masters. ,,Ronald wilde ook graag een keer met de Porsche op Zandvoort racen. Het Masters of Formula 3-weekeinde was een mooie kans om hier in de Dutch Supercar Challenge mee te doen’’, vertelt Sebastiaan Bleekemolen. In een veld met dertig dikke en fraaie bolides waren Bleekmolen en ‘gentleman driver’ Ronald van de Laar zeker niet favoriet.

Ontzettend leuk
,,De Marcos van Cor Euser en de Mosler van Martin Short hebben zo’n enorme snelheid, dat is niet normaal’’, vervolgt Sebastiaan. ,,We hadden een beetje geluk dat er een kwartier voor tijd een safetycar-situatie was, waardoor het veld weer bij elkaar kwam en de koplopers in het zicht. Vervolgens had ik een super herstart, waardoor ik ineens van plek 8 naar 2 ging. Omdat koploper Short een drive through penalty kreeg, kon ik zelfs de leiding overnemen. In de slotfase moest ik nog vier ronden zwaar verdedigen op Short en Euser, maar wist ik door slim rijden die snelle wagens achter me te houden. Het is natuurlijk ontzettend leuk dat Ronald en ik hier bij ons Supercar-debuut winnen. En dat ook nog met een auto waarmee je eigenlijk geen kans hebt om te zegevieren!’’

Minder geluk
In de tweede heat had de winnende equipe minder geluk. Tijdens de race over een uur en een ronde vielen Van de Laar en Bleekemolen na 14 ronden uit.
 
Formule Ford
Na een afwezigheid van 33 jaar maakte Michael Bleekemolen zijn rentree in de Formule Ford. Net als zijn zoons Sebastiaan en Jeroen behaalde Michael zowel de Nederlandse- als de Beneluxtitel in deze opstapklasse voor jong formulewagentalent, maar als enige van de familie scoorde senior ook ooit een Europese titel. ,,Gert Valkenburg had al eerder gevraagd of ik een gastrace wilde rijden, maar door alle drukke programma’s kwam het er niet van. Nu met de Masters of Formula 3 lukte het wel en ik kan niet anders zeggen, het is ontzettend leuk om te doen.’’ In de eerste race kende Michael Bleekemolen weinig geluk. Vanaf een keurige twaalfde positie gestart was hij in gevecht met Tony Kowalewski toen de jonge Duitser plotseling remde en Michael over het achterwiel gelanceerd werd en met een beschadigde wielophanging moest opgeven. In race twee had Michael Bleekemolen een goede start, iets te goed zelfs naar het oordeel van de wedstrijdleiding, die hem daarom trakteerde op een drive through penalty. Daarmee was de routinier in het competitieve veld uiteraard meteen kansloos voor een topklassering en passeerde hij als twaalfde de finish.

TDC
In de Toerwagen Diesel Cup (TDC) was Team Bleekemolen actief met de equipe Willem Cornelissen/Hans Bos. De laatste, normaal gesproken uitkomend voor Team Bleekemolen in de Renault Clio Cup, reed een gastrace en deed het meteen uitstekend. Bij de start van de eerste race over 100 minuten werd de equipe met hun BMW 120d ernstig opgehouden, maar knokte zich uiteindelijk terug naar plaats negen. In de tweede race maakte het duo met de Team Bleekemolen BMW helemaal indruk. In de eerste ronden wist Willem Cornelissen op te rukken van plaats tien naar zes. Vervolgens nam Hans Bos het stuur over en zorgde voor een mooi slot door op bijzonder fraaie wijze nog twee concurrenten te passeren en zo als vierde de finish te passeren. ,,De auto lag goed en ik kon in de laatste ronden het gat naar de mannen voor me dichtrijden en ze zelfs voorbij komen. Een mooi resultaat’’, aldus een tevreden Hans Bos.

Swift Cup
Team Bleekemolen is traditiegetrouw ook present in de raceklasse met de snelle Suzuki’s. In de Formido Swift Cup reden Laura Katsma en Mark van der Aa zich naar de punten. De rappe dame uit Arnhem finishte in de eerste manche als derde dame en als 12de in de algemene wedstrijd.
Mark van der Aa was erg rap op het circuit, maar moest een ‘jumpstart’ bekopen met een drive through penalty, waardoor de Tilburger niet verder kwam dan rang 13. Niels Kool (Lijnden) kwam regelrecht vanuit de schoolbanken en zijn 4 havo tentamen naar het circuit en reed naar de 18de plek.

In de tweede heat was er de nodige pech voor het team. Mark van der Aa was aan een sterke opmars bezig, maar kwam – in gevecht voor positie 7 – in contact met Marcel van de Maat waardoor beiden uitvielen. Ook Laura Katsma reed sterk. Op plek 8 ging het echter mis. Laura werd geraakt, spinde in de rondte en viel daardoor pechvol uit. Niels Kool haalde wel de finish en eindigde net buiten de punten als 16de.

24 uur van Le Mans
Jeroen Bleekemolen reed dit weekend voor de vierde keer in zijn carrière de 24 uur van Le Mans. Samen met Tom Coronel en Jarek Janis vormde de Aerdenhouter een deelnemend trio voor Spyker. Vorig jaar won Bleekemolen met Jos Verstappen en Peter van Merksteijn de LMP2-klasse, dit keer ging hij met de Nederlandse sportwagenfabrikant Spyker op jacht naar succes in de GT2-divisie. Achter het winnende Ferrari eindigden Jeroen Bleekemolen & Co op een prima vijfde positie in de klasse en 25ste algemeen.


Uitslagen Masters of Formula 3-weekend, Circuit Park Zandvoort:

Dutch Supercar Challenge:
Race 1:
1. Equipe Van de Laar/Bleekemolen 32 ronden, 2. Martin Short op 1,470 seconde, 3. Cor Euser op 31,288.
Race 2:
1. Cor Euser 34 ronden, 2. Equipe Abresch/F. Pastorelli op 7,263 seconden, 3. Berry van Elk op 24,397.
Uitgevallen: Equipe Van de Laar/Bleekemolen.

Formule Ford
Race 1:
1. Melroy Heemskerk, 12 ronden in 23:00.066; 2. Jeroen Mul, op 3.658 sec. 3. John Svensson, op 5.594;
Uitgevallen Michael Bleekemolen.
Race 2:
1. Melroy Heemskerk, 12 ronden in 21:22.912; 2. Nils Vestergard, op 4.051 sec.; 3. Johns Svensson, op 7.247 sec.; 12. Michael Bleekemolen, op 1:02.977.

Toerwagen Diesel Cup
Race 1:
1. Baars/Roeleveld, 47 ronden in 1:40.29.636; 2. Van Riet/Nooren, op 7.322 sec.; 3. Andries/Goossens, op 20.760 sec.; 9. Bos/Cornelissen, op 1:31.616.
Race 2:
1. Nooren/Van Riet, 24 ronden in 51:52.449; 2. Ruud en Rene Steenmetz, op 28.848 sec.; 3. Jeroen den Boer, op 30.640; 4. Bos/Cornelissen, op 36.586 sec.
Stand:
1. Jeroen den Boer 86 punten; 2. Marcel Nooren 84; Dennis de Groot 73; 24. Willem Cornelissen 29; 28. Hans Bos 20.


Formido Swift Cup:
Race 1:
1. Pieter Schothorst 12 ronden, 2. Niels Langeveld op 8,217 seconden, 3. Marcel Dekker op 9,772, 12. Laura Katsma op 25,315, 13. Mark van der Aa op 25,517, 18. Niels Kool op 34,317.
Race 2:
1. Pieter Schothorst 12 ronden, 2. Marcel Dekker op 7,285 seconden, 3. Sandra Douma op 11,867, 16. Niels Kool op 31,552. Uitgevallen: Mark van der Aa en Laura Katsma.
Stand na 6 van de 14 races:
1. Pieter Schothorst 117 punten, 2. Marcel Dekker 88, 3. Jeroen Slaghekke 85, 9. Mark van der Aa 42, 10. Laura Katsma 21, 17. Niels Kool 13.

Bron: Media Team Bleekemolen

     


  

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
cc5c87
Onthoud mijn gegevens!