Nat. autosport nieuws: 'SERVÉ EN XAVIER MAASSEN KLAAR VOOR TWEEDE WINTER TRIAL'VADER EN ZOON GAAN OPNIEUW MET SUNBEAM AVENGER VOOR EREMETAAL IN KLASSIEKE RALLY

LANAKEN, 20 JANUARI 2008 – Servé en Xavier Maassen zullen op 25 januari aanstaande voor de tweede maal deelnemen aan de klassieke rally ‘The Winter Trial'. Servé Maassen, die meer dan 30 jaar geleden Nederlands Kampioen werd met een Sunbeam Avenger 1600 cc in groep 1, zal samen met zijn zoon Xavier Maassen, bekend uit de FIA GT, deelnemen aan deze rally. De negende editie van The Winter Trial gaat van start in Baden Baden. Deze rally heeft een lengte van 2.700 kilometer en voert langs plaatsen waar sneeuw gegarandeerd is.

Geschiedenis
Nadat Servé Maassen zijn actieve loopbaan als coureur had geëindigd en Xavier het autosportvirus van zijn vader had overgenomen, deed de Limburger tevens zijn fraaie Sunbeam Avenger van de hand. Op Nederlandse bodem had hij in 1975 en ’76 het productietoerwagen kampioenschap gewonnen met deze wagen. Toen hij de kans kreeg om opnieuw in het bezit te komen van een soortgelijke Avenger, kocht Maassen de auto van Bernard Unett, die als fabrieksrijder met de Sunbeam maar liefst drie keer het Britse toerwagen kampioenschap wist te veroveren.
 
Aanleiding
Na enkele keren met de Winter Trial Experience dag te hebben meegedaan, ging Maassen op een uitnodiging in voor de ‘echte’ Winter Trial in 2008. De Sunbeam Avenger werd uit de mottenballen gehaald en volledig geprepareerd door Classic Car Bodyshop van Maurice Visser. In deze klassieke rally reden vader en zoon bijna foutloos over de rallypaden in Tsjechië, Slowakije en Oostenrijk en gingen bovendien met drie medailles naar huis. Ze werden winnaar met de Sunbeam Avenger in de klasse tot 1.600 cc, wonnen de ‘Trophy van beste rookie’ en waren eveneens verkozen tot beste familieteam! Terwijl Xavier de pacenotes voorlas ging Servé foutloos over de proeven door alle kleine straatjes.

Goud
Nadat de eerste Winter Ttrial zeer succesvol was, gaat het duo nu voor de algemene overwinning. De uitgezette routes van The Winter Trial lopen dit jaar door Duitsland, Tsjechië, Slovenië en Oostenrijk waar de deelnemers ook zullen finishen. Dat zal op 30 januari in Schloss Fuschl bij de Fuschlsee nabij Salzburg.

SERVÉ MAASSEN: “We gaan voor de tweede maal voor de prijzen in de Wintertrial! We hebben de Sunbeam Avenger helemaal onder handen genomen en ook nog op een aantal punten verbeterd. Na onze eerste ervaring als rookies zijn we nu klaar om mee te vechten voor de overwinning. The Winter Trial is een geweldig evenement om aan deel te nemen. Xavier zal tijdens de specials achter het stuurtje kruipen, terwijl ik de verbindingsroutes voor mijn rekening zal nemen. Een grote verscheidenheid aan klassieke raceauto’s zullen aan de start verschijnen, zodat er tijdens de rally van dit historische kampioenschap op veel spanning gerekend kan worden.”

Bron: Xavier Maassen

  

     
  
  

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
c57a3c
Onthoud mijn gegevens!