Nat. autosport nieuws: 'Podiumplaats voor Jadbalja Racing in Final 4'In de laatste race van de Winter Endurance Series hebben Laurens Meyer en Herbert Boender voor Jadbalja Racing een knappe 3e plaats behaald. Door zeer constant en foutloos te rijden wist de equipe gedurende de wedstrijd steeds verder naar voren te komen. Jadbalja Go Fast kende dit keer helaas minder geluk: problemen met de koeling verhinderden een goed resultaat voor Allard Kalff en Gerrit Meyer.

Onder zonnige omstandigheden werd om 10 uur de kwalificatie verreden. In het sterke veld, met ondermeer een Renault Mégane Trophy en diverse Porsches, kwalificeerden de Jadbalja bolides zich op de plaatsen twaalf en dertien, met Jadbalja-1 als snelste van de twee.

Om 12 uur ging de 4-uurs endurance race van start, hierbij kwam Allard Kalff in de Go Fast auto als beste weg. Al vroeg in de wedstrijd naderde hij de subtop, met iets daarachter Meyer die eveneens aan een sterke opmars bezig was.

Binnen het eerste uur kregen diverse andere teams te maken met technische problemen. Jammer genoeg sloeg voor F1-pitreporter Kalff en Gerrit Meyer eveneens het noodlot toe. De in de ochtendsessie reeds aangekondigde problemen met de koeling bleken dusdanig dat de wagen regelmatig een verkoelende pitstop in moest lassen, wat natuurlijk een hoop tijdsverlies betekende. Ondertussen nestelde de andere Jadbalja bolide zich voor het eerst in de top-3

Na ruim drie uur racen besloten beide Go Fast rijders dat het beter was de wagen te sparen voor het nieuwe Saker Challenge seizoen. “Ik had natuurlijk het liefst met Gerrit voor een podiumplaats gestreden, maar ik heb toch een zeer goede en leuke kennismaking met het Jadbalja Racing Team en de Saker Sportscar gehad”, aldus Allard Kalff.

Ondertussen bleven Herbert Boender en Laurens Meyer flink pushen, want zij voelden nadrukkelijk de hete adem van Euser en De Wit in de nek. Uiteindelijk wist de Marcos niet te finishen en met ruim een ronde voorsprong op de volgende achtervolger, de V8 bolide van Vermeulen en Hessing, leek de derde positie veiliggesteld.

Met nog dertig minuten te gaan werd de race geneutraliseerd vanwege een oliespoor op het circuit. Gelukkig hadden alle concurrenten op dat moment ook al de laatste tankstop en rijderswissel uitgevoerd, waardoor deze neutralisatie geen invloed meer had op de stand aan kop. De aanvankelijk tweede liggende Duncan Huisman wist daarna nog voor Bleekemolen als eerste over de finish te komen. Hierna en onder luid gejuich van het hele Jadbalja team werd Herbert Boender als 3e afgevlagd. Overigens kreeg de Verschuur Porsche achteraf nog een tijdstraf, vanwege het inhalen onder een gele vlag, waardoor de overwinning alsnog naar Sotrax Albert Motorsport ging.

Laurens Meyer: “Uiteraard ben ik erg tevreden over vandaag. Het was een sterk deelnemersveld en Herbert en ik hebben stevig moeten pushen om deze derde plaats vast te houden. Ook gaat mijn dank uit naar onze monteurs die weer een uitstekende wagen hebben afgeleverd!”

Het Jadbalja Racing Team zal zich nu gaan voorbereiden op het nieuwe Saker Sportscar Challenge seizoen dat van start gaat op zaterdag 5 april. Een seizoen dat naar alle waarschijnlijk meer competitie dan ooit zal bevatten dankzij de vele nieuwe deelnemers aan de challenge.

Eindstand Final 4
1 Bouhuys/Albert/M+S Bleekemolen Porsche Porsche 997 GT3
2 Duncan Huisman / Roeland Voerman Porsche 997 GT3 RS
3 Laurens Meijer/Herbert Boender Saker Sportscar GT

Bron: Stefan Halters / www.jadbalja.nl  
Foto’s Allard Kalff: Ruud Schoorl / Schoorl-fotografie.nl


  

  


 


  


  
   

  

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
6de856
Onthoud mijn gegevens!