Nat. autosport nieuws: NIEUW: DE AUTOVISIE CATERHAM ACADEMY 2008 – DE SNELLE, OPWINDENDE & BETAALBARE RACEKLASSE11 oktober - De unieke Caterham Academy met echte Engelse sportwagens gaat nu ook in Nederland van start.

Caterham-importeur Van der Kooi Sportscars organiseert in Nederland de komende twee jaar in samenwerking met Autovisie de opwindende Caterham Academy. Een raceklasse voor beginnende coureurs in echte competitieauto’s met als doel dat na twee jaar snelle mannen en vrouwen worden ‘afgeleverd’.

Willem van der Kooi: “In Engeland is de Caterham Academy een groot succes. De strijd is daar in volle gang, niet alleen op de baan maar ook om nog een stoeltje te bemachtigen voor deelname! De Academy wordt in Nederland professioneel opgezet en uitgevoerd.”

De Academy
In Engeland is de Caterham Academy al velen jaren een springplank voor race-talenten. Wereldwijd zijn er maar liefst zevenhonderd Caterhams Superseven geregistreerd voor de autosport waardoor Caterham de meest gebruikte auto in de autosport is.

Het zelf beoefenen van de autosport staat voor velen gelijk aan hoge kosten en lijkt dus onbereikbaar. Daar maakt Van der Kooi Sportscars met het organiseren van de Autovisie Caterham Academy nu een einde aan. De nieuwste autosportklasse wordt georganiseerd voor beginnende coureurs in identieke, zeer aantrekkelijke sportwagens. De opzet van deze serie, die in Engeland al 14 jaar wordt georganiseerd, is om beginnende rijders stap voor stap te op te leiden in de autosport, zonder stress, maar wel met veel plezier. Uniek is dat Van der Kooi Sportscars een speciale ‘private lease’ constructie in het leven heeft geroepen, waardoor deelnemers voor een bedrag van slechts 995,- euro (incl. btw) per maand twee jaar lang verzekerd zijn van een eigen Caterham Roadsport en een twee jaar durende opleiding evenals het rijden van in totaal 32 races tijdens 16 racedagen. Tijdens de racedagen wordt er twee keer getraind en worden er twee volledige races verreden. Van der Kooi: “Wie niet in de gelegenheid is om de Caterham zelf te bouwen, kan deze uiteraard ook kant-en-klaar aanschaffen.”

De organisatie van de Autovisie Caterham Academy is in handen van het fameuze Dutch National Racing Team, onder leiding van één van Neerlands meest ervaren coureurs en instructeurs, Huub Vermeulen. Nogmaals Willem van der Kooi: “Deze Academy is een unieke klasse, waarbij de drempel voor het beoefenen van autosport in een professionele opzet enorm laag is. Van der Kooi Sportcars is uiteraard op ieder evenement aanwezig voor technische ondersteuning en met een Hospitality Unit voor de deelnemers. Ook zal Van der Kooi de technische coördinator aanstellen en zorgdragen voor de scrutineering. De gehele cupcoördinatie is vooralsnog onder verantwoording van Mart van der Kooi.  

Academy specificaties eerste jaar
·        Driedaagse licentiecursus in maart 2008
·        Examen KNAF
·        Drie ochtenden drift cursus
·        DNRT registratie bijdrage
·        Twee trainingsdagen waarvan één op Circuit
         Spa Franchorchamps
·        Deelname aan zeven races op Zandvoort, Assen,
         Zolder (België) en Oschersleben (Duitsland)
·        Deelname aan twee races tijdens de Autovisie 
         Time Track Attack dagen

Academy specificaties tweede jaar
·        EU licentieverlenging
·        Twee trainingsdagen
·        Deelname aan zeven racedagen op Zandvoort,
         Assen, Zolder en Oschersleben (programma onder
         voorbehoud)
·        Deelname aan twee races tijdens de Autovisie Time
         Attack dagen

De auto
De Caterham Seven biedt een ongekend sportief rijgenoegen op de openbare weg maar zijn potentieel kan ten volle worden benut op het circuit, zijn natuurlijke omgeving, voor de ultieme adrenalinestoot. De competitie auto voor de Autovisie Caterham Academy, die door de deelnemer zelf geassembleerd kan worden, is de meest recente uitvoering van de Caterham Seven Roadsport met een 1600 cc 115 pk Ford Sigma motor. De Academy Caterhams zijn daarnaast gewoon toegelaten voor de openbare weg. Dus racen op zondag en maandag met de Caterham weer naar kantoor. “Niet vergeten dan je helm af te zetten,” aldus Willem van der Kooi, die de initiatiefnemer is van dit opvallende autosportproject in Nederland.

Alle auto’s zijn identiek met alleen verstelmogelijkheden voor camber/caster, banden-spanning en wagenhoogte. En uiteraard is het mogelijk de Caterham wedstrijdauto te voorzien van stickers van sponsors. 

De aanschafprijs ‘all-in’ van het totale Autovisie Caterham Academy pakket, bestaande uit de Caterham Super Seven Roadsport inclusief inschrijfgelden, drie cursusdagen, het KNAF examen en de licentie, bedraagt EUR 46.949,- inclusief BTW/BPM. Ook is het mogelijk een leaseovereenkomst aan te gaan met een maandbedrag van EUR 995,- gedurende 24 maanden met een aanbetaling en een vastgestelde restwaarde.

Nogmaals Van der Kooi: “We moeten feitelijk nog beginnen, maar de eerste deelnemer heeft zich al aangemeld. Wij mikken op een deelname van minimaal 12 en maximaal 26 auto’s. In het eerste jaar kunnen uitsluitend geïnteresseerden zich aanmelden die nog geen licentie hebben. In het tweede jaar staat de deelname open voor rijders die al een racelicentie hebben, waardoor er vanaf dat moment twee kampioenschappen zullen worden georganiseerd, voor ‘profi’s’ en voor beginnende rijders.” 

Op 17 november aanstaande wordt in het Amsterdamse Telegraaf-gebouw een informatiebijeenkomst georganiseerd in samenwerking met Autovisie. Daarbij zal ook de CEO van Caterham Cars, de heer Ansar Ali, aanwezig zijn. Geïnteresseerden kunnen zich daar dan ook direct inschrijven.

Succes
In Engeland is de Caterham Academy een enorm succes met tot nu toe al ruim zeshonderd deelnemers. Ieder jaar neemt het maximaal aantal van 56 cursisten deel. Willem van der kooi: “Het is nauwelijks voor te stellen, maar de cursus voor 2008 in Engeland is al helemaal volgeboekt en voor 2009 zijn er al negen inschrijvingen binnen. Overigens gaat in Engeland driekwart door met een derde seizoen.”  

Het eerste weekend van de Autovisie Caterham Academy zal in het eerste weekend van april in 2008 worden georganiseerd.

Technische specificaties Caterham Seven Roadsport

Aandrijving

 

Motor

Ford Sigma

Vermogen

115 pk

Versnellingsbak

5 versnellingen

Beveiliging

 

 

FIA goedgekeurde rolkooi

 

Racestoel

 

Zespunts veiligheidsgordel

 

Brandblusinstallatie

 

Hoofdstroom schakelaar

Wielen

13 inch superlight wheels

Banden

CR 322 intermediates

Onderstel

In hoogte verstelbaar

Stuur

Motolita sportstuur

 

Verlaagde bodemplaat

Prestaties

 

Topsnelheid

195 km per uur

Acceleratie

0-100 km per uur 5,9 sec

Meer info:
- www.vanderkooisportscars.nl
- www.caterhamracing.com


    


  
  

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
fe209f
Onthoud mijn gegevens!