Nat. autosport nieuws: 'MaX5 perspresentatie met zilveren rand'Zondag 6 oktober bleek een zeer geslaagde dag voor het team van het MaX5 Racing Kampioenschap. De druk bezochte perspresentatie, met de onthulling van de eerste MaX5 racewagen, beloofde veel goeds voor de toekomst van deze nieuwe klasse.

Zonder een testkilometer gereden te hebben won de racewagen zelfs de tweede plaats in de koppelrace later op de dag. 

Om kwart voor een ’s middags was het zover. In de pitstraat van circuitpark Zandvoort werd het kersverse MaX5 Racing kampioenschap aan pers en publiek voorgesteld. Hoogtepunt tijdens de presentatie was de onthulling van de MaX5 racewagen geprepareerd door het team van Hoogwerf Motorsport.

Tijdens het Endurance race evenement van de D.N.R.T. wisten veel coureurs, publiek en pers de weg naar de presentatie te vinden. Het betaalbare concept met de Mazda MX5 kon rekenen op veel positieve reacties in de pitstraat. 

Huub Vermeulen, organisator van de D.N.R.T. evenementen, stelde voor om de Mazda MX5 ’s middags in te zetten tijdens de koppelrace. In deze races worden twee teams uit diverse klassen aan elkaar gekoppeld. Een team uit een snelle klasse en een team uit een langzamere klasse strijden samen tegen andere gekoppelde teams. Om de dertig minuten wisselen de twee teams elkaar af op de baan, verspreid over een periode van twee uur. 

De Max5 racewagen had tot dit verzoek nog geen meter afgelegd maar stond onverwacht aan het debuut van zijn racecarrière.  Het team van Hoogwerf Motorsport werd gekoppeld aan het team van Jadbalja 1 dat uitkomt in de klasse voor de snelle Saker sportscars.

Met een nog niet optimale afstelling en veel strijdlust reden Micky en Yardy Hoogwerf de MX5 1.6 NA rond over het duinen circuit.  Samen met de Saker nummer 102 eindigden zij uiteindelijk op de tweede plaats! 

Meer informatie over het reglement en het bestellen van onderdelen is te vinden op: www.max5racing.nl


  

    
  
  

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
f4baf8
Onthoud mijn gegevens!