Nat. autosport nieuws: 'Jeroen van den Heuvel : 3e zege op rij in American V8 Series'Zandvoort - Afgelopen weekend streek het circus van de American V8 Series weer neer op Circuitpark Zandvoort voor het 3e weekend van dit spannende kampioenschap. In ieder weekend worden 3 wedstrijden verreden.
Het team van VDH Racing was al weken bezig geweest aan de voorbereiding van de nascar en de monteurs hadden ook weer een perfecte auto klaar gemaakt.

In de vrije training ging het team aan de slag voor een
perfecte afstelling en dat ging redelijk goed. In de kwalificatie
probeerde Jeroen van den Heuvel nog een scherpere afstelling om toch te gaan voor pole-position. Toen Jeroen een rondje even extra aan ging zetten voor een scherpe tijd, ging hij over de limiet en schoof met ruim 200 km/h van de baan. Jeroen : " de concurrentie word steeds heftiger in deze cup en ik moest tot de limiet gaan om voor het snelste te gaan. Ik kwam vol gas boven in de bocht aan en de auto kwam los van het asfalt
waardoor de auto over 4 wielen begon te driften en het enige wat ik nog kon doen was proberen geen muren te raken, en dat ging gelukkig goed !".Wel stond de coureur hierdoor als 5e op de startgrid.
Bij de start van de eerste race schoot Jeroen door naar de 2e plaats en wilde gaan voor de 1e plaats, door de gladheid wilde de coureur teveel in één keer en ging er samen met andere auto's van de baan af. Jeroen moest hierdoor het hele veld van ruim 40 auto's laten passeren voordat hij de baan weer op kon. Door fouten van andere en vreselijk hard rijden
van Jeroen wist hij de auto gelukkig nog als 2e over de streep te brengen. In de 2e race werd er voor het eerst echt in de regen gereden met de nascars, en dat was een zeer moeilijke taak met een auto waarmee ze in Amerika helemaal nooit in de regen rijden.

Jeroen : " Het was alsof ik op gladde chocolade pasta reed !,wat een ellende. Ik moest echt mijn stinkende best doen om de auto op de baan te kunnen houden. Toen ik
dacht wat rustiger aan te kunnen doen voor de overwinning zag ik Frans Verschuur in mijn spiegel komen, dus ik moest er weer voor gaan zitten.Wat gelukkig resulteerde in een overwinning met ruim 30 seconden voorsprong op nummer 2 ".
Voor race 3 werd het spannend, want Jeroen moest 1e worden om over het hele weekend ook 1e te worden, zo dicht lag de competitie bij elkaar.
Jeroen had wel kopstart, maar kreeg gelijk 2 beuken van achteren en hij kon de auto maar net op de baan houden. Jeroen : "hierdoor werd ik zo pissed dat ik gelijk ben gaan stampen met de auto". Hierdoor kon de coureur een goed gat slaan met de concurrentie. Daar Jeroen de enige is die alleen de race van 70 minuten rijdt moest hij een stapje terug doen
om zijn energie én de auto te sparen. Heel even raakte Jeroen zijn koppositie kwijt aan racelegende Frans Verschuur, maar na enkele rondjes werd dit weer terug veroverd en kon Jeroen zijn voorsprong uit gaan bouwen.

Jeroen : " op een gegeven moment wist ik dat we een redelijk
veilige voorsprong hadden en kon ik de wedstrijd consolideren. Het was weer een super weekend en goed voor onze koppositie in het kampioenschap. Ons team had echt een super auto weggezet en de monteurs en engineers hebben zo vreselijk hard gewerkt dat ze deze overwinning echt verdient hebben ". De volgende race is in Oschersleben (Oost-Duitsland )en het team is nu alweer volop bezig om alles voor te bereiden en natuurlijk gaan ze hier ook vechten voor het behoud van de koppositie in dit wel heel fascinerende super kampioenschap.

Media Jeroen van de Heuvel
                             


   


 
  

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
113da7
Onthoud mijn gegevens!