Nat. autosport nieuws: 'Indrukwekkend startveld tijdens première Dutch GT4 Championship'ZANDVOORT (9 april 2009) – Niet minder dan 22 auto’s staan er aan de start van het Dutch GT4 Championship, de nieuwe koningsklasse van de nationale autosport dat komend weekend tijdens de Paasraces op Circuit Park Zandvoort haar debuut maakt. Aan de start verschijnen veel exotische auto’s zoals de BMW M3 GT4, Aston Martin N24 en Vantage, Corvette C6 en Porsche 911 (997) GT4. De krachtige GT-auto’s worden bepaald niet door de minste rijders bezet. Op de startlijst zien we bekende namen als Jeroen Bleekemolen, Ricardo van der Ende, Duncan Huisman en BMW 130i Cup-kampioen Bas Schothorst.

Naast de kampioen van de BMW 130i Cup en Porsche Supercup-titelhouder Bleekemolen, komen ook de kampioenen van de Formule Ford en Clio Cup uit in de nationale GT4-klasse. Simon Knap kruipt achter het stuur van een BMW M3, terwijl routenier Pim van Riet een Aston Martin Vantage zal bemannen. Verder zullen ook de prinsen Bernhard en Pieter Christiaan van Oranje zich samen met Jan Lammers en Hans Hugenholtz met een Ford Mustang FR500C in de strijd mengen. Geconcludeerd kan worden dat het Dutch GT4 geniet van de meest indrukwekkende startlijst dan welke andere nationale autosportklasse van de afgelopen jaren.

De naar verwachting zeer spannende strijd om het Dutch GT4 Championship vangt aan tijdens de Paasraces, 11 en 13 april op Circuit Park Zandvoort.

1 Bas Schothorst
  Paul van Splunteren Team Bilderberg Porsche Eindhoven Porsche 997 GT4

2 Allard Kalff
Michiel Campagne  Tachyon Motorsport  Mustang FR500C

3 Mikko Heino   Madeno Racing   Aston Martin N24

7 Pim van Riet   Rhesus Racing   Aston Martin Vantage

8 Paul Vahstal   Rhesus Racing   Aston Martin Vantage

9 P.C. van Oranje
  Hans Hugenholtz  Racing Team Holland  Mustang FR 500 C

10 Bernhard van Oranje
  Jan Lammers   Racing Team Holland  Mustang FR 500 C

11 N.N.B.
 N.N.B.    Speedlover   Aston Martin N24

12 Ardi van der Hoek
  Rory Bertram   Cosmo Hairstyling  Porsche 997 GT4

Bron: Ron Boon, Competition Manager Circuit Park Zandvoort
            

     


  

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
2366ff
Onthoud mijn gegevens!