Nat autosport nieuws: 'GEVARIEERDE KALENDER VOOR CIRCUIT PARK ZANDVOORT IN 2009'Zandvoort, 28 januari 2009 - Ook in 2009 worden autosportliefhebbers getrakteerd op een volle evenementenkalender op Circuit Park Zandvoort. Op de kalender prijken traditionele evenementen, zoals de Paasraces, de Profile Tyrecenter Pinksterraces, Wijzonol Trophy en de Formido Finaleraces. Tevens keert de naam van de Masters of Formula 3 na twee jaar afwezigheid terug op de Zandvoortse racekalender.Dutch Power Pack

Net als voorgaande jaren gelden de Paasraces op Circuit Park Zandvoort als de traditionele start van het nationale autosportseizoen. Tijdens het evenement, wat op 11 en 13 april plaats zal vinden, zal ook het nieuwe Dutch GT4 Championship haar première beleven. Het nieuwe spectaculaire multi-merken-kampioenschap uit het Dutch Power Pack, met onder andere de Aston Martin N24, Corvette C6, BMW M3 GT4, Ford Mustang FR500C en de Porsche 997 GT4, zal tijdens het paasweekend drie manches rijden. Het programma bestaat verder uit de andere Dutch Power Pack series zoals de Dunlop SportMaxx Clio Cup, de Toerwagen Diesel Cup, de Formule Ford en de Formido Swift Cup. Het Dutch Power Pack komt verder op Zandvoort in actie tijdens de Profile Tyrececenter Pinksterraces (30 mei en 1 juni), de Wijzonol Trophy (5 en 6 september) en de Formido Finaleraces (10 en 11 oktober).

Masters of Formula 3
Na twee jaar afwezigheid zal de Masters of Formula 3 dit jaar terugkeren naar Circuit Park Zandvoort. Het prestigieuze evenement, dat in 1991 voor het eerst plaatsvond op de Zandvoortse piste, moest de afgelopen twee edities noodgedwongen worden georganiseerd op het Belgische Circuit van Zolder. De negentiende editie van de Masters of Formula 3 vindt plaats op 13 en 14 juni 2009. Het publiek wordt niet alleen getrakteerd op een heftige internationale confrontatie tussen de beste Formule 3 coureurs ter wereld, ook het bijprogramma is zeker de moeite waard. Naast een geselecteerd aantal klassen uit het Dutch Power Pack, zullen er ook andere spectaculaire raceklassen aan de start komen zoals de Formula BMW Europe, de Dutch Supercar Challenge en de EuroBOSS Series met Formule 1 auto’s uit de jaren ’90.

Zomers hoogtepunt
Iets meer dan een maand later kunnen de racefans weer genieten van het vertrouwde DTM racespektakel. Sinds 2006 heeft Mercedes-Benz niet meer op Zandvoort weten te winnen van het concurrerende merk Audi. Het uit Stuttgart afkomstige merk zal er dan ook op gebrand zijn om in 2009 weer met de zege huiswaarts te keren. Het evenement, wat plaats vindt op 17, 18 en 19 juli, biedt naast de spannende merkenstrijd tussen Mercedes-Benz en Audi ook een fraai bijprogramma met onder meer de Formule 3 Euroseries, de Porsche Carrera Cup en de SEAT Léon Supercopa.

Interessante thema evenementen
De kalender voor het nieuwe raceseizoen is gevarieerder dan ooit te voren. Naast de bekende race evenementen, zullen ook een groot aantal thema evenementen op Circuit Park Zandvoort georganiseerd worden, zoals het AutoMaxx Street Power Festival (1 maart) waarbij Street Legal sprints worden afgewisseld met de spectaculaire Time Attack. Op 19 april wordt Circuit Park Zandvoort in een Amerikaans jasje gestoken tijdens de American Sunday. Liefhebbers van alles wat met vrachtwagens te maken heeft kunnen uitkijken naar het weekend van 15 tot en met 17 mei. Dan zal voor de tweede maal het Trucks Power Festival georganiseerd worden. Speciaal voor motorrijders wordt de Motorday georganiseerd. Op 21 mei (Hemelvaartsdag) zullen de fraaiste tweewielers op Circuit Park Zandvoort te zien zijn en kunnen mensen met hun eigen motorfiets over de Zandvoortse piste rijden. Overige thema evenementen zijn Woman & Wheels (21 juni) en GoGreen (27 september).

Ouderwets racespektakel
Natuurlijk wordt er ook in 2009 gedacht aan de liefhebbers van historisch racemateriaal. Op 23 en 24 mei organiseert de Historische Auto Ren Club (HARC) de Historische Zandvoort Trophy. Op 12 en 13 september presenteert de organisatie een tweede evenement vol wedstrijden met auto’s van weleer. Een ander interessant evenement is het Spettacolo Sportivo op 29 en 30 augustus.

Meer dan racen alleen
De kalender voor het nieuwe seizoen wordt gesierd door de tweede editie van de Runner’s World Zandvoort Circuit Run. Het succesvolle hardloop evenement voor jong en oud vindt plaats op 29 maart. Daarnaast vindt op 25 en 26 april Speed & Gein plaats op Circuit Park Zandvoort. Een nieuw spectaculair en interactief evenement voor het hele gezin.

Kalender Circuit Park Zandvoort 2009
8 februari            4 uur Zandvoort WEK
1 maart               AutoMaxx Street Power
8 maart               Final 4 WEK
29 maart             Runner's World Zandvoort Circuit Run
11 & 13 april        Paasraces
19 april                American Sunday
25 & 26 april        Speed & Gein
15 - 17 mei         Trucks Power Festival
21 mei                Motorday
23 & 24 mei         Historische Zandvoort Trophy
30 mei + 1 juni    Profile Tyrecenter Pinksterraces
12 - 14 juni         Masters of Formula 3
21 juni                Woman & Wheels
17 - 19 juli           DTM
29 & 30 augustus Spettacolo Sportivo (SCARB)
5 & 6 september   Wijzonol Trophy
12 & 13 september HARC Grand Prix Classic
27 september      GoGreen
10 & 11 oktober   Formido Finaleraces
7 november         Zandvoort 500 WEK

Bron: Kees Koning, Media Coördinator Circuit Park Zandvoort
Foto: Chris Schotanus, Essay Produkties
/ Raceflash.nl          

     
  

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
2e0a6b
Onthoud mijn gegevens!