Nat. autosport nieuws: 'Geluidsproblemen circuit Assen'Het TT Circuit in Assen heeft een acuut geluidsprobleem. Door alle renovaties aan de Drentse racebaan voldoet de milieuvergunning niet meer.

Dupe
De komende Dutch TT (28-30 juni) ondervindt geen hinder, maar de Cupraces van de motorsportbond KNMV zijn wel de dupe. Deze nationale races voor jeugdig talent zijn ingekort tot acht rondjes en nog maar maximaal 32 coureurs mogen aan de start verschijnen.

Tijdelijk
De beperkingen zijn van tijdelijke aard, verzekerde voorzitter Jos Vaessen van het TT Circuit dinsdag bij de presentatie van de Dutch TT. "We zijn in overleg met de provincie, want er moet een oplossing komen. De exploitatie van de circuit komt anders in gevaar."

Wijzigingen
Hij benadrukte dat de problemen niet zijn veroorzaakt door klachten van de milieubeweging of omwonenden. "Het komt door de wijzigingen aan het circuit. We hebben de afgelopen jaren zoveel veranderd aan het terrein; de vergunning voldoet niet meer."

Actie
Vaessen deed een oproep om aangekondigde protestacties af te blazen. Een groep motorsportfanaten is van plan tijdens de TT ludiek actie te voeren in de bij het circuit gelegen wijk Baggelhuizen. "Ik hoop dat deze actievoerders inzien dat de omwonenden hier niets mee van doen hebben."

De petitie tekenen! Klik hier...

Bron: RTLGPReageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
aa5ef7
Onthoud mijn gegevens!