Nat. autosport nieuws: 'Geluidsdagen.nl – Ook in 2008!'Zandvoort, 21 maart 2008 -  Precies een jaar geleden is www.geluidsdagen.nl begonnen om 40.000 handtekeningen te verzamelen, teneinde een Burgerinitiatief  te initialiseren welke een wijziging teweeg zou moeten brengen in de Milieuwet t.a.v het toekennen/vermeerderen van zgn. UBO-dagen voor Circuit Zandvoort.

Historie
Het burgerinitiatief, geïnitieerd door Scheivlak.nl, komt als reactie op de uitspraak van de Raad van State, die in 2007  besloot de uitbreiding van het aantal geluidsdagen voor het Zandvoortse circuit te verlagen naar vijf. Het huidige aantal geluidsdagen stelt Circuit Park Zandvoort in staat om slechts twee grote internationale evenementen per jaar te organiseren. Het aanbod en de mogelijkheid tot het organiseren van aansprekende internationale evenementen is groot, maar kunnen vanwege de huidige wetgeving niet gehonoreerd worden. Dit tot onvrede van de vele racefans, en inwoners van Zandvoort zoals uit statistieken blijkt, maar ook een slechte zaak voor het toerisme in de regio Kennemerland.

Omvang
Circuit park Zandvoort staat echter niet alleen in deze problematiek.
          Ook TT circuit Assen worstelt momenteel met de geluidsnormen. De zware geluidseisen hebben er voor gezorgd dat er dit jaar al forse boetes zijn opgelegd voor het incidenteel overschrijden van de toegestane norm. Er dient ernstig rekening gehouden te worden met het gegeven dat de thans zeven beschikbare UBO-dagen voor TT Circuit Assen niet zullen voldoen voor het afwerken van het internationale  motor - en autosportprogramma in 2008.
          In 2007 zijn er ook een aantal buiten-Kartbanen zonder meer gesloten, evenals het speedway-circuit in Venraij. Een zeer zorgwekkende trend in Nederland!
Zoals al eerder aangekondigd betreft het Burgerinitiatief natuurlijk niet alleen Circuit Park Zandvoort, maar feitelijk ook alle andere buitenaccommodaties voor gemotoriseerde sport in Nederland.

Status
Momenteel zijn er meer dan 20.000 steunbetuigingen ontvangen, wat impliceert dat de actie over de helft is. Geluidsdagen.nl is onlangs in contact getreden met racefans in de omgeving van Assen, die zich zullen inzetten handtekeningen te verkrijgen tijdens de grote evenementen als de TT en WK Superbikes. Dit zal uiteraard de actieradius van geluidsdagen.nl aanmerkelijk vergroten. Uiteraard zal in 2008 de actie zich weer rond Circuit Park Zandvoort voortzetten, maar ook aansprekende evenementen als b.v. Bavaria City Racing in Rotterdam zullen aangedaan worden.Daarnaast is natuurlijk alle steun van enthousiaste racefans van harte welkom, zodat dit jaar nog het initiatief aangeboden kan worden.  

Op de website www.geluidsdagen.nl is het handtekeningformulier te downloaden.   

Bron: Angelo Koning, www.geluidsdagen.nl

  

  

     
   

  
  

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
8b1347
Onthoud mijn gegevens!