Nat. autosport nieuws: 'DUTCH POWER PACK ZEVEN MAAL IN ACTIE IN 2009'Zandvoort, 3 februari 2009 - Het Dutch Power Pack, de bundelnaam voor de belangrijkste raceklassen uit Nederland, kent voor het nieuwe seizoen een fraaie racekalender. In de periode van april tot en met oktober treffen de nationale series elkaar zeven maal op drie verschillende circuits.

Het Dutch Power Pack seizoen start traditioneel met de Paasraces op Circuit Park Zandvoort op 11 en 13 april. Op het programma staan wedstrijden van inmiddels gevestigde DPP-series als de Dunlop SportMaxx Clio Cup, de Formido Swift, de Formule Ford en de Toerwagen Diesel Cup

Nieuw binnen het Dutch Power Pack is het Dutch GT4 Championship. Tijdens de Paasraces zal dit nieuwe spectaculaire multi-merkenkampioenschap haar première beleven. Hiermee heeft het Dutch Power Pack weer een echte topklasse binnen haar gelederen, ditmaal met exclusieve auto’s als de Ford Mustang FR500C, Corvette Z6, BMW M3 GT4, Maserati Gran Turismo, Aston Martin N24 en de fraaie Porsche 997 GT4.

De Profile Tyrecenter Pinksterraces, op 30 mei en 1 juni, vormen het decor voor de tweede ontmoeting voor de klassen uit het Dutch Power Pack. Het evenement dat in 2008 ruim15.000 racefans naar de Zandvoortse racepiste trok, zal naar verwachting nog spectaculairder zijn met gastoptredens van de Dutch Supercar Challenge en de NL Drift Invitationals.

Na twee jaar afwezigheid keren de Masters of Formula 3 weer terug op Circuit Park Zandvoort, ditmaal in het weekend van 12 tot en met 14 juni. Naast de internationale confrontatie van ’s werelds beste F3 coureurs, zullen een aantal klassen uit het Dutch Power Pack voor een spectaculair bijprogramma zorgen.

Na de wedstrijden op Circuit Park Zandvoort reist het Dutch Power Pack naar het noorden van het land. Op het TT-Circuit Assen zal op 4 en 5 juli het Dutch Power Pack festival plaats vinden. Het volgende treffen is op 8 en 9 augustus op circuit Zolder. Samen met een aantal gastklassen zal het Dutch Power Pack twee dagen in actie komen op deze Belgische omloop. Het Dutch Power Pack sluit haar seizoen af op Circuit Park Zandvoort met de Wijzonol Trophy (5 en 6 september) en de Formido Finaleraces (10 en 11 oktober).

Kalender Dutch Power Pack 2009
11 & 13 april       Paasraces    Circuit Park Zandvoort
30 mei & 1 juni   Profile Tyrecenter Pinksterraces 
                        Circuit Park Zandvoort
12 – 14 juni       Masters of Formula 3   Circuit Park Zandvoort
4 & 5 juli            Dutch Power Pack Festival  TT-Circuit Assen
8 & 9 augustus   Dutch Power Pack Festival  Circuit Zolder (B)
5 & 6 september Wijzonol Trophy   Circuit Park Zandvoort
10 & 11 oktober  Formido Finaleraces   Circuit Park Zandvoort

Bron: Kees Koning, Media Coördinator Circuit Park Zandvoort
Foto: Chris Schotanus, Essay Produkties
          

     
  

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
8465cb
Onthoud mijn gegevens!