Nat. autosport nieuws: 'DTCC IS TERUG: TOERWAGENS IN ACTIE TIJDENS WIJZONOL TROPHY.'Zandvoort, 23 juli 2008 - In het kader van het 60-jarig jubileum van Circuit Park Zandvoort wordt het publiek tijdens de Wijzonol Trophy getrakteerd op een tweetal races van de Dutch Touring Car Cup (DTCC). Oude tijden zullen dus herleven met de fraaie toerwagens uit deze voormalige koningsklasse.

Tijdens het weekend van 6 en 7 september worden een tweetal races verreden onder de naam Dutch Touring Car Cup. Deelname staat open voor auto’s welke tussen 1996 en 2002 hebben deelgenomen aan het DTCC of een vergelijkbaar toerwagenkampioenschap in het buitenland. Hiermee blijft de inschrijving niet beperkt tot uitsluitend Nederlandse deelnemers.

Inmiddels staan auto’s als de BMW 320i, Renault Mégane, Opel Astra, Honda Integra-R, Mitsubishi Carisma GDI en Volkswagen Golf GTI op de voorlopige deelnemerslijst. Tevens zullen enkele BMW Compact 325Ti auto’s uit het DNRT (en voorheen ook DTCC) aan de race deelnemen.

De eerste race zal worden verreden over tien ronden en kent een rollende start. Aan de hand van de uitslag van de sprintrace wordt de startopstelling voor de hoofdrace bepaald. Detail hierbij is het reversed-grid systeem, waarbij de beste acht geklasseerde coureurs uit de sprintrace in omgekeerde volgorde van start gaan voor race twee. De winnaar ontvangt bij elke race 10 punten. De tweede plaats is goed voor 8 punten en een derde plaats levert 6 punten op. Na afloop zullen de punten van beide races bij elkaar worden opgeteld en is bekend wie de Dutch Touring Car Cup 2008 wint.

Meer informatie over de Dutch Touring Car Cup is te verkrijgen bij Niek Oude Luttikhuis, Track Manager van Circuit Park Zandvoort, via niek@cpz.nl.

Bron: Kees Koning, Media Coördinator Circuit Park Zandvoort
Foto: Chris Schotanus, Essay Produkties


  
  
  

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
6ab035
Onthoud mijn gegevens!