Nat. autosport nieuws: 'Druilerige dag circuit Assen BMW Ziengs Cup 17 juni Assen'Zondag 17 juni, alweer de vijfde race van het seizoen; en het weer is wederom treurig. Grijs van de regen worden vroeg in de ochtend de vrije trainingen en de kwalificaties verreden, gevolgd door om 11.00 uur de eerste race van de BMW Ziengs Cup.

18 coureurs en hun auto’s starten vandaag in regenachtige omstandigheden.

Zonder bandenleverancier gingen enige van hen zonder nieuwe banden het circuit op.

Glij- en glibberpartijen waren dan ook niet van de lucht, maar tot een code 60 of erger is het niet gekomen. De baanofficials hebben wel menig maal hun materiaal ingezet om coureurs en hun wagens weer op de baan te helpen. Grote schades zijn uitgebleven. Her en der wat technische problemen en pech, maar geen schades van onoverkomelijke aard, die een eventuele deelname aan de volgende race te Zolder (België, 7 en 8 juli a.s.) in het gedrang zouden kunnen doen komen.Het veld lag zowel tijdens de eerste als de tweede race ver uiteen bestaande uit een kop, een ‘body’ en een staart.Toen tijdens de tweede race de regen stopte en de baan opdroogde liepen de rondetijden verder en verder terug. Zo werd het tegen het einde van de dag toch nog een race op volle snelheid.

Dat steeds meer dames deze sport ontdekken bleek, daar er deze dag maar liefst 4 dames op d deelnemerslijst stonden (verdeeld over 3 wagens). 

Kijk voor de behaalde resultaten en einduitslagen op www.bmwziengscup.nl .


    

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
4a407f
Onthoud mijn gegevens!