Nat. autosport nieuws: 'BMW Ziengs Cup te gast bij DNRT te Zandvoort'Zaterdag 9 en zondag 10 juni is op Circuitpark Zandvoort het DNRT Super Race Weekend gehouden. Onnoemelijk veel auto’s en coureurs en alle DNRT klassen waren vertegenwoordigd. Dit aangevuld met (slechts) 14 gastrijders van de BMW Ziengs Cup van ACNN.

Een uitgesproken kans voor deze coureurs om weer eens kennis te nemen van een ander circuit, onder andere omstandigheden en nu eens als gastrijders.
Zonnig, bewolkt, maar het belangrijkste, droog weer, deed het weekend goed.

Naast het gegeven dat de pret groot was, was het leed bij tijd en wijle minstens zo heftig zo niet groter. 14 aan de start verschijnende rijders kunnen het elkaar en anderen op sommige momenten toch nog vrij lastig maken.
Met name de tweede race, gehouden om 09.00 uur zondagochtend begon hevig. Na het uitkomen van de Tarzanbocht toucheert Jochem Mentjox de auto van Dick van der Donk. Deze belandt hardhandig in de vangrail en ziet de rest van zijn raceweekend in rook opgaan.
Hierop volgen vier ronden code-60.
Bij een code-60 dient de snelheid teruggebracht te worden tot 60 kilometer per uur (veiligheidsredenen). Voor enige coureurs leek deze code niet te gelden want deze vervolgenden hun pad onverstoorbaar met hogere snelheid. Na de race is hier actie op ondernomen.  De derde en laatste race verloopt dan ook aanzienlijk beter.

De reactie van Dick van der Donk: ‘alles is goed met me, maar ik ben vooral ook boos. Ik heb de beelden inmiddels teruggezien en er is duidelijk te zien dat ik een zet krijg. Spijtig, want ik rij zelf altijd fair. Vooralsnog kan ik volgende week afschrijven en ik hoop maar dat ik er de daaropvolgende race weer bij kan zijn.’ .

In het weekend van 7 en 8 juli zijn de coureurs wederom te gast bij Huub Vermeulen en zijn DNRT alleen dan op Circuit Zolder (België).
Vooralsnog is volgende week zondag 17 juni de volgende race op Assen.

Bron: Media Theresia Balk


    

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
aa9958
Onthoud mijn gegevens!