Nat. autosport nieuws: 'Bleekemolen kijkt terug op succesvol seizoen'Jeroen Bleekemolen kende dit seizoen 2008 een absoluut topjaar. Hij won met overmacht de Porsche SuperCup, dat opereerde in het voorprogramma van de F1 Grands Prix. Daarnaast won de jongste telg van de bekende racefamilie met Jos Verstappen en Peter van Merksteijn, de 24U van Le Mans in de klasse LMP2 met een Porsche RS Spyder. De A1GP races staan deze winter nog op het menu. Bleekemolen kijkt tevreden terug op het succesvolle jaar."Het seizoen 2008 zit er wat racen betreft helemaal op. Het was een succesvol jaar voor mij. Ik heb het denk ik nog nooit zo druk gehad met de diverse races en klassen waar ik in uitgekomen ben. In totaal ben ik dit jaar bij 55 races van start gegaan, verdeeld over 36 race weekenden in 18 verschillende landen, in 14 verschillende klassen. Daar zitten nog geen testweekenden bij, zoals de Le Mans test. En tussendoor zijn er ook veel testkilometers afgelegd. Ik heb 21 keer op het podium gestaan, 10 pole positions behaald en 9 keer gewonnen."

"Hoogtepunten waren voor mij absoluut het kampioenschap in de Porsche Supercup en het winnen van de 24 uur van Le Mans. Tijdens het Porsche Supercup seizoen stonden we bijna iedere race op het podium en verliep het seizoen dan ook bijna zonder problemen. De mooiste overwinning voor mij was die van Monaco. Om die race nu twee keer gewonnen te hebben geeft echt een geweldig gevoel. Ik ben mijn hele jeugd bij dat evenement geweest om de races van mijn vader te zien en het heeft gewoon een sfeer die nergens anders te vinden is. Naast het succes hebben we tijdens die weekenden heel veel plezier gehad met alle Nederlanders die ook in actie kwamen en uiteraard met het Nederlandse team waar ik voor uitkwam, Jetstream Motorsport. Zij hebben hun tweede kampioenschap binnengehaald en zijn echt een top team."

"Le Mans was uiteraard ook een hele mooie ervaring. We waren vooraf misschien wel favoriet, maar tijdens een 24 uursrace kan er zoveel misgaan. Dus de ontlading was echt enorm groot toen we de race wonnen. Het team was perfect opgezet door Frans Verschuur, zijn mensen en de mensen van Peter van Merksteijn. Zelf heeft Peter ook echt super gereden. En Jos zijn kennismaking met lange afstandsraces verliep ook perfect, snel en betrouwbaar."  
 
Bron: Media Jeroen Bleekemolen / Foto's PR

     
  
   

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
31ba72
Onthoud mijn gegevens!