Nat. autosport nieuws: 'Bas Schothorst en Duncan Huisman winnaars Profile Tyrecenter Pinksterraces'Bas Schothorst en Duncan Huisman schreven tijdens de Profile Tyrecenter Pinksterraces de beide wedstrijden van de Samsung BMW 130i Cup op hun naam. Het tweede raceweekend van het seizoen vond plaats onder schitterende, zomerse omstandigheden. In de eerste race zorgden Bas Schothorst en Tim Coronel voor een dubbelzege voor het Vakantiegoed-McGregor-team. In de tweede wedstrijd bepaalden de beide Ekris-rijders Ricardo van der Ende en Duncan Huisman de gang van zaken. Van der Ende ging als eerste over de eindstreep, maar kreeg een tijdstraf opgelegd vanwege een wat al te enthousiaste manoeuvre, waardoor Huisman uiteindelijk tot winnaar werd uitgeroepen.

Race 1: De beide teamgenoten Schothorst en Coronel wisselden in de beginfase van de race enkele malen van positie. Schothorst pakte bij de start de leiding, Coronel volgde en getweeën liepen ze uit op de rest van het veld. In de vijfde ronde kon Coronel de leiding overnemen toen Schothorst een gat liet vallen, maar korte tijd later gebeurde precies het omgekeerde, waarmee Schothorst weer op kop reed. Zo kwam Schothorst uiteindelijk als winnaar over de eindstreep, Coronel eindigde als tweede en maakte de dubbelzege voor het team compleet. Jan-Joris Verheul reed lange tijd op de derde plaats, maar een lekke band maakte snel een eind aan zijn ambities. Daarmee kreeg Bertus Sanders de derde plaats in handen, die hij tot aan het vallen van de finishvlag wist vast te houden. Rintje Ritsma won het klassement om de BMW 130i Drivers’ Cup.

Bas Schothorst: “De wegligging werd in de slotfase van de race steeds slechter, ik had veel moeite om de auto op de baan te houden. Het was niet mijn sterkste race, maar ik heb in ieder geval gewonnen.”

Tom Coronel: “Doordat ik in de beginfase niet zo gepusht heb, waren mijn banden in de slotfase van de race nog beter. Dat we hier een dubbelzege hebben kunnen scoren, is natuurlijk fantastisch!”

Bertus Sanders: “Ik was wel sneller dan Jan-Joris, maar kon hem niet inhalen. Toen hij was uitgevallen, kon ik zonder problemen de derde plaats naar huis rijden.”

Race 2: Bij de tweede race startten de eerste zeven rijders uit de eerste wedstrijd in omgekeerde volgorde, zodat Rintje Ritsma ditmaal vanaf de pole-position mocht vertrekken. Hij raakte echter snel de leiding kwijt aan Jan Lammers, die hem met Ricardo van der Ende en Duncan Huisman in zijn kielzog voorbijstak. Lammers viel echter al in de beginfase van de wedstrijd uit met een technisch defect. Daarna ging de strijd om de kop tussen de beide Ekris-teamgenoten Van der Ende en Huisman. Ze maakten er een spannende strijd van, waarbij ze een aantal keren van positie wisselden. Aanvankelijk ging Van der Ende als winnaar over de eindstreep, maar de wedstrijdleiding besloot hem een tijdstraf van tien seconden op te leggen vanwege ongeoorloofd rijgedrag. Daarmee viel Van der Ende terug tot de zesde plaats in de eindrangschikking, terwijl Huisman de winnaar werd. Bas Schothorst eindigde op de tweede plaats, gevolgd door Bertus Sanders. Bernhard van Oranje werd winnaar van de BMW 130i Drivers’ Cup.

Duncan Huisman: “Het was een spannende race. Mijn auto was heel goed. Ricardo maakte op een bepaald moment een foutje, waardoor ik hem voorbij kon steken.”

Bas Schothorst: “Ik had wat problemen met de afstelling, maar ben onder deze omstandigheden super tevreden, zeker met het resultaat van dit weekend. Met een overwinning en een tweede plaats heb ik goed gescoord.”

Bertus Sanders: “Mijn start was niet optimaal. Er werd flink gestreden in de groep waar ik in zat en eigenlijk kun je alleen maar inhalen als iemand voor je een fout maakt.”

Uitslagen:
Race 1:
1. Bas Schothorst, 10 r. in 19.34,713 (gem. 131,991 km/u), 2. Tim Coronel, op 0,134, 3. Bertus Sanders, op 4,025.

Race 2: 1. Duncan Huisman, 16 r. in 31.27,989 (gem. 131,401 km/u), 2. Bas Schothorst, op 0,734, 3. Bertus Sanders, op 0,869.

Stand: 1. Schothorst, 36 punten, 2. Coronel, 29, 3. Huisman, 18.

Volgende races: Jubileumraces, Circuit Park Zandvoort,  31 mei en 1 juni.

Bron: Kees Koning, Media Coördinator CPZ
Foto: Chris Schotanus, Essay Produkties.


  

  

   
   

  
  

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
41c5df
Onthoud mijn gegevens!