Nat. autosport nieuws: 'AUTOCOUREUR THOMAS KNOPPER GESLAAGD VOOR RIJBEWIJS!'BILTHOVEN, 21 APRIL 2008 – Thomas Knopper heeft zijn rijbewijs gehaald. Een dag waar het jonge racetalent al jaren naar uit heeft gekeken, want vanaf nu mag hij zelf achter het stuurtje van een personenauto kruipen. Het halen van het rijbewijs is op zijn minst opmerkelijk te noemen, gezien het feit dat de 18-jarige Knopper al enige tijd in het bezit is van zijn autoracelicentie. Voor deze gelegenheid kreeg Knopper op het gemeentehuis van De Bilt het begeerde roze pasje speciaal overhandigd van de Burgemeester, de heer A.J. Gerritsen.

De rijder van AR Motorsport maakt komend weekend (25 – 27 april aanstaande) zijn debuut in de Northern European Cup Formule Renault 2.0 op het circuit van Hockenheim (Duitsland). Een toonaangevende raceklasse dat door velen gezien wordt als dé opstapklasse naar uiteindelijk de Formule 1. Na een geslaagde carrière in de kartsport, waarbij hij afgelopen jaar Europees kampioen 125-cc schakelkart werd, maakt Knopper dit seizoen de overstap naar de formulewagens.

De inwoner uit Bilthoven werd opgenomen in het raceteam van AR Motorsport, waar hij een koppel vormt met Kelvin Snoeks. Het team is een ideale springplank voor jong talent als Knopper, om zich verder te ontwikkelen naar de hoogste regionen van de autosport.

Ondanks dat Knopper komend seizoen de NEC Formule Renault 2.0 als een leerjaar beschouwd, zijn de verwachtingen van dit veelbelovende racetalent zondermeer hooggespannen. Duidelijk is dat de scholier HAVO 5 (examenjaar) afstevent op een droomcarrière in de autosport. Het halen van het personenrijbewijs zal hieraan niet veel veranderen, maar is wel erg handig!

THOMAS KNOPPER: “Na 22 praktijklessen bij Verkeersschool Moerkerk ben ik gelukkig geslaagd voor mijn rijbewijs. Ik ben erg blij om het roze pasje te hebben, want tot nu toe moest ik altijd met mijn ouders meerijden. Dat is wel gezellig, maar niet altijd even praktisch. Ik kan ook met het openbaar vervoer naar het circuit gaan, maar ik rijd natuurlijk liever in een echte auto!”

Bron: Insight F1 Motorsport Report namens Thomas Knopper

    


  
   

  
  

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
04ec87
Onthoud mijn gegevens!