Langverwachte podiumplaats voor Allard Kalff en Prins Bernhard een feit

Niet in zijn geliefde BRL-V6 klasse maar in de Shell Helix Seat Cupra Cup heeft Allard Kalff het eerste podium van dit seizoen gepakt. Samen met Prins Bernhard van Oranje bemande hij, tijdens ‘The Trophy of the Dunes’ op Zandvoort, de Crazy Piano’s Ibiza. Vertrekkend vanaf een vierde startplek droeg Kalff het stuur van de grijze bolide in leidende positie over aan de Prins, die normaal gesproken rijdt met zijn broer Pieter Christiaan.


“Maar ‘PC’  kon dit weekend niet en zo kwam men bij mij terecht. Ik vond het een leuk aanbod en moet achteraf zeggen dat het ook een leuke auto is om mee te racen. Voor mij persoonlijk was het natuurlijk lekker, omdat het ook nog eens goed ging. In de training een vierde plek en daarmee stonden we bij de start van de 2-uurs race dus op een gunstige racepositie. Toch verspeelde ik die bijna door mij te verremmen in de Audi S bochten. Ik schoof even van de baan maar keerde daar  snel weer terug en hield daarmee mijn kans op een goede klassering. Nadat de anderen al vrij vroeg naar de pits gingen voor hun rijderswissel, koos ik er voor nog wat langer door te rijden. Zodoende bracht ik de auto in leidende positie aan de pits.” Daarna was het de beurt aan Bernhard die het werkelijk supergoed deed. “Via de radiocommunicatie in de auto hield ik contact met Allard die mij telkens weer van goede adviezen voorzag en mij soms tot rust maande, waardoor ik die positie ook behouden kon. Zelfs een kapotte band in de slotronden bracht daar geen verandering in. Deze derde plaats is mijn eerste podium en voor Allard was hij zijn eerste top 3 klassering van dit jaar”, aldus de Prins na afloop. Een dag later reed Bernhard de 12 ronden tellende Sprintrace en pakte daarin zijn tweede derde plek op rij. “Een ding weten we nu zeker voor de volgende race, aan de auto kan het niet liggen, die is snel!”

Allard Kalff verscheen even later aan de start van de B&Q Siemens BMW 130i Cup in de auto van Sebastiaan Bleekemolen Zijn tiende startplek kon hij in de openingsronde niet echt omzetten in plaatsen winst. Als gevolg van een slippende koppeling viel de Zandvoorter aanvankelijk vier plaatsen terug. Kopman Michael Bleekemolen manifesteerde zich sterk op een 3e plaats. Maar hij zou al snel na het begin van de baan getikt worden en uitvallen. Kalff vocht zich terug tot een tiende plaats, maar op driekwart van de race-afstand wierp een lekke linkervoorband hem weer terug. Na een bezoek aan de pits eindigde hij de race met een 14e positie.

Allard Kalff wordt dit seizoen ondersteund door:
Otto Uitzendkracht, Flextronics, Pro Flex en De Heeg.nl.

Uitslag Shell Helix Seat Cupra Cup race 1:
1.Equipe Marcel  Duits/ Ronald Sarink 55ronden in 2.01.01.827; 2. equipe Pim Hoekzema/ Rene Oudshoorn op 1.743; 3. Equipe Bernhard van Oranje/Allard Kalff op 1.11.116; 4. Equipe Hans en Marcel Dekker en 5. Equipe Arie  Dekker/Teunvan Dam op 1 ronde.

Uitslag race 2:
1. Pim Hoekzema 12 ronden in 26.06.721; 2. Ronald Sarink op 0.157; 3. Bernhard van Oranje op 15.515; 4. Ben Schilperoort op 18.752; 5. Sandra van der Sloot op 24.005 en 6. Boy v/d Heijde op 37.161.

Foto: Chris Schotanus www.essayproducties.nl


                  www.colle-sittard.nl / www.colleracing.nl


                                www.brl-v6.com


                                    www.kika.nl

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
4993c0
Onthoud mijn gegevens!