Hans Herweijer van MY Power Products: 'Bekroonde samenwerking'Sinds de overstap in de Formule Ford van de Ford Zetec motoren naar de High Performance Duratec motoren, welke voorheen in hoofdzakelijk door Engelse motorenbouwers werden geleverd, is Hans Herweijer van  MY Power Products  achter de schermen dan ook erg actief bezig geweest om ervoor te zorgen dat er ook in Nederland interesse ging ontstaan voor de preparatie en het bouwen van voorheen de Zetec en nu dus de Duratec motoren.

My Power Products is zo en zo erg actief met het propageren van Ford motoren voor allerhande autosport toepassingen. Dit is gestart met de Ford Quad Cam Cobra V8 motoren in de Marcos Mantissen. Een groot succes is hierna behaald met de Ford 4.0L V6 en de Duratec 2.3L HE motoren in de BRL V-6 en BRL Lights. Verder zijn er ook zeer goede resultaten geboekt met de nieuwe Duratec motoren in andere takken van autosport zoals de Rally Racing en verschillende klassen in de Autocross.

Met name in de laatstgenoemde autosporttak wordt er vandaag de dag zeker ook gebruik gemaakt van zeer hoogwaardige materialen, zeer geavanceerde technieken en high performance producten. Een jarenlange samenwerkingverband tussen MY Power Products BV en motorbouwer Zomer Motorentechniek BV te Holten leidde tot het bouwen van een tweetal Ford Duratec SE 16FF motoren welke wordt toegepast in de Formule Ford.

Jaap Knap van KTG Racing ging deze uitdaging aan, en stapte van het traditionele concept van bestaande bouwers af, en liet Zomer Motorentechniek een tweetal Ford Duratec SE 16FF prepareren. Voor beide partijen pakte dit tijdens de eerste races op Zandvoort gelijk al zeer goed uit met mooie resultaten als gevolg.

• In de eerste race werden door de coureurs Simon Knap en Rogier Jongejans gelijk al twee podiumplaatsen behaald. Simon Knap werd tweede en teammaat Rogier Jongejans pakte de derde plaats.
• De tweede race kende wat tegenslag voor coureur Knap, direct bij de start ging het mis en moest hij de rest van het veld voorlaten gaan, einde race voor hem. Jongejans reed daarentegen de snelste raceronde en behaalde een vierde plaats.
• Door de tegenslag in de tweede race moest Knap in de derde race vanaf de een na laatste plek op de startgrid starten. In een geweldige race werkte Knap zich naar plek vier en zette ook nog de snelste race ronde op het bord. Jongejans wist ondanks wat technische problemen een zevende plaats te bemachtigen.

De commitment vanuit MY Power Products BV en Zomer Motorentechniek BV richting de Formule Ford Club Holland en haar rijders heeft zich overigens verder vergroot in de vorm van het beschikbaar stellen van de specifieke Formule Ford motorische delen op de circuits tijdens het seizoen 2007 en Zomer Motorentechniek BV heeft ook besloten om voor de klasse een reserve motor op de plank gereed te hebben in geval van calamiteiten.

Bron: Media www.mypowerproducts.com
Met dank aan: Peter van Beek van www.AutocrossNederland.nl                        

             
  

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
0e5897
Onthoud mijn gegevens!