Hans Ernst, directeur Circuit Park Zandvoort: “Teleurgesteld, maar niet verslagen”ZANDVOORT, 22 februari 2007.
De Raad van State heeft besloten het aantal geluidsdagen van het Circuit Park Zandvoort niet uit te breiden. Daarmee werd het verzoek van het circuit, het huidige aantal van vijf dagen met zeven dagen uit te breiden, afgewezen. “Uiteraard zijn we teleurgesteld, maar niet verslagen”, zegt Hans Ernst, directeur Circuit Park Zandvoort. Wel betekent deze uitspraak dat we in onze expansiedrift wat afgeremd worden. Niettemin hebben we dit jaar een aantal topevenementen waarmee we de positie van ons circuit in internationaal perspectief verder versterken. Daarnaast is de nationale autosport sterker dan ooit.”

Inherent aan de positieve ontwikkeling die het Circuit Park Zandvoort de afgelopen jaren heeft doorgemaakt was ook de wens om het aantal beschikbare geluidsdagen uit te breiden, zodat er meer buitenlandse raceklassen naar Zandvoort gehaald konden worden. “Dat streven is ook in lijn met het regeringsbeleid, dat stelt dat er meer grote internationale evenementen naar Nederland moeten komen”, verklaart Hans Ernst. “Door deze uitspraak van de Raad van State is het binnenhalen van grote evenementen, die ook positief zouden zijn voor de hele regio, nu even geblokkeerd. Het belang van een klein aantal mensen heeft in dit geval helaas voorrang gekregen boven het belang van Zandvoort en de hele regio.”

Ernst stelt nu te gaan zoeken naar mogelijkheden op juridisch, milieutechnisch en politiek vlak om in de toekomst de activiteiten toch te kunnen uitbreiden. “Juridisch ligt het nu lastig, maar politiek en milieutechnisch zie ik zeker mogelijkheden en daaraan blijven we werken”, verklaart hij.

Het Circuit Park Zandvoort heeft dit jaar met het FIA WK Toerwagens op 6 mei, de DTM met in de supportraces de Formule 3 Euro Series op 29 juli en de A1GP-klasse op 30 september drie grote internationale topevenementen op de kalender staan. Daarnaast zullen de bekende nationale race-evenementen onveranderd plaatsvinden met nieuwe klassen als de Suzuki Swift Cup en de nieuwe Dunlop SportMaxx Clio Cup. “De enige concessie die we moeten doen, is dat het evenement Masters of Formule 3 op 17 juni onder deze omstandigheden geen doorgang kunnen vinden.”, aldus Ernst. “Hoe jammer we dat ook vinden, maar dat is in dit verband de beslissing die we hebben moeten nemen. Naar andere mogelijkheden voor de Formule 3 wordt nog gekeken. Met topevenementen als het FIA WTCC, de DTM en de A1GP is onze internationale positie echter ijzersterk.”

Bron: Media Circuit Park ZandvoortReageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
afc897
Onthoud mijn gegevens!