GT4 nieuws: 'Rhesus racing op goede weg in Dutch GT4'Zandvoort, 2 augustus 2009. “Als ik niet van de baan was gedrukt, was ik op het podium geëindigd”, aldus de teleurgestelde Rhesus racing-rijder Pim van Riet op Circuit Park Zandvoort. Het laat zien dat het team in het Dutch GT4 kampioenschap competitief op de goede weg is met de prachtige Aston Martin GT4.
Helaas verliepen de races in de Renault Clio Cup niet succesvol voor Rhesus racing. Addie van de Ven en Alexander Keijzers, inmiddels gewend aan het podium, maakten een teleurstellend weekend mee.

In de tweede race van het Dutch GT4 leek Pim van Riet op weg naar een podiumplaats. Gestart als negende, lag de snelle routinier bij de eerste doorkomst al op de vijfde plaats. Enkele ronden later verdween zijn Aston Martin GT4 echter in de grindbak van de Tarzanbocht. “Een andere deelnemer reed mij hard van achteren aan, waarna ik uit de bocht vloog”, aldus Pim. “Ik stond vast in het grind en moest de strijd staken. Ik baal hier stevig van. Ik was snel en de auto was goed. Ik had vandaag op het podium kunnen eindigen, dat weet ik zeker. Nu heb ik niks.”      
Pim, die eerder dit seizoen al een keer als tweede over de finish kwam, kijkt positief vooruit naar de rest van het seizoen. “Vandaag heb ik weer laten zien dat een podiumplek mogelijk is. Sterker nog, ik ben er van overtuigd dat ik dit jaar nog een keer op het ereschavot mag staan.”
Paul Vahstal kwam als veertiende over de finish. 

In de eerste race klom Paul Vahstal op van de twaalfde plek naar de uiteindelijke negende plaats. Robert den Otter verruilde zijn veertiende startplek voor de twaalfde plaats. Dat was goed voor de tweede plaats in de Gentleman Cup, het klassement voor minder ervaren rijders. Robert staat nu op de tweede plaats in het tussenklassement van de Gentleman Cup.

Tijdens de afsluitende hoofdrace klom Paul Vahstal van de vijftiende startplek op naar de achtste plaats. “Het was een goede race”, vond hij.
 
“Ik won een paar plekken bij de start, tijdens de race werkte ik mij verder naar voren. Ik ben tevreden.” Pim van Riet en Robert den Otter vielen helaas uit.

In de Renault Clio Cup zat het de rijders van Rhesus racing niet mee. Addie van de Ven, eerder dit seizoen winnaar van een race en vaste podiumklant, moest zich in race één tevreden stellen met plaats negen. In race twee zag Van de Ven de finish niet. Desondanks behield de Rhesus racing-rijder zijn vierde plaats in het tussenklassement. “In de kwalificatie miste ik wat rechtelijnsnelheid en stond daarmee 13de. Vanaf die plaats neem je bij de start toch iets meer risico. Ik kwam in het gras en moest weer achteraan beginnen. Na de nodige inhaalacties rolde er toch nog een negende plaats uit de bus. Race twee startte ik vanuit de pits nadat er op de startopstelling lekkage was ontdekt. Omdat ik geen opwarmronde had gereden wist ik niet dat er een groot oliespoor lag en gleed daardoor in de eerste ronde in de banden”, aldus Van de Ven.

Zijn teamgenoot Alexander Keijzers kende in Assen een zeer succesvol weekend maar zat nu in de hoek waar de klappen vielen. In race één viel de Olympia Cup-rijder uit met een kapotte motor, terwijl hij in race twee werd getorpedeerd door een concurrent en daardoor voortijdig de kant van de baan moest opzoeken. “Het veld zat in de kwalificatie al heel dicht op elkaar. Ik was slecht één seconde langzamer van de pole position maar stond toch 16de. Na de kapotte motor hebben de monteurs voortreffelijk werk geleverd door de auto toch weer op tijd in orde te hebben voor race twee. De start was goed en ik lag bij de mannen die later in de Olympia Cup op het podium eindigden. Helaas werd ik vervolgens vol op het wiel geraakt door een concurrent. Daarmee was het einde oefening. Balen want het team had een super-auto neergezet en de monteurs hebben een topprestatie geleverd. Helaas werd al dat werk nu niet beloond”, aldus een teleurgestelde Keijzers. Ondanks deze uitvalbeurt behield Keijzers de vierde plaats in de tussenstand van de Olympia Cup.

De volgende races worden op 5 en 6 september verreden op Circuit Park Zandvoort.


Uitslagen Dutch GT4:
Race 1: 1. Nicky Catsburg, Ginetta G50, 14 ronden; 2. Bas Schothorst, Porsche 997 GT4, op 6.314 sec.; 3. Ricardo van der Ende, BMW M3 GT4, op 6.630; 9. Paul Vahstal, Aston Martin GT4, op 20.642; 12. Robert den Otter, Aston Martin GT4, op 36.574.

Race 2: 1. Paul van Splunteren, Porsche 997 GT4, 12 ronden in 25:34.799; 2. Phil Bastiaans, Porsche 997 GT4, op 0.948; 3. Ferdinand Kool, BMW Z4 GT4, op 6.730; 14. Paul Vahstal, Aston Martin GT4, op 52.748. Uitgevallen: Pim van Riet, Aston Martin GT4.  
 
Race 3: 1. Paul van Splunteren en Bas Schothorst, Porsche 997 GT4, 26 ronden in 50:37.509; 2. Duncan Huisman en Ricardo van der Ende, BMW M3 GT4, op 0.341; Simon Knap, BMW M3 GT4, op 9.910; 8. Paul Vahstal, Aston Martin GT4, op 25.730; 17. Robert den Otter en Pim van Riet, Aston Martin GT4,  op 2 ronden.
  
Tussenstand na veertien races:
1. Christiaan Frankenhout 86 punten; 2. Paul van Splunteren 77; 3. Bas Schothorst 75; 23. Pim van Riet 14; 24. Paul Vahstal 14.
Gentleman Cup: 1. Quint Engel 105; 2. Robert den Otter 74.

Renault Clio Cup:

Race 1: 1. Sandra van der Sloot, 23 ronden; 2. Melvin de Groot, op 5.548 sec.; 3. Robert van den Berg, op 6.226; 9. Addie van de Ven, op 20.173. Olympia Cup: 1. Tim van Gog, 23 ronden; 2. Dennis de Borst; 3. Wilbert van den Burg; Uitgevallen Alexander Keijzers.
Race 2: 1. Christiaan Frankenhout, 12 ronden; 2. Robert van den Berg, op 9.093; 3. Melvin de Groot, op 9.506; Uitgevallen Addie van de Ven. Olympia Cup: 1. Hans Bos, 12 ronden; 2. Bjorn Cornelissen, op 6.187 sec. 3. Tim van Gog, op 6.335; Uitgevallen Alexander Keijzers
Stand na acht races: 1. Sandra van der Sloot 129; 2. Melvin de Groot 123; 3. Robert van den Berg 118; 4. Addie van de Ven 91.
Olympia Cup: 1. Hans Bos 51; 2. Rene Steenmetz 48; 3. Wilbert van den Burg 42; 4. Alexander Keijzers 31.

Bron: media Rhesus racing          

     


  

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
61ff27
Onthoud mijn gegevens!