GT4 nieuws: 'NICK CATSBURG BELEEFT FRAAI WEEKEND IN DUTCH GT4 OP ZANDVOORT'ZANDVOORT, 03 AUGUSTUS 2009 – Nick Catsburg kende samen met Mathijs Bakker een bijzonder geslaagd weekend in de Dutch GT4 Championship op Circuit Park Zandvoort. Op zaterdag pakte Catsburg een prachtige overwinning in de eerste race. Op zondagmorgen mocht Bakker eveneens op het ereschavot plaatsnemen door de tweede race bij de Gentleman te veroveren. In de hoofdrace probeerden beide coureurs hun successen te evenaren, maar moesten ze echter genoegen nemen met een plaats in het achterveld. Na twee raceweekenden (Spa-Francorchamps en Zandvoort) als stand-in voor vaste rijder Mark Kroes te hebben gefungeerd, concentreert Catsburg zich nu weer volledig op de Eurocup Mégane Trophy, dat op 19 en 20 september aanstaande op de Nürburgring zal plaatsvinden.

RACE 02 + 03:
Op zondag stonden twee races in de Dutch GT4 Championship op het programma. In de natte ochtendrace nam Mathijs Bakker plaats in de feloranje Ginetta G50 en moest de manche als zeventiende aanvangen. De rijder met startnummer 15 kwam gedurende de 12 ronden tellende race bijzonder goed opzetten en eindigde de race keurig als elfde. Hij was daarmee de hoogst geklasseerde Gentleman rijder in deze GT4-klasse.

Catsburg nam de start in de hoofdrace voor zijn rekening. De als derde geklasseerde rijder moest Duncan Huisman voorbij laten gaan, maar kwam niet veel later weer sterk opzetten en klom naar de tweede plaats. In het vele duw en trekwerk waarbij Catsburg zijn positie probeerde te verdedigen, kwam hij Bas Schothorst niet voorbij. Door de touches met zijn directe concurrenten raakte de auto van Catsburg ontspoord en verloor door overstuur enkele posities. Als tweederde van de 26 ronden tellende race er inmiddels opzat, kwam de inwoner uit Voorthuizen naar binnen voor zijn verplichte pitstop. Bakker nam het stuurtje van Catsburg over en koos opnieuw het asfalt. Echter door miscommunicatie tussen hem en het team zocht hij prompt weer de pitstraat op. Doordat hij hierdoor vele posities moest prijsgeven, kwam equipe Catsburg / Bakker uiteindelijk als vijftiende over de meet. 

NICK CATSBURG: “Ik heb echt supergenoten afgelopen weekend! Ik pakte hier op zaterdag mijn eerste overwinning van het seizoen voor zowel Match Racing als Ginetta. Ik heb daarmee mijn visitekaartje in deze raceklasse definitief afgegeven. In de hoofdrace van zondag probeerden we opnieuw voor een stunt te zorgen, maar kwamen we er helaas niet aan te pas. Desondanks kon het weekend voor mij niet meer stuk. Ik wil Netservices en Match Racing onwijs bedanken dat ze dit voor mij mogelijk hebben kunnen maken. Ik heb veel lol met ze gehad en ik hoop dat ze volgende keer de stijgende lijn weer kunnen doortrekken!”

UITSLAG RACE 03 TANGO DUTCH GT4 CHAMPIONSHIP – ZONDAG 02.08.2009
01. Equipe Schothorst / Van Splunteren, Porsche 997 GT4, 26 ronden, 50:37.509
02. Equipe Huisman / Van der Ende, BMW M3 GT4, + 00.341s
03. Simon Knap, BMW M3 GT4, + 09.910s
15. Equipe Catsburg / Bakker, Ginetta G50, + 58.018s

Bron: Insight F1 Motorsport Report namens Nick Catsburg          

     


  
  

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
79f066
Onthoud mijn gegevens!