Formule nieuws: 'Legamaster ondersteunt Carlo van Dam bij verdere loopbaan'Carlo van Dam en Legamaster zijn opnieuw een samenwerking overeengekomen om hem verder te ondersteunen in de ontwikkeling van zijn racecarrière. In de afgelopen drie jaren was er reeds een samenwerking tussen Legamaster (onderdeel van Edding Lega), S-T-A-R-T (Stichting Aankomend Race Talent) en Carlo van Dam, waarbij S-T-A-R-T Carlo ondersteunt met onder andere zijn managementzaken, communicatieve aspecten en sponsorwerving.

Carlo geldt als een groot Nederlands autosporttalent en heeft reeds drie jaar ervaring opgedaan in de tweeliter Formule Renault en behaalde daarin veel successen. In zijn eerste jaar maakte hij zijn debuut bij Van Amersfoort Racing en werd dankzij drie podiumfinishes, drie pole positions, een ronde record bekroond met de titel ?beste rookie van 2004’. Daarna reed hij twee jaren voor SG Formula in het Europees en Frans kampioenschap. In 2005 pakte hij op overtuigende wijze de vierde plaats in de Eurocup Formule Renault 2.0 (vier keer podiums). Bovendien won hij samen met zijn Franse teamgenoot Yann Clairay het teamkampioenschap. Vorig jaar finishte Van Dam op een uitstekende derde plaats in het Europees kampioenschap. Hij was hiermee opnieuw de beste Nederlander van het veld.

Legamaster is Europa's nummer 1 op het gebied van Visuele Communicatie- en Presentatiemiddelen. Legamaster staat al meer dan 50 jaar bekend om zijn innovatieve en kwalitatief hoogwaardige producten, zijn service en getalenteerde personeel. Onder de paraplu van Edding AG produceert Legamaster in Lochem maar liefst 1.000 verschillende producten op het gebied van visuele communicatie en presentatie en is gericht op conferentiecentra, hotels, overheden, profit organisaties en non-profit organisaties.

Na de succesvolle wintertests bij diverse Formule 3-teams is Carlo samen met zijn management druk met de voorbereidingen en plannen voor het volgende seizoen. Na drie vruchtbare jaren in de Formule Renault 2.0, wil de Vlaardinger zijn autosportcarrière voortzetten bij een team dat serieuze kampioenskansen heeft in de Formule 3.

Marketing manager Daniëlle Bazuin van Edding Lega: "Legamaster heeft de afgelopen jaren vast kunnen stellen dat haar commitment naar de stichting S-T-A-R-T en Carlo van Dam loont. Naast een verdere versterking van haar naamsbekendheid is met name het relatiemarketingaspect met inzet van Carlo van Dam richting de relaties een gouden greep gebleken. De benaderbaarheid van de raceserie, gecombineerd met professionele incentives en het enthousiasme en toewijding van Carlo zorgen ervoor dat onze relaties een onvergetelijke en positieve 'day at the races' hebben mogen beleven. Legamaster heeft gedurende haar ondersteuning in Engeland, Turkije,
Duitsland en Nederland haar relaties een dergelijke dag kunnen bezorgen. Ook bij de komende stap in zijn carriére willen we Carlo hierin verder ondersteunen."

Carlo van Dam: "Al voor het vierde jaar op rij zal Legamaster mijn racecarrière gaan ondersteunen. Dit geeft aan dat het bedrijf vertrouwen heeft in mij als coureur. In de afgelopen seizoenen ben ik altijd met veel enthousiasme aangemoedigd door zowel werknemers, als klanten van Legamaster die tijdens mijn raceweekenden te gast waren! Samen met mijn management ben ik momenteel bezig om met een competitief team dit seizoen weer aan de start te verschijnen, de Formule 3 klasse is voor mij de prioriteit. Maar ook het financiele aspect speelt hier een rol in en ik hoop dat Legamaster met dit commitment een signaal heeft afgegeven om ook potentiële sponsors over de streep te kunnen trekken."

Bron: F1Today.nlReageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
c5ff42
Onthoud mijn gegevens!