Eurotech Racing Marcos pakt kostbare punten in titelstrijdSpa-Francorchamps (B), 8 oktober 2006. Eurotech Racing (NL-Venlo-Blerick) heeft tijdens het Racing Festival op het vermaarde circuit van Spa-Francorchamps in het prestigieuze Belcar-kampioenschap een vijfde positie in haar klasse behaald. Omdat een aantal concurrenten uitviel deed het duo Marc Goossens (B-Geel) en Danny van Dongen (NL-Zandvoort) goede zaken voor het kampioenschap. “Het raceverloop en de totaaluitslag geven geen goed gevoel, maar voor de punten hebben we het uitstekend gedaan. En aan het eind van de rit is dat toch wat telt”, aldus teameigenaar Wim Noorman.

In het maar liefst 38 auto’s tellende veld zette de Eurotech Marcos LM600 tijdens de kwalificatie een keurige derde tijd in zijn klasse (zesde algemeen) op de klokken. 

Na de start wist Goossens geruime tijd de derde positie in zijn klasse te behouden. Helaas moest de Eurotech-rijder daarna met een technisch probleem voor langere tijd de pits opzoeken. Van Dongen nam het stuur over maar moest na een safetycar-periode en een ongeplande pitstop om olie bij te vullen, genoegen nemen met een ongebruikelijke 25ste positie algemeen. Omdat echter veel concurrenten nog grotere problemen kenden eindigde de Eurotech-equipe toch nog als vijfde in zijn klasse en deed daarmee goede zaken voor het kampioenschap.

Goossens: “De motor begint vermoeid te raken waardoor we wat vermogen misten in de kwalificatie. In de race ging het aanvankelijk goed totdat ik naar binnen moest. Er was denk ik iets van de uitlaat afgebroken. Natuurlijk eindig je liever in de topdrie maar met deze vijfde plaats scoren we toch nog goed.” Teammanager Noorman over het moeilijke weekend in de Ardennen: “Voor de punten in het kampioenschap is de uitslag met zoveel weggevallen concurrenten zeker niet slecht. Maar de race op zich verliep natuurlijk niet zoals we dat verwacht hadden en gewend zijn. Het probleem van Marc en de extra stop die Danny moest maken zorgen ervoor dat je in het algemeen klassement op een ongebruikelijk lage positie terechtkomt. De vijfde plaats in de klasse en het niet scoren van je directe concurrenten is dan mooi meegenomen, al versla je ze liever op snelheid in een rechtstreekse confrontatie.”

Eurotech Racing wordt onder meer gesteund door de Eurotech Group 
(www.eurotechgroup.nl), Pezag (www.pezag.cz), Techwork recruitment agency en Toora Competizione. Eurotech Racing op internet: www.eurotechracing.nl.

Uitslag:
1. Christophe Bouchut-Jan Heylen (F,B), Corvette C5R, 43 ronden;
2. Jos Menten-Maxime Soulet (NL,SA), Corvette C5R, op 39.763;
3. Guido Kenis-M.de Keersmaecker (B,B), Mosler MT900R, op 2:29.805;
4. Lauren van Moerkerke-Val Hillebrand (B,B), Stealth B6, op 1 ronde;
5. Kris Wauters-Patrick Schreurs (B,B), Porsche 996 Biturbo, op 1 ronde;
6. Frederic Bouvy-J.van Hooydonck (B,B), Porsche 996GT3Cup, op 2 ronden;
7. Roger Grouwels-Edward Grouwels (NL,NL), Dodge Viper SRT10, op 2 ronden;
8. Arvid Steinberg-Marc Neyens (D,B), Porsche 996 GT3Cup, op 2 ronden;
9. Frank Thiers-Hans Thiers (B,B), Porsche 997, op 2 ronden; 10. Kevin Leest-Philip Daniels (B,B), Porsche 993 Turbo, op 2 ronden.
25 en 5de in class 1: Marc Goossens-Danny van Dongen (B,NL).

Meer info op: www.eurotechgroup.nl


                           www.eurotechgroup.nl


Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
ccfd32
Onthoud mijn gegevens!