Dunlop SportMaxx Clio Cup nieuws: 'Wijzonol Rhesus Racing Team op podium tijdens A1GP'Zandvoort 4 oktober - Het Wijzonol Rhesus Racing Team kijkt terug op een geslaagd raceweekend.

Het team dat wordt gesponsord door Van Wijhe Verf uit Zwolle komt uit in de Dunlop SportMaxx Clio Cup en behaalde tijdens de het evenement van de A1 Grand Prix World Cup of Motorsport op Circuit Park Zandvoort voor 98.000 toeschouwers opnieuw een podiumplaats.

Addie van de Ven haalde veel vertrouwen uit zijn kwalificatietraining. De 43-jarige coureur reed gemakkelijk naar de tweede tijd en mocht de eerste race op zaterdag daardoor vanaf de eerste startrij beginnen. Teamgenoot Marcel Duits kwam tot de elfde stek, waar hij gematigd tevreden mee was. Echter bood ook deze positie perspectief voor een goed weekend, aangezien de top-acht van de eerste race wordt omgedraaid bij de start van de tweede wedstrijd.

Van de Ven kreeg echter een grote teleurstelling te verwerken, vlak voor de start van de eerste race. Toen hij naar de startopstelling reed, arriveerde hij net te laat. Balend werd hij genoodzaakt om de race vanuit de pitstraat te starten. De regenachtige baan leek Duits wel te liggen. Hoewel hij bij de start twee posities verloor, wist hij deze al snel terug te pakken om zo door te schuiven naar de achtste stek. Met rappe rondetijden kwam de rijder met startnummer 7 uiteindelijk gemakkelijk als achtste over de streep, een prestatie die de pole position voor de race van zondag opleverde. Van de Ven nam geen overbodige risico en finishte als zestiende.

Marcel Duits kwam bij de tweede wedstrijd rap uit de startblokken. Enkele ronden voerde hij het veld aan, maar de kampioenschapleider Tim Buijs bleek net iets te sterk. Verder reed de snelle Wijzonol coureur een solide wedstrijd en sloot deze als tweede af. Teamgenoot Van de Ven kreeg al vroeg in de wedstrijd aansluiting bij de top, waar hij de afgelopen raceweekenden bivakkeerde. Na zes ronden raakte hij betrokken bij een groot gevecht om de zesde plaats. Uiteindelijk passeerde Wijzonol-coureur de finishlijn als negende.

Coureur Addie van de Ven: “Ik ben blij voor Marcel en het team dat we opnieuw een podium hebben gescoord. Mijn kwalificatie was geweldig, alles ging vanzelf en ik stond versteld. Ik was alleen overgeconcentreerd, waardoor ik te laat bij de startopstelling kwam. Daardoor moest ik de race vanuit de pitstraat starten. Omdat ik niet nog eens op mijn plaat wilde gaan, deed ik het rustig aan. In race twee ging ik er goed voor zitten en reed naar het gevecht om de zesde plaats. Voor het laatste weekend ga ik mijn uiterste best doen, want ik heb bewezen erbij te horen.”

Coureur Marcel Duits: “Dit was mijn mooiste race voor een podiumplaats. Ik ben enorm blij met mijn tweede plaats in het A1 Grand Prix-weekend. Alles ging gemakkelijk in de eerste race toen het regende. Ik kreeg veel vertrouwen en het mag van mij betreft altijd wel regenen. Nadat ik van pole vertrok in de tweede race kon ik een gaatje slaan, maar daarna kwam Tim Buijs opzetten. Ik besloot op safe te gaan, want ik wilde perse op dat podium. En dat is gelukt! Ik voelde me honderd kilo lichter, ik zweefde en ging helemaal uit mijn dak. Een mooie prestatie, zeker gezien de sterke competitie.”

Laurens van Gils namens Wijzonol: “Het was voor ons de eerste keer om op een dergelijk mega evenement te staan. Voor onze naamsbekendheid is dit erg goed geweest, vooral omdat we erg veel gedaan hebben om aandacht bij de bezoekers te trekken. Zo hebben we vijf duizend mensen op de twee tribunes na de Audi S-bocht voorzien van vlaggetjes die op de televisie en in de bladen volop zichtbaar waren. Verder hadden we een hoop prijswinnaars en schilders op het circuit; een mooie Wijzonol promotie!”

Ook de over de prestaties is Van Gils tevreden: “De laatste drie raceweekenden hebben we elke keer een podiumplaats behaald en dat stemt ons tot volle tevredenheid. Helemaal positief dat Marcel Duits nu ook de aansluiting gaat krijgen bij zijn teammaatje Addie van de Ven. Ook de rondetijden van de coureurs lopen richting de topvijf. Het hele team leeft mee met de coureurs en dat maakt alles erg leuk. Van engineer tot catering, van hostess tot coureurs! Het evenement is mede zo geslaagd omdat we een goede samenwerking hadden met Certainty Events and Incentives van Dillon Koster. De mensen van Dillon hebben ons fantastisch geholpen bij het beschikbaar stellen en inrichten van de ruimte voor preparatie van de Clio's.”

Het Wijzonol Rhesus Racing Team wacht nog één evenement: de Formido Finaleraces van 21 oktober. Natuurlijk gaan we weer voor een podiumplek. Daarna gaan we het seizoen evalueren om het volgend seizoen nog leuker en beter voor de dag te komen”, aldus Van Gils. 

Bron: Media Wijzonol Rhesus Racing Team

  

      

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
bca069
Onthoud mijn gegevens!