Dunlop Sportmaxx Clio Cup nieuws: 'MECHANISCHE PECH TREFT MARTIN DE KLEIJN IN A1 GRAND PRIX WEEKEND'ZANDVOORT, 30 SEPTEMBER 2007 – Martin de Kleijn is het A1 Grand Prix weekend op het circuit van Zandvoort niet geheel schadevrij doorgekomen. In de eerste race van de Dunlop Sportmaxx Clio Cup werd de inwoner uit Bosch en Duin geraakt door zijn teamgenoot, waardoor hij genoegen moest nemen met de twaalfde plaats. Dit leverde totaal vier punten op.

In de afsluitende manche brak een verbindingstuk van de gaskabel af. De Kleijn moest zijn Renault Clio hierdoor noodgedwongen aan de kant zetten. In de tussenstand om het kampioenschap is De Kleijn twee plaatsen gezakt en bezet hij de twaalfde plaats met 52 kampioenschappunten. Over drie weken (21 oktober aanstaande) staan de Finale Races op het programma. De Kleijn hoopt met een goede score het seizoen waardig af te sluiten.

VRIJE TRAINING + KWALIFICATIE
Op vrijdag stond zowel de vrije training als de belangrijke kwalificatie op het programma. De Kleijn zat direct goed op snelheid en trainde zichzelf naar een uitstekende zesde plaats. Met een tijd van 1:59.481 moest hij slechts drie tienden toegeven op de snelste deelnemer. In de kwalificatie van slechts twintig minuten wilde De Kleijn slipstreamen met Peter Bergervoet om een snelle tijd op de chrono’s te zetten. Hij dacht hiervan te profiteren, maar moest genoegen nemen met de vijftiende plek. Dat de deelnemers elkaar geen duimbreedte toegaven bleek wel uit de minimale verschillen. De eerste zestien rijders kwalificeerden zich binnen 1,3 seconde!

RACE 01 + 02
Op zaterdag kwam De Kleijn redelijk uit de startblokken en won automatisch een positie toen Addie van de Ven vanuit de pitstraat moest vertrekken. De ondernemer probeerde daarna verder naar voren te komen, maar werd in de openingsronde geraakt door Wim Beelen. De wagen van zijn teamgenoot brak in de Renault-bocht spontaan uit en knalde ongeluk tegen De Kleijn aan. Terwijl Beelen de race moest staken, kon de rijder met startnummer 4 met een kapotte zijdeur de wedstrijd vervolgen. In de twaalf ronden tellende race was De Kleijn inmiddels opgeklommen naar de tiende plek. In de slotfase speelde hevige onderstuur problemen hem parten, waardoor hij twee posities moest prijsgeven. De rijder van Equipe Verschuur werd uiteindelijk als twaalfde afgevlagd.

In de laatste race kwam De Kleijn bijzonder goed weg. Hij wist Frank Wilschut en Sebastiaan Bleekemolen voor het ingaan van de Tarzanbocht te passeren en schoof door naar de tiende plaats. In de zesde ronde kwam er echter een abrupt einde aan zijn opmars, wanneer een verbindingstuk van zijn gaskabel door tweeën was gebroken. De Kleijn zette zijn auto voor de Renault-bocht aan de kant en zag een goede finish hierdoor in rook opgaan.

MARTIN DE KLEIJN: “Ik begon uitstekend aan het weekend toen ik de zesde tijd klokte in de vrije training. In de kwalificatie eindigde ik enigszins teleurstellend op de vijftiende plaats. Ik dacht eerlijk gezegd dat ik sneller zou zijn, maar het deelnemersveld is momenteel zo ongelofelijk competitief. In de eerste race gleed Wim Beelen tegen mijn auto aan, waarbij de deur van de bijrijderkant flink werd beschadigd. Met een gesneuvelde ruit, enkele deuken en een kapotte dorpel heb ik de race uitgereden. In de tweede race moest ik door mechanische pech opgeven. Het viel dit weekend allemaal net niet op zijn plaats. Terwijl ik het gehele seizoen bijna schadevrij heb rondgereden, was ik kennelijk een keer aan de beurt. Met nog twee races op Zandvoort voor de boeg, zal ik er alles aan doen om nog eens flink in de punten te eindigen.”


Uitslag race 01, Dunlop Sportmaxx Clio Cup, zaterdag 29 september 2007, Zandvoort:
01. Sebastiaan Bleekemolen, Team Bleekemolen, 26:33.619
02. Pim van Riet, Van Riet Racing,    + 02.825
03. Tim Buijs, Equipe Verschuur,      + 02.995
12. MARTIN DE KLEIJN, EQUIPE VERSCHUUR,  + 18.909

Uitslag race 02, Dunlop Sportmaxx Clio Cup, zondag 30 september 2007, Zandvoort:
01. Tim Buijs, Equipe Verschuur,      24:14.908
02. Marcel Duits, Wijzenol Rhesus Racing,  + 01.260
03. Peter Bergervoet, Equipe Verschuur,    + 01.975
DNF. MARTIN DE KLEIJN, EQUIPE VERSCHUUR,  + 06 RONDEN
Insight F1 Motorsport Report namens Martin de Kleijn


  

  

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
66ff6f
Onthoud mijn gegevens!