DSC nieuws: 'Shakedown test Dijon-Pernois Divitec Racing Team een success'Afgelopen weekeinde, 21 en 22 februari, was het eindelijk zover voor het Divitec Racing Team om haar nieuwe aanwinst te kunnen testen. Met een kleine vertraging in de planning werd afgereisd naar het voormalig formule 1 circuit van Pernois, een technische uitdagende racebaan, om deel te nemen aan de eerste officiële test van het franse  VdeV seizoen.

Het uitgangspunt van de shakedown cq. test was het zoeken naar een basis set-up op Dunlop waarna het team verder de fijn afstellingen per circuit kan door ontwikkelen. Tevens natuurlijk vertrouwen kweken in de auto zelf.

Gedurende de twee dagen werd een druk programma afgewerkt door de technische engineers van zowel Solution-f als mede de engineers van het M7 Racing Team welke de circuit ondersteuning verzorgen voor het Divitec Racing Team.  Zaken zoals ophanging, afstelling, onderhoud, checks etc. alle kwamen aan de orde.

De eerste dag werd er voornamelijk gereden op Michelin S9, dit omdat de auto normaliter op dit rubber rond rijd en hier de set-up reeds voor aanwezig was, Zowel Jeroen Reijntjens alsmede Carlo Kuijer voelde zich thuis in de auto en de tijden welke door de twee piloten werden verreden waar uitstekend te noemen.

Dag twee was voornamelijk voorzien om ons gereed te maken voor de Dunlop’s en hoe……, de tijden welke waren gezet op vrijdag, een 1.28 was al uitstekend te noemen maar met het nieuwe Dunlop rubber werd door Jeroen Reijntjens al in de eerste sint een tijd genoteerd van 127.740, dit deed ogen openen bij de mensen van Solution F en we konden dan ook tevreden zijn met de basis set-up van de auto. Door al de commotie omtrent de prestatie van het Divitec Racing Team op het Dunlop rubber werd er door Solution F een tweede auto voorzien van Michelin S8 banden, zachter compound om te kijken of zij onze tijden konden evenaren dan wel verbeteren met alle gevolgen van dien voor hen. 

Het team heeft alle vertouwen in de auto en ziet dan ook uit naar de eerste meeting met het resterende veld aan super car’s. 

 “Wij zien 2008 eigenlijk als een seizoen waar we veel ervaring gaan opdoen en dit meenemen naar de volgende seizoenen. De auto heeft echter bewezen zeer competitief te zijn, aldus coureur Carlo Kuijer. “Hopelijk zijn we in staat om een mooie resultaten neer te gaan zetten!”

Een korte film staat op YouTube later deze week zal de volledige film te zien zijn incl. on-board materiaal.

Bron: Carlo Kuijer, M7 Racing

  

  Reacties

Gave bak !

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
eae0b4
Onthoud mijn gegevens!