Drie nieuwe coureurs toegevoegd aan Nationaal Autosport Monument.ZANDVOORT, oktober 2006 – Drie autocoureurs zijn toegevoegd aan de lijst met namen op het Nationaal Autosport Monument, te vinden bij de hoofdingang van het Circuit Park Zandvoort aan de Burgemeester Van Alphenstraat in de Noord-Hollandse badplaats. Het gaat om Formule 1-coureur Christijan Albers, Duncan Huisman, die uitkomt in het FIA WK Toerwagens en Charles Zwolsman jr., die actief is in de Amerikaanse Champ Car-klasse.

Het initiatief tot oprichting van het Nationaal Autosport Monument werd in 1996 genomen door een aantal oud-coureurs, zakenmensen en journalisten. Aanleiding was het verongelukken van de 24 jarige Marcel Albers tijdens een Formule 3 race in Engeland in 1993. Daardoor ontstond het idee om een blijvende hommage te creëren voor rijders die voor de Nederlandse autosport van grote betekenis zijn of zijn geweest.Coureurs dus waar Nederland trots op kan zijn!  Zo vermeldt het monument, dat in 1998 werd onthuld, onder andere de namen van Maus Gatsonides, Carel Godin de Beaufort, Gijs van Lennep, Jan Lammers, Arie Luyendijk en Tom Coronel. Het criterium voor vermelding is in grote lijnen dat de betreffende coureur tijdens een internationaal aansprekend  kampioenschap, punten moet hebben behaald.

Nadat het enige jaren lang rustig was rondom het monument,  konden nu op initiatief van het bestuur van de Stichting Nationaal Autosport Monument, die bestaat uit prominente autosportpersoonlijkheden uit heden en verleden,  niet minder dan drie coureurs worden toegevoegd.

Christijan Albers dankt zijn vermelding aan het behalen van WK-punten in de Formule 1 en het winnen van de kampioenstitel in het Duits Formule 3-kampioenschap in 1999. Duncan Huisman behaalde punten voor het WK Toerwagens en won bovendien als eerste Nederlandse coureur de 24-uursrace voor toerwagens en GT’s op de Nürburgring-Nordschleife. Ook  won hij tot zelfs vier maal toe de Masters van de Toerwagens in Macau!Charles Zwolsman jr. schreef vorig jaar het Amerikaanse Toyota Atlantic-kampioenschap op zijn naam en komt nu zelfs uit in de Champcars waar hij inmiddels regelmatig bij de top tien te vinden is.De drie coureurs onthulden onlangs zelf hun namen op het Nationaal Autosport Monument!

Meer info www.circuit-zandvoort.nl


                       www.circuit-zandvoort.nl


                www.colle-sittard.nl / www.colleracing.nl

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
bd7bf4
Onthoud mijn gegevens!