DPP nieuws: 'DUTCH POWER PACK BELEEFT SEIZOENSFINALE TIJDENS FORMIDO FINALERACES'Zandvoort, 1 oktober 2009 - In het weekend van 10 en 11 oktober vinden op Circuit Park Zandvoort de Formido Finaleraces plaats. Het evenement staat al enkele jaren bekend om haar spectaculaire wedstrijden. In een groot aantal series wordt immers nog gestreden om de laatste punten, die bepalend zijn voor het kampioenschap.

Op beide dagen krijgt het publiek een fraai racemenu voorgeschoteld. Op zaterdag zullen de kwalificaties verreden worden, gevolgd door de eerste sprintrace van het Tango Dutch GT4 Championship, een wedstrijd van de Formule Ford en een endurancerace over 100 minuten van de Toerwagen Diesel Cup. Op zondag 11 oktober staan maar liefst tien races op het programma. Daarnaast zal Formido als hoofdsponsor van dit evenement zeer prominent aanwezig zijn en zorgen de drifters uit de NL Drift Series voor het nodige spektakel in de pauzes op beide dagen.

Tango Dutch GT4 Championship
In het Tango Dutch GT4 Championship lijkt Porsche-coureur Christiaan Frankenhout op weg om zich de eerste kampioen van het nieuwe GT-kampioenschap te mogen noemen. Hij heeft een voorsprong van vijftien punten op Bas Schothorst, die derde staat in het kampioenschap. Jeroen Bleekemolen staat weliswaar tweede, maar zal wegens verplichtingen in het buitenland niet rijden tijdens de Formido Finaleraces en is daardoor kansloos voor de titel. 

Voor Frankenhout is het scoren van voldoende punten van groot belang. En deze missie lijkt lastiger dan gedacht, mede vanwege het grote aantal namen wat dit jaar reeds op het podium is geëindigd. Zo zullen Ricardo van der Ende en Duncan Huisman met hun Ekris-BMW M3 GT4 gebrand zijn op het herhalen van het succes van de Wijzonol Trophy en hebben Allard Kalff (Ford Mustang), Henry Zumbrink (Corvette), Sebastiaan Bleekemolen (BMW) en Jan Lammers (Ford Mustang) reeds laten zien dat zij serieus mee kunnen strijden om de prijzen. Overigens wordt voor de Formido Finaleraces het startveld uitgebreid met de komst van een Maserati GranTurismo MC, bestuurd door Nicky Pastorelli en Meindert van Buuren. Daarnaast is het Nederlandse merk Donkervoort vertegenwoordigd met drie exemplaren van de exotisch ogende D8GT.

Formido Swift Cup
Naast de aanwezigheid van Formido als hoofdsponsor van de Finaleraces, is de keten van deco-bouwmarkten ook actief in de Formido Swift Cup. In deze klasse, met gelijkwaardige Suzuki Swift Sport auto’s en jonge, veelal beginnende, coureurs, wordt het publiek elke race getrakteerd op een twaalf ronden durende show met vele inhaalacties. Pieter Schothorst heeft tijdens de Wijzonol Trophy het kampioenschap reeds naar zich toe weten te trekken. De strijd om het vice-kampioenschap is echter nog niet beslist, wat dus een fraai schouwspel op zal leveren.

Dunlop SportMaxx Clio Cup
De strijd om het kampioenschap binnen de Dunlop SportMaxx Clio Cup gaat dit jaar tussen Melvin de Groot en Sandra van der Sloot. Bij verspreiding van dit bericht bedraagt het verschil tussen beide coureurs slechts twee punten. Het weekend voorafgaand aan de Formido Finaleraces komt de Clio Cup in actie op het circuit van Spa-Francorchamps. De verwachting is echter dat het duo ook op de Belgische omloop aan elkaar gewaagd is, waardoor de beslissing om de titel valt tijdens de Formido Finaleraces.Toerwagen Diesel Cup
Ook de Toerwagen Diesel Cup zal worden gesierd door een spannende seizoenfinale. Nadat Jeroen den Boer (Toyota Auris 2,2d) een indrukwekkende seizoensstart beleefde, is het nu vooral Marcel Nooren (BMW 120d) die de beste kaarten voor het kampioenschap heeft. Outsider in deze fraaie multi-merkenserie is Dennis de Groot die met zijn Volkswagen Golf V TDI derde staat in de stand en nog een theoretische kans op de titel maakt. In beide races op Circuit Park Zandvoort zullen alle equipes een pitstop moeten maken, waardoor een juiste strategie van cruciaal belang is om de titel te kunnen pakken.

Formule Ford
In de Formule Ford bleek Melroy Heemskerk dit seizoen oppermachtig. Met inmiddels tien overwinningen op zijn conto is hij niet meer door de andere deelnemers te achterhalen. De tweede plaats in het kampioenschap, op dit moment bezet door Jeroen Mul, is echter minder stabiel. Maar liefst acht coureurs maken nog kans om als tweede in de eindstand geklasseerd te worden. Met dit als gegeven kan het publiek zich opmaken voor twee ouderwets spectaculaire Formule Ford wedstrijden.

Benelux Racing League
Net als vorig jaar, maakt de Benelux Racing League onderdeel uit van het Formido raceprogramma. De sensationele silhouette-serie komt tweemaal in actie. Donald Molenaar reist als kampioenschapleider in de BRL-V6 af naar Circuit Park Zandvoort, maar voelt de hete adem van Donny Crevels in zijn nek. Sandor van Es, teamgenoot van Molenaar bij het Collé Rental & Sales-team, staat derde in de stand en zal tijdens de Formido Finaleraces zoveel mogelijk terrein op zijn twee voorgangers goed willen maken. Dit is makkelijker gezegd dan gedaan, met sterke rijders als Jacky van der Ende, Henry Zumbrink, Nelson van der Pol en Dick Freebird. In de BRL-Light is het Fanzonely-rijder Chris Maliepaard die op de titel lijkt af te stevenen.

Gratis naar de Formido Finaleraces
Speciaal voor de Formido Finaleraces heeft de deco-bouwmarkt een interessante publieksactie opgezet, waarbij gratis kaarten voor de races te verkrijgen zijn. Bij besteding van tien euro of meer, bij een van de Formido filialen, ontvangt men twee gratis toegangskaarten voor de Formido Finaleraces. De kaarten geven toegang tot het duinterrein en de overdekte hoofdtribune waar een groot videoscherm zal zijn opgesteld. 

Toegangskaarten
Alle overige toegangsbewijzen zijn in de voorverkoop aan te schaffen via de website van Circuit Park Zandvoort (www.circuit-zandvoort.nl), bij een van de 400 Primera winkels of via het Ticket CallCentre (0900 – 9000 500). Een weekend-duinkaart kost € 12,00, waarbij kinderen tot 12 jaar, onder begeleiding van een volwassene, gratis toegang hebben. Een weekend-paddockkaart, met toegang tot het rennerskwartier, kost € 35,00. Kinderen tot 12 jaar, onder begeleiding van een volwassene, ontvangen vijftig procent korting op een paddockkaart. Uiteraard zijn toegangskaarten tijdens de Formido Finaleraces ook aan de circuitkassa’s verkrijgbaar.

Tijdschema Formido Finaleraces
Zaterdag 10 oktober  
09:00 -09:30    Benelux Racing League    vrije training
09:40 -10:00    Tango Dutch GT4 Championship   kwalificatie 1 
10:10 -10:30    Formule Ford       kwalificatie 
10:40 -11:00    Toerwagen Diesel Cup    kwalificatie 
11:10 -11:30    Dunlop SportMaxx Clio Cup    kwalificatie 
11:40 -12:00    Tango Dutch GT4 Championship   kwalificatie 2 
12:10 -12:30    Formido Swift Cup     kwalificatie 
12:30 -13:30    Pauze / NL Drift Series   
13:40 -14:00    Benelux Racing League     kwalificatie 
14:10 -14:35    Formule Ford       Race 1, 12 ronden
14:50 -15:15    Tango Dutch GT4 Championship   Race 1, 25 minuten 
15:30 -17:10    Toerwagen Diesel Cup     Race 1, 100 minuten 
   
Zondag 11 oktober   
09:00 -09:45    Dunlop SportMaxx Clio Cup    Race 1, 45 minuten 
10:00 -10:25    Benelux Racing League     Race 1, 12 ronden
10:40 -11:10    Formido Swift Cup      Race 1, 12 ronden
11:25 -11:50    Tango Dutch GT4 Championship   Race 2, 25 minuten 
12:05 -12:30    Formule Ford       Race 2, 12 ronden
12:30 -13:30    Pauze / NL Drift Series   
13:30 -13:55    Dunlop Sportmaxx Clio Cup    Race 2, 12 ronden
14:10 -14:35    Benelux Racing League     Race 2, 12 ronden
14:50 -15:20    Formido Swift Cup      Race 2, 12 ronden
15:30 -16:00    Tango GT4 Gridwalk   
16:00 -16:50    Tango Dutch GT4 Championship   Race 3, 50 minuten 
17:05 -17:55    Toerwagen Diesel Cup     Race 2, 50 minuten 

Meer informatie over tickets en het meest recente tijdschema is te vinden op www.circuit-zandvoort.nl

Kees Koning, Media Coördinator Circuit Park Zandvoort
Foto’s: Chris Schotanus, Essay Produkties.          

     


  

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
566579
Onthoud mijn gegevens!