Column Verstappen: 'Milde winter goed voor karten in buitenlucht'MAASEIK - Het is maar een merkwaardige winter. Komende dagen schijnt het wel vijftien graden te worden en dat is toch abnormaal voor de tijd van het jaar. Ik heb dat ook gemerkt toen we met de hele familie nog een weekje in Oostenrijk hebben geskied. We hebben nog wel vier dagen op de latten gestaan maar veel sneeuw lag er niet. Daarom zijn we ook twee dagen eerder uit Tirol vertrokken dan de bedoeling was. Als je naar de wintersport gaat hoort alles sfeervol wit te zijn. Dat was nu niet het geval en dan heb ik geen zin om twee dagen binnen in een hotel te zitten.

Aan de andere kant kunnen we in deze ongewoon milde winter steeds lekker buiten karten en dat doe ik samen met zijn zoon Max dan ook veelvuldig. Of het nu in Genk, waar één van de mooiste banen ter wereld ligt, Oss, Kerpen of aanstaande zaterdag in Charleroi is, het maakt ons niet uit. Ook niet als het regent, want dat kan ook tijdens het seizoen wel eens voorkomen. Alleen bij vorst is karten geen plezier meer.

Door te karten houd ik tevens mijn conditie op peil. Daarnaast doe ik veel aan hardlopen om helemaal fit te zijn in het geval dat ik plotseling naar Amerika moet voor de champcarserie. Ik zit nog steeds te wachten op het groene licht. Ik moet zeggen dat het nog niet van een leien dakje gaat. Twee teams zijn echt wel in mij geïnteresseerd. Dat zijn de teams van Forsyth en Paul Stoddart. Volgens mijn manager Huub Rothengatter is de kans dat ik bij een van hen zal rijden zo'n 75 tot 80 procent. De onderhandelingen lopen. Het ziet er ook goed uit, maar het is een kwestie van vraag en aanbod. Uiteindelijk willen die teams zoals altijd geld zien. Zelf zijn zij daar ook naar op zoek en daar hangt het ook van af of ik daar kan racen. Voor de champcar en voor de Nederlandse televisie zou het goed zijn dat ik qua naam en als Europeaan meedoe.

Omdat ik me aan het voorbereiden ben op een mogelijk vertrek naar Amerika, ben ik momenteel ook druk bezig om te zorgen dat mijn zoon Max straks klaar is als zijn kartseizoen begint. Dan zal hij ook een monteur bij zich moeten hebben als ik er niet bij kan zijn. Hij stapt komend seizoen van de mini-junioren naar de minimax over. Daarin zijn de kartertjes nog steeds tussen de acht en elf jaar, waaronder Max valt, maar in plaats van een 60cc-motortje gaat hij nu met een snellere, geknepen 125cc motor rijden. Daar rijdt hij nu al een tijdje mee en ik moet zeggen dat hij ook daarmee al heel competitief is. Ik denk dat het een leuk jaar voor hem gaat worden door de concurrentie op te zoeken. De vraag is alleen nog met welke kart we zullen gaan rijden. Daar zit namelijk nog veel in. In Italië heb ik voor hem nu een kart laten maken bij CRG waar Giedo van der Garde destijds ook voor reed en toen wereldkampioen werd. Van de week gaan we die CRG uitproberen.

 Omdat de autosport momenteel een beetje op zijn gat ligt - en dan bedoel ik dat er nog weinig wordt geracet - heb ik met veel plezier naar de Dakar-rally gekeken. Ik vind het heel mooi om te zien hoe die mannen en vrouwen door de woestijn crossen. Maar het is ook een loodzware rally, want ga er maar aan staan als je die duinenzee voor je ziet. Ook de landschappen zijn fascinerend. Wat een ruimte en leegte zijn er nog op de wereld. Vooral de prestatie van Hans Stacey vind ik prachtig. Ik hoop dat hij het nog tot het eind van de week volhoudt om dan de Dakar-rally te winnen. Ik ken Hans nog uit de tijd dat ik formule 3 reed, mijn kindertijd zeg maar. Ik had toen contacten met Mitsubishi en voor dat merk reed hij toen rally's. We hebben toen ook samen aan een rally meegedaan, waarbij het erom ging zo zuinig mogelijk te rijden terwijl ik gewend was en ben om vooral veel gas te geven. Ik hoop dat ik dat binnenkort in de champcarserie ook weer kan doen.
 
Bron: Telegraaf


  

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
aa010a
Onthoud mijn gegevens!