Clio nieuws: 'Eén-tweetje voor Equipe Verschuur tijdens Finaleraces'Lange tijd zag het er naar uit dat Bertus Sanders met de overwinning aan de haal zou gaan. Tim Buijs en Paul Vahstal, beiden uitkomend voor Equipe Verschuur, hadden echter andere plannen tijdens de door 8200 bezoekers bezochte Finaleraces op Circuit Park Zandvoort.Vanaf de eerste startplaats vertrekkend was het Bertus Sanders die de kopstart pakte, maar hij kreeg meteen Tim Buijs op de achterbumper mee. Er stond een harde wind op het Zandvoortse circuit en daardoor lag er behoorlijk wat stuifzand op het asfalt. Marco Arens en Richard Warmerdam hadden daar in de Hugenholtzbocht nogal last van, getuige een schuiver. Beiden konden echter hun weg vervolgen. Dat kon ook Frank Wilschut die in de openingsronde de grote grindbak richting de Arie Luyendijkbocht onvrijwillig verkende.
Teamgenoten Tim van Gog en Marcel van Leen kregen ieder een drive through penalty van de wedstrijdleiding, wegens te enthousiast reageren op de startlichten. Ook Martin van de Brink kreeg zo’n straf, maar ditmaal voor onsportief rijgedrag.

Aan kop vormden Sanders en Buijs een treintje met Paul Vahstal, die zich al snel uit het achtervolgende groepje had weten los te wurmen. Vahstal kon het tempo goed volgen, maar leek geen aanstalten te maken om zijn teamgenoot Buijs aan te vallen. Kampioen Verschuur sloeg de Finaleraces over en had zijn auto aan Buijs afgestaan, want deze kon nog tweede worden in het kampioenschap. Net als de leidende Sanders trouwens.

 Voor Sanders zat er niets anders op dan zeer verdedigend te gaan rijden, want al na enkele ronden bleek dat het Equipe Verschuur-tweetal goed samenwerkte en sneller was dan de leider. Echter, erbij zijn is één, er voorbij gaan is twee. Sanders reed dan ook uitgekookte lijnen en dit hield hij redelijk lang vol. Totdat de antracietkleurige Clio de fel-oranje auto van Buijs raakte, of was het andersom? Hoe het ook zij, de sporing van Sanders’ Clio leek vanaf dat moment niet meer je van het te zijn en de Emmenaar gleed zowat in de rondte bij het insturen van de Audi S-bocht. Buijs was nu duidelijk sneller en bij het uitkomen van de Kumhobocht plaatste hij zijn auto dan ook naast de leider. Hierbij raakten de auto’s andermaal, maar dit keer zo fors dat Sanders op hoge snelheid de grindbak indook. De pechvolle coureur kon zijn weg nog wel vervolgen, maar verloor een flink aantal posities. Buijs kende meer mazzel en pakte de leiding, met als bodyguard teamgenoot Vahstal.

Het gevecht in de subtop was er eentje om je vingers bij af te likken. Martin de Kleijn reed lange tijd verrassend op de derde plaats rond, nadat Benno van Ree door een afgebroken wiel de grindbak was ingegleden. Maar het werd alsmaar donkerder boven de Zandvoortse duinen en toen de regendruppels neerdaalden, was het Hans Dekker die met de gifgroene Clio als een duveltje uit een doosje voorbij wist te steken, om daarmee de derde plaats over te nemen. Die gaf de inwoner van Krimpen a/d IJssel niet meer uit handen, waarmee hij voor de eerste keer op het podium in de Dunlop SportMaxx Clio Cup mocht plaatsnemen. Naast hem namen Tim Buijs en Paul Vahstal plaats, want zij zorgden voor een één-tweetje voor hun succesvolle team Equipe Verschuur. Hoevert Vos, rijdend voor dezelfde renstal won de Junior Cup en was al kampioen geworden in deze klasse.

Met de Finaleraces kwam er eind aan het tijdperk van de Dunlop SportMaxx Clio Cup, althans met de Renault Clio II. Vanaf 2007 zal de cup gewoon doorgaan, maar dan met Renault’s nieuwste model Clio.

Uitslag Finaleraces, Circuit Park Zandvoort:
1. Tim Buijs
2. Paul Vahstal
3. Hans Dekker
4. Martin de Kleijn
5. Hoevert Vos (junior)
6. Marco Bikkers
7. Patrick Dirks
8. Bertus Sanders
9. Wilko Becker (junior)
10. Martin van den Brink (junior)
11. Nick Bleekemolen (junior)
12. Gaston Starreveld
13. Richard Warmerdam (junior)
14. Wim Beelen (junior)
15. Marcel van Leen (junior)
16. Sylvester van Heijningen (junior)
17. Marco Arens (junior)

Snelste raceronde: Tim Buijs – 1:57.953


             www.colle-sittard.nl / www.colleracing.nl


                      www.circuit-zandvoort.nl

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
e1ec54
Onthoud mijn gegevens!