Clio Cup / BMW nieuws: 'Racende broers Bleekemolen beiden op podium'Ook succes Pim van Riet, Melvin de Groot en Nick Bleekemolen

Zandvoort, 2 september 2007 – Het was vandaag een mooie dag voor de racende broers Bleekemolen. Terwijl Sebastiaan op Zandvoort tijdens de Trophy of the Dunes de tweede manche uit de Clio Cup won, pakte Jeroen op de Duitse Nürburgring een mooie derde plaats in de internationale topklasse Porsche Carrera Cup. Van Team Bleekemolen pakten ook Pim van Riet, Melvin de Groot en Nick Bleekemolen fraaie ereplaatsen.

Het was een drukke dag voor Team Bleekemolen vandaag. Op Circuit Park Zandvoort was er met de Trophy of the Dunes weer een overvolle racedag uit het Dutch Power Pack.

In de Clio Cup voert Pim van Riet (Castricum) een grote titelstrijd met Tim Buijs en zijn ploeggenoot bij Team Bleekemolen, Melvin de Groot (Amsterdam). Van Riet had tijdens de eerste race vandaag een heel spannend gevecht met Tim Buijs en pakte op slechts 0,299 seconde achterstand een nette tweede plaats. Omdat Pim van Riet de snelste ronde reed, veroverde hij nog een belangrijk bonuspunt.

Michael Bleekemolen (Aerdenhout) finishte als vierde, terwijl hij de Clio-race vanaf P11 had moeten aanvangen. Clio-kampioenskandidaat Melvin de Groot, die op zaterdag door de weersomstandigheden (regen) een slechte kwalificatie had, werkte zich erg netjes op van startpositie 23 naar een zesde plek in de race. Sebastiaan Bleekemolen (Haarlem) finishte als zevende. René en Ruud Steenmetz (Breda) wisten niet de finish te halen, terwijl Benno van Ree (Hoorn) zich wel als tiende kwalificeerde maar niet mee racete.

Tijdens de tweede heat van de Clio’s verzilverde Sebastiaan Bleekemolen zijn goede uitgangspositie. Startend vanaf plek 2 ging hij halverwege de race met een gewaagde manoeuvre Robert van den Berg voorbij en reed ‘Bleek’ keurig naar de winst. ,,Robert en ik waren met zijn tweeën vol aan het stampen’’, aldus Sebastiaan. ,,Het was een heel leuk gevecht. Het is mooi om weer bovenop het podium te staan. Ik zal de overige Clio-wedstrijden dit seizoen ook rijden, dus ben er straks bij het mooie A1 Grand Prix weer bij. Daar kijk ik erg naar uit.’’

 


Melvin de Groot deed eveneens goede zaken tijdens de tweede Clio-heat. Hij boekte met zijn derde plaats wederom een podiumplaats en staat hoog in het klassement. Pim van Riet, voorafgaand aan de Trophy of the Dunes de leider in de titelstrijd, had de pech dat hij een tik kreeg en zijn bolide naast de baan moest parkeren. Michael Bleekemolen pakte eindpositie 6, René Steenmetz finishte als 16de. Zoon Ruud Steenmetz ging niet van start, evenals Benno van Ree.

Nick Bleekemolen (Callantsoog) deed uitstekende zaken in de eerste race van de BMW 130i Cup. De neef van Sebastiaan en Jeroen Bleekemolen begon zijn race vanaf een tegenvallende vijftiende startplek. “Ik gokte in de eerste tijdtraining dat het droog zou worden en dus reed ik op slicks. De natte baan werd echter niet droger, juist alleen maar natter. Ik had dus voor regenbanden moeten kiezen”, aldus Nick. In de eerste race verruilde hij zijn vijftiende startpositie voor de zege in de BMW Drivers Trophy (negende algemeen). “Mijn derde overwinning op rij!”, stelde hij tevreden vast. “Bovendien is klassementaanvoerder Mickey Bertram uitgevallen. Dit is goed voor mijn titelaspiraties.”  
Melvin de Groot (Amsterdam), normaal voor Team Bleekemolen actief in de Renault Clio Cup, kwam deze keer ook in de BMW 130i Cup uit. Zonder enige voorbereiding mengde hij zich op zaterdag meteen in de kwalificatietraining en realiseerde de twaalfde startplek. In de eerste race eindigde hij als dertiende, vlak voor Henry van Os (IJsselstein, vijftiende) en Hans Rutte (Haarlem, zeventiende).  

In de tweede race mocht Nick Bleekemolen vanaf de negende startplek beginnen. Hij finishte als tiende algemeen en won daarmee wederom de BMW Drivers Trophy. “Mijn achterstand op Mickey Bertram bedraagt nu nog maar twee punten. Ik heb dus een goed uitgangspunt om straks, tijdens de Finaleraces op 21 oktober, de titel te winnen. Ik ben in ‘the winning mood’, met vier achtereenvolgende zeges”, aldus Nick.    
Hans Rutte eindigde als vijftiende, Henry van Os werd als zeventiende geklasseerd en de uitgevallen Melvin de Groot stond als achttiende in de uitslag. 

In de Formido Swift Cup was er een uitstekende prestatie van Bart van Raamsdonk (Kapellen, België). De Team Bleekemolen-rijder zette zijn beste kwalificatie uit zijn carrière neer met een hele mooie tweede plaats. Helaas voor Bart had hij na een safety car-situatie een iets te vroege herstart en kreeg hij een drive through-penalty. Mede daardoor finishte Van Raamsdonk pas als 14de. Cees van Oord (Sleeuwijk) kon in de eerste Swift-race net geen puntje scoren. Hij finishte als negende, dus nog wel binnen de toptien. Hans Bos (Gorinchem) deed het in pas zijn derde raceweekend een stuk beter. Bos was zelfs dicht bij zijn eerste podiumplaats; hij finishte op een keurige vierde stek!

In de tweede Swift-heat konden de Team Bleekemolen-piloten iets minder laten zien. Bart van Raamsdonk werd als 12de afgevlagd, terwijl Cees van Oord als 14de over de meet kwam. Alleen Hans Bos pakte wederom een tweetal punten door als zevende te eindigen.

Naast het volle programma op Zandvoort, reed Jeroen Bleekemolen in het buitenland. De 25-jarige Aerdenhouter racete in het voorprogramma van de DTM op de Duitse Nürburgring. Door goede recente uitslagen in de Porsche Supercup, had Jeroen een uitnodiging gekregen om in de internationaal sterk bezette Porsche Carrera Cup mee te doen. Na een vierde plaats in de kwalificatie, finishte de jongste Bleekemolen keurig als derde.

Uitslag Clio Cup, eerste race:
1. Tim Buijs 22 ronden, 2. Pim van Riet op 0,299 seconde, 3. Addie van de Ven op 0,977, 4. Michael Bleekemolen op 10,930, 6. Melvin de Groot op 16,177,
7. Sebastiaan Bleekemolen op 16,580.
Uitgevallen: Ruud Steenmetz, René Steenmetz. Niet gestart: Benno van Ree.

Uitslag tweede race Clio Cup:
1. Sebastiaan Bleekemolen 12 ronden, 2. Robert van den Berg op 0,518 seconde, 3. Melvin de Groot op 4,134, 6. Michael Bleekemolen op 6,423,
16. René Steenmetz op 23,407. Uitgevallen: Pim van Riet. Niet van start gegaan: Ruud Steenmetz, Benno van Ree.

Uitslag BMW 130i Cup, eerste race: 1. Bas Schothorst, 10 ronden;
2. Jan Joris Verheul, op 3.534; 3. Ricardo van der Ende, op 3.653;
9. Nick Bleekemolen (Callantsoog), op 23.213; 13. Melvin de Groot (Amsterdam), op 35.085; 15. Henry van Os (IJsselstein), op 36.403;
17. Hans Rutte (Haarlem), op 56.008.    
Uitslag BMW Drivers Trophy: 1. Nick Bleekemolen; 2. Rintje Ritsma;
3. Pieter-Christiaan van Oranje; 4. Henry van Os; 6. Hans Rutte.

Uitslag BMW 130i Cup, tweede race: 1. Bertus Sanders, 16 ronden;
2. Ricardo van der Ende, op 0.277; 3. Jan Lammers, op 0.527;
10. Nick Bleekemolen, op 16.758; 15. Hans Rutte, op 42.436;
17. Henry van Os, op 44.523; 18. Melvin de Groot, op 2 ronden.
Uitslag BMW Drivers Trophy: 1. Nick Bleekemolen; 2. Mickey Bertram;
3. Pieter-Christiaan van Oranje; 4. Hans Rutte; 6. Henry van Os.
Uitslag Formido Swift Cup, eerste race:
1.Steve Kirsch 12 ronden, 2. Sandra Douma op 2,060 seconde, 3. Martin van Rossen jr. op 7,470, 4. Hans Bos op 7,930, 9. Cees van Oord op 22,501,
14. Bart van Raamsdonk op 1 ronde.
Formido Swift Cup, race 2:
1. Steve Kirsch 12 ronden, 2. Sandra Douma op 3,460 seconden, 3. Martin van Rossen jr. op 13,045, 7. Hans Bos op 16,129,
12. Bart van Raamsdonk op 30,088, 14. Cees van Oord op 1:14,411.

Bron: Media Team Bleekemolen

  
 
 

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
8072e0
Onthoud mijn gegevens!