BP Utimate speed acedemy beslist.

Capelle a/d IJssel, 20 juni

Als nieuwe hoofdsponsor van de Masters of Formula 3 op Circuit Park Zandvoort, een van de belangrijkste autosportevenementen in Nederland, kwam BP Ultimate dit voorjaar met een uniek initiatief. Onder het motto “The Road To The Masters” werd de BP Ultimate Speed Academy gelanceerd, een spannende competitie waarbij kandidaten zich via snelle rondes op een van de twaalf deelnemende indoorkartbanen in Nederland konden kwalificeren. De 20 snelste rijders per baan, dus in totaal 240 deelnemers, werden vandaag uitgenodigd voor een finaledag, waarbij ze het opnamen tegen niemand minder dan Midland-Formule 1-coureur Christijan Albers! 


De uiteindelijke winnaar, de 27 jarige Otto Horst uit Lelystad, van de BP Ultimate Speed Academy ontving na een aantal spannende rondes -time qualifying en Finale Race- een fantastische prijs: hij komt op 6 augustus als coureur in actie bij de Dunlop SportMaxx Clio Cup tijdens de BP Ultimate Masters.

Christijan Albers over de getalenteerde winnaar: ‘In de racewereld is een ijzeren discipline  noodzaak naast 100% inzet en een dosis talent. Otto heeft in de finale laten zien over deze eigenschappen te beschikken. Hij zat de hele race op mijn achterbumper en kon maar ternauwernood van hem winnen’. 

Een dergelijke competitie, waarbij racetalenten de kans wordt geboden om in een echte autorace aan de start te verschijnen, is een tamelijk uniek verschijnsel in de autosport. Normaliter moeten aspirant-coureurs een lange weg doorlopen. BP Ultimate biedt talenten de kans om razendsnel door te stomen naar het echte werk. Wie bij de finale van de BP Ultimate SpeedAcademy als beste uit de bus komt, krijgt een officiële racecursus bij de Michael Bleekemolens Racing School. Daarna kan het examen worden afgelegd dat nodig is voor het verkrijgen van een racelicentie van de KNAF, het document dat nodig is om aan autosportevenementen te mogen deelnemen. Is de licentie eenmaal binnen, dan staat niets een glanzende première als coureur in de Dunlop SportMaxx Clio Cup tijdens de BP Ultimate Masters op Circuit Park Zandvoort meer in de weg. Bovendien gaat de winnaar naar huis met een schitterende LCD-televisie van JVC. Ook voor degenen die op de plaatsen 2 tot en met 10 eindigen is er een prachtige prijs: zij mogen tijdens de BP Ultimate Masters op Circuit Park Zandvoort rijden met een heuse Porsche 911 GT3!


                            www.colle-sittard.nl