BMW120D Cup nieuws: Theresia Balk TESTEN 2008, 24 februari BMW 120 D'Gek.. je  rijdt diesel.. je snuit je neus en het lijkt alsof je het roetfilter van de auto leegklopt! Hierbij meegenomen dat je degene bent die achter het stuur zit ………………….. rarara.................... hoe kan dit! Ik heb dus geen idee en ben ook redelijk verbaasd over dit effect. 

Maar goed dit ter zijde.

Normaliter wordt gezegd dat belofte schuld maakt. Op dit moment staan de weersvoorspellers van Nederland en de weersgoden dan ook bij ons in het krijt! De beloofde zonovergoten dag bleef uit op het circuit van Assen en het was in plaats van 16 graden amper 8 graden. Maar……………………………. de pret was er niet minder om! J

Even kort:
* Is deze BMW een goede keuze geweest? YES!
* Moeten er nog dingen veranderen en aangepast worden?
   Jep!
* Zijn dit de uiteindelijke kleuren? NOPE!
* Was het een goede en leuke dag? ONWIJS! 

Ik heb me suf genoten! Vandaag klopte alles weer! Een goede auto en de juiste mensen om me heen!

De auto straalt vertouwen op mij uit. Hoe is op de weg plakt en zich gedraagt. Hij doet nog wel vreemde dingen zo af en toe , maar niets wat me uit balans brengt. Even wennen was het heftig kwispelen voor een bocht en vooral op hoge snelheid, maar toch… geen moment van ik ben hem kwijt. Tuurlijk heb ik ook spannende momenten gehad,maar alles ging. De laatste ronden waren het meest spannend. De banden raakten aardig op, maar toch rijden als in het begin.. sterker nog… nog sneller! Maar bij elke bocht wilde de auto voor en achter weg. Met name de Ramshoek is dan heeeeeel spannend! Het hart bleef groot genoeg om hem in zijn vijf te  nemen met slechte banden!

Ik heb mezelf een doelstelling gezet qua tijd vandaag. GELUKT! En………… nog vrij constant ook. Ik ben (nu nog even) tevreden!!!

Van de baan meteen de trailer opgereden en dan is pas te zien dat ik de blaren op de banden heb gereden. Tja, ik kan dan niet meer stoppen als ik het naar mijn zin heb en dan moet het ook beter.. sneller… scherper….. gaan gaan gaan…. .
De insteek van het rijden met een kussen is niet optimaal. De stabiliteit gaat daarmee voor mij verloren, dus daar ga ik een oplossing voor zoeken. Want ook dit zal de tijden ten goede komen. 

En de teamleden ………………..Wat zo’n weekend niet kan doen. Iedereen is weer erg enthousiast. Iedereen draait duimen zodat we het voor elkaar gaat boksen qua sponsorgelden! Ook worden nieuwe potentiële bronnen aangeboord! Waanzinnig! 

De samenwerking met en tussen de teamleden is erg belangrijk voor me. Mensen waar je vertrouwen in hebt, die het leuk vinden om er te zijn, die het spel leuk vinden, het beste met je voor hebben, de auto van voor naar achter willen (leren) kennen en die mij/ons net even dát zetje geven dat nodig is om nog een tandje bij te zetten! Ik rij niet enkel voor mezelf maar vaar ook op het enthousiasme van de teamleden die er zorg voor dragen dat de auto zo is als dat ie is en loopt. Het is zo ontzettend leuk om mensen langs de pitmuur te zien staan met een glimlach op hun gezichten soms hun duimen omhoog……. ! 1) Klaas kijkt uit naar het nieuwe seizoen. Je leest in zijn ogen en van zijn gezicht af dat ie in deze BWM alweer een nieuwe uitdaging en troetelkind ziet! 2) Wijmar is nieuw, maar heeft een ongekende gedrevenheid om de auto verder te leren kennen, Klaas te ondersteunen. Zijn glimlach staat nu vast nog op zijn gezicht!  3) Patrick heeft een paar rondjes gereden en weet meteen weer waarom ie zijn sponsoren dag en nacht op hun huid zit. Een zeer scherpe stuurmanoeuvre langs de pitmuur zodat zijn duimen goed zichtbaar in beeld staan voor de foto spreken boekdelen. 4) Ritha. Het is een testdag maar ook dan is ze er met broodjes, drinken en andere lekkere dingen. Erg leuk ook altijd als de dag erop zit en we kunnen nog even met elkaar nazitten onder het genot van wat lekkers. Tot slot 5) mijn vader die de auto van en naar het circuit brengt.

Casper was afwezig omdat ie een jaartje veroudering erbij gevierd heeft de dag ervoor! André ter Velde, medewerker ACNN, is vandaag onze teamlid-gast. Zijn enthousiasme werkt aanstekelijk op iedereen; en de liefde voor de autosport straalt ervan af.

Is het voor te stellen dat iemand zo een topdag heeft? Ik rij in een super wagen met deze mensen. Je doet ladingen met energie op op deze wijze!

Natuurlijk zijn er nog punten die verbeterd kunnen worden. Daar gaan we aan werken. De lijsten worden of zijn al gemaakt en nu volgt de uitvoering. Puntjes op de ‘i’ voor team en auto en we gaan een waanzinnig seizoen tegemoet wat we ook gaan doen. We kijken hoe het verder loopt. Wordt het DPP, wordt het deels DPP, wordt het buitenland endurance races, ………… ??? Alles ligt open!

PS      
Mijn beide voormalige auto’s hebben beide op hun eigen manier, binnen de periode van een week, het bijltje er even bij neergegooid. Suz had het voorzien op een Clio en de BMW heeft zichzelf te water gestort op circuitpark Assen.

Bron: Media Theresia Balk / Foto: Autosportpics.web.log

        

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
069815
Onthoud mijn gegevens!