BMW Ziengs Cup nieuws: 'Theresia Balk - Glibberige derde race voor de BMW Ziengs Cup'Op vrijdag 22 mei jl. is het al vroeg dag op het TT-circuit van Assen. Vanaf 07.00 uur konden coureurs hun wagen aanbieden om een technische keuring te ondergaan voor het verrijden van de derde BMW E36 Ziengs Cup race. Deze race werd gereden in samenwerking met, en met als gasten, de Zandvoort coureurcollegae DNRT rijders: coureurs van de Volvo 360 Cup, B25 (BMW Compact 325i), DIV-1 (één Porsche en een BMW 318i) en Sakers.Coureurs tolereerden deze dag het natte asfalt, want het water kwam met bakken uit de hemel. Pas rond een uur of kwart voor vier, tijdens de tweede race van de BMW E36 Ziengs Cup, brak de zon nog even door het dikke wolkenpak.

 Desalniettemin waren de (meeste) coureurs tevreden over deze dag. Voor sommige coureurs was deze weersomstandigheid een feest op zich. Voor anderen was het een goede gelegenheid om meer vaardig te worden onder deze natte omstandigheden. En voor weer anderen was het tegen hun eigen verwachting in, toch wel veel leuker, dan ze gedacht hadden.

De schades waren verhoudingsgewijs beperkt. Het aantal gekrenkte ego’s misschien iets groter want met regelmaat verloren coureurs het van het natte wegdek en vielen ten prooi aan de grindbak of ervoeren hoe het is om passagier in hun eigen wagen te zijn door op het gras te belanden.
De races werden dan ook nog al eens onderbroken door een ‘ Code 60’, waarbij een paarse vlag met 60 erop wordt gezwaaid,waarbij de snelheid teruggebracht moet worden naar 60 kilometer per uur. Van de baan geraakte wagens kunnen zo op een veilige manier verwijderd of weer op de baan geholpen worden.

Enige coureurs die zich regulier scharen bij de koplopers lieten verstek gaan. Hierdoor werden andere coureurs aangenaam verrast bij de prijsuitreiking. De uitslagen kunt u vinden op www.BMWziengscup.nl .

De samenwerking tussen Zandvoort en Assen wordt dit jaar nog twee maal herhaald. Op 9 en 10 juni zijn de rijders van de BMW E36 Ziengs Cup te gast op Zandvoort, daar waar zij het weekend van 7 en 8 juli gezamenlijk afreizen voor wedstrijden op het circuit van Zolder (B).

Verrassend en leuk om te ervaren hoe slechte weersomstandigheden toch een positieve uitwerking kunnen hebben op menig humeur tijdens deze wedstrijden.

Bron: media Theresia Balk + Foto's: Autosportnews.nl

   

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
843fba
Onthoud mijn gegevens!