BMW 130i nieuws: 'Tim Coronel en Ricardo van der Ende zegevieren in Samsung BMW 130i Cup'

Tim Coronel en zijn teamgenoot Bas Schothorst begonnen vanaf de eerste startrij aan de eerste race. Het duo nam bij de start de eerste twee posities in en leek die niet meer af te staan. Coronel won, maar Schothorst moest in de slotfase toch nog zijn meerdere erkennen in regerend kampioen Jan Joris Verheul, die aldus als tweede eindigde.

“In de beginfase konden Bas en ik een klein gaatje slaan, die voorsprong raakten we kwijt toen ik verrast werd door een gladde baan bij het aanremmen voor de Tarzanbocht”, vertelde Coronel na afloop. “Gelukkig kon ik mijn eerste plek behouden en de race winnen. Dit is echt supergoed voor mijn titelaspiraties.”

Jan Joris Verheul kon ook tevreden zijn. “Ik heb een goede raceafstelling, waardoor ik de hele race goede rondetijden kan rijden en kan aanvallen. Dat betaalde zich vandaag uit.”
Bas Schothorst zocht de schuld bij zichzelf. “Ik maakte een foutje, dat had niet mogen gebeuren. Het is heel spijtig om vier bochten voor de finish de tweede plek te moeten prijsgeven.” Hij eindigde als derde.
André de Vries kwam als beste deelnemer aan de BMW Drivers Trophy over de finish, hij werd zevende algemeen. Dillon Koster eindigde als achtste en mocht daarom in de tweede race vanaf pole position starten.

De tweede race verliep hectisch. Dillon Koster verdedigde zijn eerste plek aanvankelijk met succes, maar hij moest al snel toezien hoe Rory Bertram en Jan Joris Verheul hem passeerden. In de vijfde ronde raakte de met een leeglopende achterband kampende Verheul de voor hem rijdende Bertram, waarna de laatstgenoemde met veel schade uitviel. Dillon Koster, die vlak achter het duo reed, werd ook het slachtoffer van deze actie.

Uitslag:
Race 1:
1. Tim Coronel (Huizen), 7 ronden in 13:52.150; 2. Ricardo van der Ende (Poeldijk), op 1.125; 3. Bas Schothorst (Amsterdam), op 2.324; 4. Marc Koster (Blaricum), op 3.704; 5. Dillon Koster (Zandvoort), op 7.089; 6. Donald Molenaar, op 7.097.
Race 2: 1. Sebastiaan Bleekemolen (Haarlem), 16 ronden in 31:24.649; 2. Tim Coronel, op 0.268; 3. Dillon Koster, op 1.063; 4. Marc Koster, op 1.446; 5. Bertus Sanders (Emmen), op 1.583; 6. Bas Schothorst, op 2.293. 
Tussenstand: 1. Tim Coronel 18; 2. Sebastiaan Bleekemolen 12; 3. Dillon Koster en Marc Koster 10. 

Meer nieuws klik dan hier

Bron: media BMW 130i Cup


  Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
786283
Onthoud mijn gegevens!