BMW 130i nieuws: 'Ekris Motorsport pakt eerste overwinning van het seizoen'Na de lastig verlopen Paasraces kwam Ekris Motorsport tijdens het prestigieuze WTCC evenement op het Circuit Park Zandvoort in actie met haar rijders Duncan Huisman en Ricardo van der Ende.

Na de Paasraces had Intercar, het bedrijf dat verantwoordelijk is voor de technische zaken bij Ekris Motorsport, in slechts drie weken tijd maar liefst twee gloednieuwe BMW 130i auto’s opgebouwd. Duncan en Ricardo gingen het weekend dus in met nieuw materiaal.

De kwalificatiesessies voor de eerste race vonden plaats op zaterdag. Onder zonnige omstandigheden moest Ricardo tijdens de kwalificaties uiteindelijk genoegen nemen met een vijfde startpositie, terwijl Duncan een achtste plaats realiseerde.

Beide races van het weekend werden op zondag verreden. Bij het doven van de startlichten van de sprintrace kende Ricardo een prima start. Hij wist zich meteen op te werken naar de vierde positie. Door enige problemen met de afstelling van zijn BMW bolide kon hij zich echter niet verder naar voren rijden en hij finishte zijn wedstrijd dan ook op deze vierde plaats. Duncan kende geen makkelijke race. Hij had eveneens een prima start, maar zijn nieuwe auto kampte met problemen aan enkele sensoren, waardoor hij het strijdtoneel voortijdig moest verlaten. Helaas waren de problemen van dien aard dat hij ook niet aan de start van de tweede race kon verschijnen.

Voor de tweede race van het weekend waren er de nodige aanpassingen aan de auto van Ricardo gedaan. Dat deze wijzigingen goed uitpakten bleek al bij de rollende start van de wedstrijd. Ricardo schoof door naar de derde plaats en kon de kop van het veld goed volgen. Na enkele ronden kon hij profiteren van een crash voor hem en pakte direct de leiding. In de slotfase van de wedstrijd wist Ricardo zijn voorsprong steeds verder uit te bouwen, waardoor hij na 16 ronden de eerste overwinning van het seizoen voor Ekris Motorsport pakte. “Ik ben hier zo blij mee, dat kun je je niet voorstellen. Ik heb een moeilijke periode achter de rug, na mijn crash tijdens de Paasraces. Deze zege maakt veel goed. Alle credits gaan naar het team. Zij hebben de afgelopen drie weken fantastisch werk geleverd, door een winnende auto op te bouwen.”

De volgende wedstrijd van de Samsung BMW130i Cup wordt verreden tijdens de Pinksterraces op het Circuit Park Zandvoort op 28 mei.

Media: Ekris Motorsport, Sander Dorsman (www.interracing.nl)  Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
d2a150
Onthoud mijn gegevens!